Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Submariner vs. Moonwatch

+7
MUstafa Bozer
certus
crazyhours
watcher
teng
bumblebee
silver
11 posters
YazarMesaj
silver

silver

Submariner vs.  Moonwatch Empty
MesajKonu: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedC.tesi 20 Şub. - 22:08

İki efsane, sizce hangisi ? neden ?

Submariner vs.  Moonwatch Buzz-aldrin-moonwatch-space-watch1
Submariner vs.  Moonwatch JamesBondGoldfinger033
bumblebee

bumblebee

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedC.tesi 20 Şub. - 22:22

Submariner Smile moonwatch'a göre daha özgün bir tasarımı var (en azından bana göre)
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 0:01

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 11:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 0:20

Submariner denince akla bir tek submariner geliyor. Zaten tek tip, ama speedmaster denince hangi speedmaster demekten kendimizi alamıyoruz.
Ayrıca submariner'in popülerliğini yakalayabilmiş başka bir saat yokki karşılaştırma yapabilelim. Bence böyle bir karşılaştırma yaparsak Submariner'e haksızlık etmiş oluruz sanırım.

Not: Submariner'i de hiç sevmem hani.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 1:04

Submarinerden hic hazzetmem, nedeni de malum
ama
submariner kendi dalinda ve modelinde bir ilk, ayrica bircok sehir efsanesini de ardinda suruklemistir.
Speedmaster ise efsanedir ama onun efsanesi gercektir, kolumda gercekten aya gitmis, uzaya acilmis bir saatin esini tasimak baska bir duygudur, efsanesini filmlerle, sonradan gormelerle, mafia bozuntulariyla ve zengin havasi atmak isteyenlerin anlatimlariyla olusturmamis gercek hayatta yasayarak olusturmustur.
Saglamlik ve dayaniklilik acisindan belki daha asagida dusunulebilir ama ne olursa olsun kendisini ispatlamis bir saattir speedmaster.
http://www.turksaatforumu.com
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 1:15

bu astronot arkadaşımız kaça bırakır ki bu saati scratch
certus

certus

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 1:45

speedy derim ben başka da bişi demem... prier
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 1:52

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 11:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 1:55

Speedy'nin orjinali hesalit cam ve arka kapak metal.
Oyle olunca makineye de dekor verilmemis.
Ama eger makineyi seyretmek istiyorsak arka kapak cam olani almak lazim, daha pahali ama cok guzel bir dekoreli makineyi seyreylemek mumkun.
Bu arada metal kapagi cam olani ile degistirip modifiye etmek mumkun, bu durumda garanti dusuyor ve makine de o kadar gorsellik olarak guzel degil.
http://www.turksaatforumu.com
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 2:16

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 11:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 4:08

Spor saatte 2 saat var Biri Submariner diğer Royal Oak ,gerisi onların türevi
deka

deka

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 5:13

watcher demiş ki:
Submarinerden hic hazzetmem, nedeni de malum
ama
submariner kendi dalinda ve modelinde bir ilk, ayrica bircok sehir efsanesini de ardinda suruklemistir.
Speedmaster ise efsanedir ama onun efsanesi gercektir, kolumda gercekten aya gitmis, uzaya acilmis bir saatin esini tasimak baska bir duygudur, efsanesini filmlerle, sonradan gormelerle, mafia bozuntulariyla ve zengin havasi atmak isteyenlerin anlatimlariyla olusturmamis gercek hayatta yasayarak olusturmustur.
Saglamlik ve dayaniklilik acisindan belki daha asagida dusunulebilir ama ne olursa olsun kendisini ispatlamis bir saattir speedmaster.
İşte benim duygularım,uzun uzadıya yazmaya gerek bırakmadın beni watcher, teşekkürler,helede hem kurmalı, hem kronolu böyle güncel ve popüler kaç tane model var ki. ok1
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 5:56

submariner bezeline hakkaten hayran olmamak mümkün değil ama kadran numaratörleri bana hitap etmiyor...
zaten rolex e sadece rolex amblemi barındırığı için sadece hava atmak için alnların aşırı derecede fazla olduğu için soğuğum.....
bir gün rolexim olursa, bu marka için değil, modeli aşırı derecede beğendiğim için olacaktır
deka

deka

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 6:06

Bu şartlarda, böyle bir durum olursa, herhalde sende benim gibi bunu kendin için yapar taksan bile görünmesin diye kolunun sıyrılmasına izin vermezsin, ayrıca forumlarda boy boy reklam yapmazsın sanırım.
silver

silver

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 8:28

bence ikisi de çok güzel, ancak bence moonwatch Smile nedeni de submariner gibi çok fazla benzerinin, taklidinin olmaması, yanısıra kullanıcı kitlesinin saat sevgisi bilgisi bakımından daha saf, daha elit olması. rolex adından dolayı satın alan bir kitleden ziyade, moonwatch adından dolayı satın alan bir kitle bence daha güzel.

En son silver tarafından Paz 21 Şub. - 8:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 8:31

ne diyosun abi, forum bile kurarım hahaha
hele birtek eleştri gelsin, dağıtırım ortalığı
diable

yeni daytonayı beğendim ama 30 bin usd yi ne için! talep ediyorlar malesef anlayamadım

abi geyikler bir yana, yorumuna hayran kaldım; hakikaten kolumun gömlekten sıyrılıpta ambleminin gözükmemesi için çaba sarfederim :oops:
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 11:28

Daytona 15 K dolar, altın olanıdır o 30K olan, Roo nun çeliği 20K dan başlıyo ama
certus

certus

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 21:11

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/50th-anniversary-limited-series/31133425001001

linkteki modelde sanırım base olarak caliber 321 mevcut hem de co-axial özelliği ile, bu durumda bu saat orjinal moonwatch'a en yakın model olmaz mı, daha bir cazip sanki bu model, fiyatı nedir acep, uçmuşmudur ?
2FAST4U

2FAST4U

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 22:07

submariner bir klasik artik tartisilmaz taklitleri her gecen gun cogaldikca asli daha da degerleniyor.Omega ýa gelince daha zarif daha cok kisiye hitap eden 100 yil sonrada konusulacak bir model.Kendi tercihim diver saatlere karsi bir ilgim oldugundan rolex modeli olurdu.Dunyada sadece bu iki marka saat kalsaydi gecerli olan bir secim...Smile
mertk

mertk

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 6:45

Kesinlikle kurmalı olan speedmasterdır tabikide.Rolex e benim de bir gıcığım var:)Daytona dediniz de beni amleiyat eden doktor daytona takıyordu valla güzel de duruyordu kolunda:)Ama dediğim gibi rolex tamamen hava için alınan saat bence.Çoğu kullanıcısı saatler hakkında fazla bişi bilmiyordur bence.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 6:54

Belki doktorunkide replikadır. fumeur
teng

teng

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 6:54

İşte ben de dahil olmak üzere birçok kişi bu konuda yanlış yaptık. Rolex'in kullanıcı kesimindeki bazı kişilerden ötürü hem saate hem de bilinçli Rolex kullanıcısına karşı önyargılı yaklaşıyoruz. Arada saatin kalitesi kaynayıp gidiyor.
mertk

mertk

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 7:02

Valla bilmiorum da baya bir karizmatik adam hem 2 hastanede çaluşıyor hemde muayenehane side var oda replika takıyorsa zaten ben bırakırım bu işleri:)Teng arkadaşımın dediğine katılıyorum tabiki de saat kailiteli bir saat ama ne bilim yani işte elimde olan bişi diil önyargım gitmiyor:)Belki alırsam bir tane daha olumlu bakabilirm rolex lere:)
deka

deka

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 7:06

Geçen gün gözlükçüye gittiğimde gözlükçünün çalışanıda daytona takıyordu,şimdi ne düşünmemiz lazım meslki,glir durumuna göre karar versek,biliyoruz ki üst gelir grubundaki kişilerde bundan istifade ederek , nasılsa benim replika taktığımdan kimse şüphelenmez düşüncesi ile replika takıyorlar,işte bütün sıkıntıda bu noktada başlıyor.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 7:35

bende buna katılıyorum, hatta kendi yorumumda bunu yazmayı unuttum diye üzülmüştüm; bir anda marka ve gerçek rolex fanları arada kaynadı.
rolex, rolex olabildiyse eğer bunu bence hiçbiri yapamadı, ayakta alkışlamak lazım....
rolexin sevdiğim ve saygı duyduğum yanı ürettikleri modellerdeki kararlılık!

teng demiş ki:
İşte ben de dahil olmak üzere birçok kişi bu konuda yanlış yaptık. Rolex'in kullanıcı kesimindeki bazı kişilerden ötürü hem saate hem de bilinçli Rolex kullanıcısına karşı önyargılı yaklaşıyoruz. Arada saatin kalitesi kaynayıp gidiyor.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 8:05

Hani ben de bir tane alsam Rolex'i daha da severim gibime geliyor yani fumeur
silver

silver

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 9:31

teng

teng

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 9:38

Buyur burdan yak ! Hem pilli hem şarjlı Rolex fumeur Üstelik te faal bir saat ? faal saat ?????
silver

silver

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 9:40

kordon da polo, incesinden Very Happy
mertk

mertk

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 9:55

Valla yazık ya:)Herkesin bildiği marka olmanın dezavantajları işte.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 10:22

.

teng

teng

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 10:28

Rolex'i süper lige bile almayan sıralamalar vardır.
Ancak meseleye Rolex'in sandalyesinden bakıldığında durum farklı. Rolex her sene 750.000 adet saat yapıp satıyor.Ki diğerlerinin toplamı bu rakama yetişemiyor. Fiyatlarını daha pahalı yaptığı zaman bu ciroyu yakalayamayabilir. Rolex sahibi ve yöneticileri için sonuç senede kaç adet saati kaça sattıklarıdır.
Rolex'in sahibi kim hakikaten ?
silver

silver

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 10:55

wiki'ye baktım Hans Wilsdorf Foundation olarak görünüyor, yani kuran adamın adına kurulan bir vakıfın, bir miktarı hayır işine gidiyormuş paranın Smile hisseleri açık değil halka, dolayısıyla Wilsdorf soyadlı birilerine gidiyor paralar.

Bu arada 2008 cirosu 3 miliyar $ affraid
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Submariner vs. Moonwatch   Submariner vs.  Moonwatch Icon_minipostedPtsi 22 Şub. - 11:19

bende vakfın olarak biliyordum; hatta şöyle bir anektod var;
senede satılan sadece cellini koleksiyonun adedi; lüx sınıfta sayılabilecek üreticilerin toplam satışından fazla imiş
alkisalkis

Submariner vs. Moonwatch
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Moonwatch alamayanlara Moon Landing Pen
» Submariner- almak icin
» Rolex Submariner 16610
» Ortaklaşa Submariner benzeri ETA'lı bir saat alalım mı?
» Submariner 116610LN Kutu Açılışı