benim için artık (birkaç zamandır zamandır) modelden sıkınılmayacak tasarımlar esas; yani alacağım saati 5 yıl sonrada ilk heyecanla kolumda taşımalıyım, bu nedenle yeni trend tasarımları artık takip bile etmiyorum;
aşağıdaki örneği beğendiğim kadran modeli için verdim...arabic kirli beyaz numaratörlerin içine ustaca konumlandırılan orantılı 9 ve 3 de chronolar....
ustaca konumlandırılan dedim çünkü bu tasarıma bir çok modelde rastladıysam kesinlikle bu orantıyı bana vermedi; yani 1,2,3,4 deyip araya 2 tane chrono atmakla olamıyor....
- Kasa olarak arkadaşıma verdiğim certina ds1 in matlık ve parlaklığı bu kadar güzel sentezleyen bir kasa hakikaten az görmüştüm...kasa mat derken bir anda parlak şerit beliriyor ve saate farklı bir elitlik katıyordu..bir kaç fuzulilik olsa bile kadran yapısıda çok hoştı; özellikle dairenin kenarlarına doğru sıfıra yakın yayılan kadran yapısı (bu özelliği feyz aldığı carrera dan daha başarılı)
- kadran rengi olarak genelde hafif fosforlu siyah ve/veya kremle çiğ beyaz arasındaki tonlama
[/img]