Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Elimizde hangi saatler olmalı?

+4
watcher
sifujack
teng
crazyhours
8 posters
YazarMesaj
crazyhours

crazyhours

Elimizde hangi saatler olmalı? Empty
MesajKonu: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 11:41

malum buralı olduktan sonra sıfırdan başladık herşeye saat konusunda ustalardan ricam saat koleksiyonumuzda hangi saatler olmalı marka model tabii ki göreceli ama tarz olarak yani demek istediğim mesela klasik ay fazlı fazsız kronolu kronosuz yuvarlak kadran, kare, kasa, altın, gümüş ,iyon ,pilot , dalgıç ,şoför, dağcı , ajan ,sporcu ,takım elbise , günlük kıyafet yani bir sıra var mı ya da mutlaka olmalı dedikleriniz nelerdir zevklerimiz renklerimiz ...
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 11:49

Bence bu konuda kesin birşey söylemek mümkün değil. Herkes kendi sandalyesinden olaya baktığı için çok değişken bir konu. kimisi sadece kurmalı saat diyebilir, kimi dalgıç kimi hepsinden birer tane.....
Elbetteki günlük kıyafet ve takım elbise ile en azından 2 adet olmalı.Metal ve çelik kordonlu gibi de düşünülebilir.
Tabii bir de şartlar var, ilgilendiğimiz şeyler leblebi çekirdek fiyatına da satılmıyorki istediğini al istemediğini alma.
Ben kendi adıma bu kadar Eta topladıktan sonra, artık değişik mekanizmalı saat olsun diyorum. Varsa kurmalı, hatta geçmişi olan bir kurmalı. ya da babaların otomatik bir mekaziması ...
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 11:55

tabii ki de değişir ben tecrübelerden faydalanmak isterim bu yazdıklarınızdan geçeceğim ajandama Smile geçmişi olan bir kurmalı olmalı ilk kurmalı saatim hislon alttan saniyeli idi bugün bir arkadaşıma hediye ettim o şık boşaldı yine Smile mesela
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 11:56

tabi mesele olanın iyisi değil alabileceğimizin en iyisi ...
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:00

Eh o zaman bir 7750 her eve lazım Very Happy
Sonracığıma kurmalı bir krono..
Bir rus markası,
Modern bir otomatik mümkünse 2892 yoksa 2824,
Bir dalgıç saati,
Bir Seiko,
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:02

50 li yıllardan bir saat,
krokodil kayışlı abiye bir saat,
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:02

Altın kaplama ya da altın kasalı bir saat,
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:05

military tarzı da olmalı bence kara hava deniz Smile (j. yok henüz literatürde Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:07

unutulduğu için yok :-))
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:09

valla aslında bir atılım yapmak lazım ama rağbet görmüyor demek ki Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:15

Siyah kadranlı, hesalit camlı,
Military saati bende yok. Nedense hiç dikkatimi çekmedi.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:17

Tabbi bunlar herbirinden en az bir tane olsun düşüncesi ile. Herhangi bir tarz veya modele fokus ta olunabilir. Mesela, sadece dalgıç saati ya da kurmalı saat ya da kronolu gibi...
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 12:30

önce birer tane sonra kurmalılara ağırlık gibi olabilir ya da military lerde geniş bir yelpazede onlarada ağırlık verilebilir evet olacak yavaş yavaş canlanmaya başladı gözümde Smile
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 21:39

evet evet zaten military tam bir derya ;pilot saatleri dedikmi işin içinden çıkılmıyor bir çok markanın versiyonu var iwc den isimnsiz çin markalarına kadar, deniz kuvvetleri için marathon çok iyi bir saat kanada deniz ordu saati ve oldukça mükemmel ve daha birçok pahalı ve ucuz marka deniz-dalgıç saati,kara içinde hemen hemen aynı sadece kara saatleri biraz pilotlara benziyor
günlük kullanım için saat sayım yeterli diyorsanız marathona bakmanızı öneririm crazyhours ağabey
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 21:58

Bu soruya cok guldum,
Yaklasik 40 yildir bu soruya cevap ariyorum, binlerce saatten sonra halen cevap bulamadim, olmasi gerektigini dusundugum saatler nedense hep elimde olmayan saatler oluyor, onlardan bir tanesi elime gecince de bu da deeel diyip hayallere devam ediyorum.
12 adetlik bir bos kutu tutacagim, en once forumun saatini icine koyacagim, ay fazli 38mm polarisi ekleyecegim, sonra bir tane moonwatch gerekecek, sonra bir tane yassi butonlu 40mm kurmali altin kaplamali ve tarihi olan iki indexli bir saat bulmam gerekecek, sonra bir tane mikrorotorlu altin klasik 40mm saat yaptirmam gerekecek, sonra ufff olay cok karisik dostlar.
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 22:21

Anlaşıldı, bu kutuyu doldurup diğerlerini elden çıkaracaksın. fumeur , şaka bir yana bende kurmalı kronolu bir saatim olsun isterdim.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 23:45

abi sen iyisimi dükkanıda forumuda kapat, o değil bizede bulaştırdın,, foruma üye oldum olalı cüzdan tam takır..ama vitrin bakmaya devam diable

watcher demiş ki:
Bu soruya cok guldum,
Yaklasik 40 yildir bu soruya cevap ariyorum, binlerce saatten sonra halen cevap bulamadim, olmasi gerektigini dusundugum saatler nedense hep elimde olmayan saatler oluyor, onlardan bir tanesi elime gecince de bu da deeel diyip hayallere devam ediyorum.
12 adetlik bir bos kutu tutacagim, en once forumun saatini icine koyacagim, ay fazli 38mm polarisi ekleyecegim, sonra bir tane moonwatch gerekecek, sonra bir tane yassi butonlu 40mm kurmali altin kaplamali ve tarihi olan iki indexli bir saat bulmam gerekecek, sonra bir tane mikrorotorlu altin klasik 40mm saat yaptirmam gerekecek, sonra ufff olay cok karisik dostlar.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedPtsi 8 Mart - 23:50

Daha basinizdaki bela bitmedi, ilk firsatta islerimi tasfiye edip kendimi emekli ve sadece foruma ve saat hobisine yoneltecek bir yasama hazirlamaya calisiyorum, o zaman yandiniz ki ne yandiniz diable
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 6:33

sifujack
marathonlara baktım sıra onlara da gelecek Smile
watcher emekli olunca bence bu j. saati konusunu çözer başka çözebilecek kimse yok bu konuyu Smile j-watch...doğmamış bebeye isim koyduk ama hayırlısı ..
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 8:20

J mı oldu ısmı Smile
http://www.boraeresici.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 8:28

J-watch ta ney yaw scratch
deka

deka

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 10:25

Ben yorumlayayım, hani,military, pilot vs. anlamında jandarma saati galiba. fumeur
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 10:31

Ahhaa anladim, bir ara forumda kursun gecirmez bir saatin link'lerini vermistik, neredeydi yahu bulamadim simdi fumeur
deka

deka

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 10:34

Hatırladım, arayınca bulunmaz ki. diable ayrıca, bence isimlendirme yanlış olmuş, ya j-saat ya da G-Watch olmalıydı,diğeri karma olmuş. vieux
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 10:53

Anlasildi gelecekteki projelerimize bir tane j-yeniceri saati planlamak gerekiyor fumeur
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 10:59

deka demiş ki:
Anlaşıldı, bu kutuyu doldurup diğerlerini elden çıkaracaksın. fumeur , şaka bir yana bende kurmalı kronolu bir saatim olsun isterdim.

7733 ve 7734 makineler kurmalı kronomudur? sanırım bunlar eski makineler, yeni üretim kurmalı krono saat varmı?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 11:07

Bunlar eski kurmali Isvicre kronolu valjoux makinelerdir, fakat quartz krizinde bunlari imal eden makineler Rusya'ya satilmislardi ve halen kronolu kurmali poljot gibi saatlerde bu makinelerin klonlari kullanilir, oldukca iyi kalitede uretimdir.
Halen kurmali kronolu saatlerde orta fiyatlarda omega moonwatch var.
Baskalari da var ama fiyatlar cok ucuk.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 11:17

watcher demiş ki:
Anlasildi gelecekteki projelerimize bir tane j-yeniceri saati planlamak gerekiyor fumeur
Kişiye özel planlama yaparsak arkası gelir, diable , kimisi M-watch, kimisi Ö-watch, kimisde P-watch isteyebilir, değil mi? fumeur
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 11:30

Walla ben 50 adeti kabul ettirmek icin akla karayi sectim, hatta kalan 50 kasaya da Belcikadan musteri bulucam diye soz verdim, yeterli sayi tutturulunca her zaman biseyler olabilir ama aksi takdirde fiyatlar ighhhh geek
deka

deka

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 11:42

Bu durumda listeye girenler şanslı kişiler. by
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 12:20

forum projesi olsun çamurdan olsun ok1 j-watch temenni sadece işin esprisi yoksa her meslek sınıfına bir saat doktor watch mühendis watch mimar watch watch da watch yetiştiremeyiz bence diable
borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Elimizde hangi saatler olmalı?   Elimizde hangi saatler olmalı? Icon_minipostedSalı 9 Mart - 20:00

J watch derken ben t watcın ısmı mı degıstıyı kast etmıstım Smile su dıkey mekanızma tasarımını kast ederek... Wink
http://www.boraeresici.com

Elimizde hangi saatler olmalı?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hangi marka saat, hangi modeliyle ünlenmiş?
» Hangi saatte hangi makine?
» pil degiştirmek nasıl olmalı
» Ilk adim nasil olmali?
» Saat koleksiyonu nasıl olmalı?