Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Tag Heuer Aquaracer 300m

2 posters
YazarMesaj
egunns

egunns

Tag Heuer Aquaracer 300m Empty
MesajKonu: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 12:59

dostlar bugün kolumda 10 dk deneme fırsatı bulabildiğim beğendiğim bir Tag modelini görsel olarak aktarmaya çalışacağım
saat 41 mm, ama 43 mm edasında, bunun geniş bezel tasarımı ile ilgisi var sanıyorum, kalınlık 12 mm olarak belirtiliyor ama sanki biraz daha yüksekmiş gibi, ama kesinlikle bir carrera chrono değil, bezel yukarı doğru eğimini prof ca tasarlamanın etkisi büyük bence...saat sıra dağlar gibi hafifçe yükseliyor sanki ama kesinlikle göze batmıyor
Saatde mat-parlak kombinasyonu iç içe olarak kasadan bileziğe kadar kullanılmaya çalışılmış, bezel üstü mat yoğunluktayken kasa altı parlak, bilezik orta baklalar full parlak, yanları mat tasarlanmış. 200 m wr saat için orta baklalar neden full parlak anlayamadım, keşke aralıklı olsaymış.Kasa yüzüne odaklandığımda bezel matlık kalitesi tatminkar, hafif fosforik siyah kadran çiğ durmuyor, dial sonlarında beliren kılcal yuvarlak dairelar elitlik katıyor, başta neden day-date fonksiyonu bu kadar büyük tasarlanmış diyordum ama uzun dial a bakınca çift pencere nin saatin sert karakteriyle bütünleştiğini,farklı bir duruş sergilediğini sezdim.
Gel gelelim kadran numaratörlerine; sattığım Tag 2000 de 6-9-12 arabic olarak yazıyordu ve çok hoşuma gidiyordu, genelde yeni aqua serisinde arabic numberlara yer verilmiyor.incelediğim saatte bezel üzerinde rakamlar siyah ile belirginleştirildiği için dial da sayılara yer verilmemiş galiba.
Bilezik kalitesinin tatmin oranı bana yüzde 75 geldi, vasatın üstü diyelim..yani ben bu tasarımı sevdiğim için sınıfı geçti gibi, ama grand car. ların yanına yaklaşamaz...bu arada aqua 500 lerin üretim kalitesi daha başarılı ama 1000 chf lik fark var ve 500m ler çok spor, takımla takılamaz gibi;
makinesi eta bazlı fikis Smile
ben bu saati ileride ciddi ciddi düşünüyorum
sattığım bunun bir eski serisinden asla sıkılmadım fakat zamanla 37.8 çap küçük geldi ve quartz idi malesef
listesine zam gelmiş 2300 chf olmuş
tanıdık olmayan saatçi üstün körü 2500 tl cash e olur dedi; parayı sallandırsa 2300 tl olur gibiydi

[img]Tag Heuer Aquaracer 300m K9i08[/img]
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 13:06

kolda taşınma konforundan bahsetmeyi unuttum,
saati denerken bir yandan kalitesine bakıp bir yandan benim için çok önemli olan gramajına odaklanmaya çalıştım...saat çok hafif değil ama ağır da değil, orta karar sanırım max 135-140 gr larda...grand carrera 6rs 150 gr idi..çok konforluydu ama biraz ağır kaçmıştı...(bu konuda hesalit moon u çok başarılı bulmuştum)....taşıma konforu olarak yüzde 80 diyebilirim 20 puanında kasanın altında çok hafif bombe olduğundan dolayı bileğe cuk diye yerleşememesinden kırıyorum
bu arada resim canlı değil temsilidir
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 13:47

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 14:06

bu dönme işini öncedende yazmıştın ama ben tam anlayamamıştım..sanırım çapta çok küçük değil 39 mm civarı...kasa ya bileğine çok küçük yada bileziği fazla gevşek kullanıyorsun?
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 14:18

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 14:31

ya şimdi sen yazınca, aklıma geldide bendeki 2000 exc de sağa sola yamuluyordu genelde, ama çapı 38 bile yoktu..boyuttan diyecem ama sendeki 41 mm de yabana atılır bir çap değil...ama iwc metal kordon değil!...o acaba birazda saatin konforundanmı acep sağa sola yatıyorda..çünkü bendeki 2000 nin bilekte taşıması çok yumuşak ve rahattı
teng

teng

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 21:38

Kordonun başlangıç kalınlığı kadar bitiş kalınlığı da önemlidir. İnce biten kordonlar daha kolay dönüyor. Bir de kasanın altı kaygan veya parlak ise kolay dönüyor.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Aquaracer 300m   Tag Heuer Aquaracer 300m Icon_minipostedCuma 5 Mart - 23:53

tag lerin geneli 20 ile başlayıp 17-18 bitiyor (sevdiğim form)

Tag Heuer Aquaracer 300m
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Satılık Tag Heuer Aquaracer WAB2010.BA0804
» Yardım Talebi: TAG HEUER AQUARACER 500M GREY SS/SS 7750 AUTOCHRONO
» Tag Heuer Carrera
» tag heuer
» tag heuer