| Saat yağlama - video | |
|
+6s_a_i_h_l Ahmet Emre deka teng vervito watcher 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Saat yağlama - video Ptsi 8 Mart - 2:45 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Saat yağlama - video C.tesi 1 Mayıs - 7:52 | |
| ustalara bir sorum olacak, kurmalı makinelerde bazen gördüğüm bir şey; makineye bakıyor usta, normal çalışıyor gibi makine ufak fırçasını yağa bandırıyor (uçak motorları için kullanılan benzin/motorin her nedirse tam bilmiyorum ancak uçaklarla ilgili birşey onu kullanıyorlar yağlamak için) sonra fırçası ile yüzeyel olarak makineyi fırçalıyor. bu işlemin yararı/zararı var mı? yani benim bildiğim yağlama tek tek parçalar sökülür yıkanır yağlanır tekrar toplanır.. olay budur.. bu dediğim işlem vitrin temizliği gibi bir şeymidir? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat yağlama - video C.tesi 1 Mayıs - 8:00 | |
| Bu usta şişirmiş demek | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat yağlama - video C.tesi 1 Mayıs - 21:47 | |
| | |
|
| |
Ahmet Emre
Mesaj Sayısı : 15 Kayıt tarihi : 04/04/10 Yaş : 60 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Saat yağlama - video Ptsi 7 Haz. - 3:16 | |
| Video deniyopr amma izleyemedim nasıl olacak ? | |
|
| |
s_a_i_h_l
| |
| |
barett
| Konu: Geri: Saat yağlama - video Salı 8 Haz. - 9:48 | |
| Bu bolumde (mekanik saat temizligi) basligi var faydali olabilir ,.sorulariniza cevap bulabilirsiniz sanirim. | |
|
| |
s_a_i_h_l
| Konu: Geri: Saat yağlama - video Salı 8 Haz. - 10:30 | |
| bildiğim kadarıyla mekanik saatlere benzin vurulmamalı öyle değil mi? sakız denilen madde ile temizliğini yapıyorum ben? | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat yağlama - video Salı 22 Mart - 9:44 | |
| benzin yada mazot tarzı şeylerle yapılan temizlikten sonra pas sökücü sprey tarzı temizlik malzemesiyle temizlenmeli sonra yağlanmalı diye biliyorum.
yani yakıt maddesi kalmamalı temizlik görevini yaptıktan sonra oda temizlenmeli.
buda çok uğraş verici birşey heleki saat için. ayrıca böyle detaylı bir temizliğe girmek için saatin 30 yıl falan suya kire pasa dikkat etmeden çok hor bir şekilde kullanılması gerekir. günümüzde de farklı ve heran gelişen temizlik ürünleri olduğu için bu yöntemi uygulamak ne kadar uygun tartışılır. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Saat yağlama - video Salı 22 Mart - 11:02 | |
| "günümüzde de farklı ve heran gelişen temizlik ürünleri olduğu için bu yöntemi uygulamak ne kadar uygun tartışılır"
saatin ömrü için en iyisi temizleme makinesi içinde özel temizlik sıvısıyla yapılan olmalı sanırım,heleki manevi değeri olan saatler için.forumda birçok başlıkta Valjoux ustamız ve Barett ustamız bu makine ve sıvıdan bahsetmişti bu arada baret ustada forumda görünmez oldu, işi başından aşkın galiba | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: Saat yağlama - video Salı 22 Mart - 21:26 | |
| Ustalarimiz genelde yukarida bahsedilen temizlemeye benzer yöntemi, acil temizlik veya rahatlatma tabir edebilecegimiz, yaglari kurumus olan makinelerde kullanir, en dogrusu tabii ki komple temizlenip epilaminasyon edilmesi sonra tekrar yaglanip kontrol edilmesidir. Epilaminasyon: ufak her türlü metal parcalarin yaglanma akmasina karsi korunmasi. öncesi sonrasi hemen hemen tüm yüksek kalite saat makineleri üreticileri bu yöntemi kullanmaktadir. Rolex, Omega, JLC, AP firmalari kullandiklarini onaylamislardir. | |
|
| |
| Saat yağlama - video | |
|