dostlar bugün kolumda 10 dk deneme fırsatı bulabildiğim beğendiğim bir Tag modelini görsel olarak aktarmaya çalışacağım
saat 41 mm, ama 43 mm edasında, bunun geniş bezel tasarımı ile ilgisi var sanıyorum, kalınlık 12 mm olarak belirtiliyor ama sanki biraz daha yüksekmiş gibi, ama kesinlikle bir carrera chrono değil, bezel yukarı doğru eğimini prof ca tasarlamanın etkisi büyük bence...saat sıra dağlar gibi hafifçe yükseliyor sanki ama kesinlikle göze batmıyor
Saatde mat-parlak kombinasyonu iç içe olarak kasadan bileziğe kadar kullanılmaya çalışılmış, bezel üstü mat yoğunluktayken kasa altı parlak, bilezik orta baklalar full parlak, yanları mat tasarlanmış. 200 m wr saat için orta baklalar neden full parlak anlayamadım, keşke aralıklı olsaymış.Kasa yüzüne odaklandığımda bezel matlık kalitesi tatminkar, hafif fosforik siyah kadran çiğ durmuyor, dial sonlarında beliren kılcal yuvarlak dairelar elitlik katıyor, başta neden day-date fonksiyonu bu kadar büyük tasarlanmış diyordum ama uzun dial a bakınca çift pencere nin saatin sert karakteriyle bütünleştiğini,farklı bir duruş sergilediğini sezdim.
Gel gelelim kadran numaratörlerine; sattığım Tag 2000 de 6-9-12 arabic olarak yazıyordu ve çok hoşuma gidiyordu, genelde yeni aqua serisinde arabic numberlara yer verilmiyor.incelediğim saatte bezel üzerinde rakamlar siyah ile belirginleştirildiği için dial da sayılara yer verilmemiş galiba.
Bilezik kalitesinin tatmin oranı bana yüzde 75 geldi, vasatın üstü diyelim..yani ben bu tasarımı sevdiğim için sınıfı geçti gibi, ama grand car. ların yanına yaklaşamaz...bu arada aqua 500 lerin üretim kalitesi daha başarılı ama 1000 chf lik fark var ve 500m ler çok spor, takımla takılamaz gibi;
makinesi eta bazlı fikis
ben bu saati ileride ciddi ciddi düşünüyorum
sattığım bunun bir eski serisinden asla sıkılmadım fakat zamanla 37.8 çap küçük geldi ve quartz idi malesef
listesine zam gelmiş 2300 chf olmuş
tanıdık olmayan saatçi üstün körü 2500 tl cash e olur dedi; parayı sallandırsa 2300 tl olur gibiydi
[/img]