Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

IWC ve diğerleri...

+5
Azizim
MUstafa Bozer
teng
silver
certus
9 posters
YazarMesaj
certus

certus

IWC ve diğerleri... Empty
MesajKonu: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 12 Mart - 7:45

Bir dergi IWC ile diğer markaların bazı modelleri arasında bir kıyaslama yapmış, kendince not vermiş. İlginç karşılaştırmalar var buyurun bakın

IWC Aquatimer vs. Rolex Sea Dweller

IWC vs. DORNBLÜTH

IWC vs. Breitling vs. Panerai

IWC vs. Zenith El-Primero

IWC vs. Longines vs. Chronoswiss

IWC vs IWC Smile
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 12 Mart - 8:16

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
silver

silver

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 12 Mart - 8:25

tıkla hocam yazılara Smile
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 12 Mart - 8:34

ah katil balina özellikle sen oku diye attım görememişsin Smile neyse silver yetişti.. sağol silver alkisalkis
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 12 Mart - 9:16

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 12 Mart - 11:26

Bu karşılaştırma bana çok palavra geldi Rolex 3135 kalibre 20 üzerinden 16 alacaksa hangi makineye zatı şahaneleri yüksek puan vermeyi düşünüyorki ? ayrıca günlük sapma değerleri de sonnnn derece palavra Rolex'lerin günde 1 saniye ya da altı saptığını sağır sultan bile biliyor. Bir diğeri El primero'yu 7750 ile karşılaştırma herşeyden önce ayıptır yaw.
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedC.tesi 13 Mart - 6:36

Bu Dornbluth makine bizim uzaktan akraba değilmi ? diable
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedC.tesi 13 Mart - 6:45

İncelemeye devam,

İwc, Chronoswiss ve Longines'in 2892 lerini karşılaştırması en komik kısmı idi. Ne derler 3 ahbap çavuşlar, birbirini avuçlar. Hepsi Eta'nın 2892 sini nasıl kasaya yerleştiriyoruz yarışında , yaw benim Faruk ustadan aldığım Eta 2892 bundan daha iyi değerlere sahip. Günde 2 saniye geri kalıyor.
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPtsi 15 Mart - 12:23

teng demiş ki:
İncelemeye devam,

İwc, Chronoswiss ve Longines'in 2892 lerini karşılaştırması en komik kısmı idi. Ne derler 3 ahbap çavuşlar, birbirini avuçlar. Hepsi Eta'nın 2892 sini nasıl kasaya yerleştiriyoruz yarışında , yaw benim Faruk ustadan aldığım Eta 2892 bundan daha iyi değerlere sahip. Günde 2 saniye geri kalıyor.

Very Happy Çnilier öğreniyo bu işi desenize,Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPtsi 15 Mart - 21:44

O hakiki İsviçre Eta idi.
Hem sen neredesin bakalım bunca zamandır ? Rapor getirdin mi ? Smile
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 0:20

Bu ETA menşeili IWC lere yüksek meblalar ödemek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Aynı makineyi Hamilton kullandığında modeline göre 2-3 bin tl ödüyoruz IWC de ise en az 7-8 bin tl ödüyoruz ve ödediğimiz paranın büyük bir kısmı IWC olmasından dolayı yani markaya veriyoruz. Bu IWC leri tercih etmek yerine in-house üretimli sıfır olmasa da 2. el kondüsyonu çok yüksek bir Zenith alırım daha iyi. İşçilik,makine ve genel anlamda verdiğimiz paranın hakkını daha fazla vereceği kesin.
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 5:59

Bende aynen öyle düşünüyorum.
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:07

Peki arkadaşlar bu durumda ( ETA mekanizmalı IWC'ler için ) "orjinal kronometreler IWC'nin fabrikasında üretilir" lafı da palavra mıdır? Yoksa elbet bir farkı oluyor ama aradaki fiyat farkına değmiyor mu demek istiyorsunuz
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:19

kronometre'den neyi kastettiğine bağlı. Orijinalinda chronometer diyorsa sertifika almış mekanizmalardan bahsediyordur.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:33

.

teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:40

Zaten insafsız davranan biz değiliz, 2892 makineli saatine 7000 dolar isteyen İwc kanaatimce bizden daha insafsız çıkmaktadır diable

Bu karşılaştırmalar dediğiniz gibi objektif değil. Tavşana kaç tazıya tut misali neresinden bakarsan orasını göreceğin karşılaştırmalar, bence de güvenilmez.Ve elma ile armutu karşılaştırıyorlar. El primero ile 7750 karşılatırması gibi. Bu mekanizma karşılaştırmasında olabilir ama saat karşılaştırmasında olmamalıydı.
Ayrıca beni şaşırtan makinelerdeki günlük sapma oranları. 2824 lerin 2-3 saniyeye geldiği bir devirde 6-7 saniye telaffuz edilmesi şayan-ı hayrettir.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:48

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:50

Ama madalyonun bir de öbürü yüzü var ?
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 6:52

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 7:25

Madalyonun öbür yüzü de şu ki 2824 veya 2892 ya da 7750 şimdiye kadar yapılmış mekanizmaların içinde en hassas ve problemsiz olanlar olabilir.
Üretim sayıları artık in house makine yapmaya yetmiyor dense de bundan 40 sene önce hem de yüzlerce firma varken her firmanın in house makinesi varken şimdi mi sayı yetmiyor ? Gerçi o zamanki makineler de ali-veli veli-ali kadar farklı idi ama gene de her firmanın kendi kalibresi vardı. Ve saat fiyatları şimdikinin 1/10u idi herhalde (1970 yılında Railmaster 70 dolar imiş).
Bu kadar olumlu değişikliğe rağmen firmalar hala kendi makinelerini üretmemişse bunda önemli bir sebep olmalı (tüketicinin saf yerine konması önemli bir sebep olabilirmi ? )
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 7:39

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 8:19

Zenith chrono calibre yapımında gerek kalitesi ve işçiliği ile dünyada ilk sıralarda belkide lider bir konumda iken Valjoux'lu IWC ile karşılaştırıp üstüne birde IWC'ye genel anlamda en yüksek puanı vermek nasıl bir mantıktır anlamadım. Valjoux'da çok kaliteli ve evladiyelik makineler ama Zenith'e bir hakarettir bu karşılaştırma. IWC in-house üretimli bir makine olsa neyse yine de karşılaştırılabilir. diable
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 8:27

bir "görünmeyen el" var ve bişeyler yapıp duruyor

o görünmeyen el aslında içimizde ! ,bizi biz yapan şey,tamah-nefis vs nasıl adlandırırsanız adlandırın,adamlarda bunu iyi kullanıyor o kadar,ama aynı zamanda bizi diğer varlıklardan ayırıp insan yapan şey de o ele dur diyebilme gücümüz ,irademiz

peki bu güç ticaret-kapital sistem ve dolayısıyla saat fiyatında ne işe yarar?
ben ve siz 2 kişi haykırınca hiç bir işe yaramaz

o ele izin veren milyonlarcası çıkıp railmasterin fiyatını 70 usd den 700 usd ye çıkardığı gibi yine milyonlarcası o ele dur deyip railmastere 700 usd vermeyi reddedince yine railmaster 70 usd ye düşer,belki artık imkansız ve hayal ama öyle

nasıl ki zenithin bir saati-ki sizler o modeli ve fiyatın nereden nereye düştüğünü daha iyi bilirsiniz-yine nasıl ki mekanizmasını sevdiğim seiko ananta nın fiyatı düşüş durumuna geçmesi bekleniyor ise işte aynen öyle

fiyatları düşürmek mi istiyoruz tüm türkiye olarak kesin ve değişmez kararlılıkla fiyatlarını reddedip saat almamalıyız ,gerçi uluslararası şirketi etkilemez ama dünya birleşip karar verirse anca o da malum 7milyarda 1 ihtimal

evet belki biraz sert geldim linkin park -fight club dinlerken bunları yazdım da Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 8:35

Elbetteki saat firmaları bizim onların amcalarının çocukları olduğumuzu düşünmüyorlardır. Ama bu fiyat politikaları ile biz de onların ne çocukları oldukları konusunda fikir sahibi oluyoruz, olmalıyız.
Neyse ki kapitalist düzenin başka köşeleri de var ki orada '' aman canımı yakmayın '' demekten fazlasını yapabiliyoruz. Bir işe yararmı ? bilemem. Hepimiz bilinçlenip etrafımızı da bilgilendirdiğinde işe yarayabilir.
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:03

En başında şunu söyleyelim, burada IWC'ye çok haksızca eleştirler yapılıyor. Herşeyden önce IWC'nin içindeki mekanizmaya sadece ETA demek çok ama çok yanlış. IWC ETA'dan sadece ana gövdeyi alıyor o kadar, mekanizmada geri kalan herşey çok farklı düzenleniyor. köprüler, dişliler, çarkların yeri falan bambaşka yerde oluyor IWC'de. Aslında en iyisi resimli bir karşılaştırma yapmak olur, bulursam yayınlarım. O zaman standart bir 2982 ve 7750 ile IWC tarafından üretilen mekanizma arasında ki fark görülebilir, nerdeyse ortak nokta bulunmuyor makineler arasında. O yüzden benim gözümde IWC'nin bütün makineleri in house kadar değerlidir, çünkü bu IWC'deki mekanizma başka hiç bir yerde kullanılmıyor. Bütünüyle özgündür benim gözünde IWC mekanizmaları.
Bu sebeple bence IWC çok rahat bir biçimde Zenith ile mukayese edilebilir. Çünkü IWC'deki 7750 artık bir 7750 olmaktan çoktan çıkmış bambaşka bir mekanizmaya dönüşmüştür.
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:13

Buyurun standart bir 2892
IWC ve diğerleri... Www.ofrei.com-eta2892a2

Buyurun bir IWC 2892
IWC ve diğerleri... IWCmovement

Bu iki mekanizma arasında benim gözümde artık bir benzerlik kalmamıştır
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:17

Evet çok güzel işlemeler var.
Ben de Iwc Valjoux ile standart valjoux resimlerini hazırlıyordum. Aradaki farkı bize söylemeniz için.
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:21

[img]IWC ve diğerleri... Bhlqka2l7knfkfuz2[/img]
Bu İwc Valjoux[img]IWC ve diğerleri... Bhlql8zz9kbatswwe[/img]
Bu da standar valjoux

Aradaki farkları gösterirmisiniz ?[img]IWC ve diğerleri... Bhlqrpozertq9qqoe[/img]
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:30

certus demiş ki:
En başında şunu söyleyelim, burada IWC'ye çok haksızca eleştirler yapılıyor. Herşeyden önce IWC'nin içindeki mekanizmaya sadece ETA demek çok ama çok yanlış. IWC ETA'dan sadece ana gövdeyi alıyor o kadar, mekanizmada geri kalan herşey çok farklı düzenleniyor. köprüler, dişliler, çarkların yeri falan bambaşka yerde oluyor IWC'de. Aslında en iyisi resimli bir karşılaştırma yapmak olur, bulursam yayınlarım. O zaman standart bir 2982 ve 7750 ile IWC tarafından üretilen mekanizma arasında ki fark görülebilir, nerdeyse ortak nokta bulunmuyor makineler arasında. O yüzden benim gözümde IWC'nin bütün makineleri in house kadar değerlidir, çünkü bu IWC'deki mekanizma başka hiç bir yerde kullanılmıyor. Bütünüyle özgündür benim gözünde IWC mekanizmaları.
Bu sebeple bence IWC çok rahat bir biçimde Zenith ile mukayese edilebilir. Çünkü IWC'deki 7750 artık bir 7750 olmaktan çoktan çıkmış bambaşka bir mekanizmaya dönüşmüştür.
İşte bu mümkün değil ve hiçbir zaman da mümkün olmadı. her çark aynı yerde olmak zorundadr, işçiliği malzeme kalitesi değişebilir ama dişlilerin çarkların yerinin değişmesi sözkonusu bile olamaz. İlave taş vs olabilir .
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:47

Tayfun abi bu resimlerden bir şey göstermek zor olur, zaten rotor mekanizmanın yarısını kaplıyor gördüğün gibi. Ben iyice bir araştırayım mekanizmaların saf halini bulup göstermeye çalışırım farkları. Okuduklarımı toparlayıp bir ETA ile IWC arasında ne gibi farklar var anlatmaya çalışırım. Sonuç olarak ben sadece bir zamanlar okuduklarımı, bildiklerimi paylaşıyorum. Benim bildiğim IWC ile ETA arasındaki tek benzerlik ana gövdede (base plate).
Geri kalan herşeyi (çarkları, dişlileri, taşları vs.) değiştiriyor IWC.
Bu işin uzmanı olmadığımdan yanılma payımı da göz önünde bulunduruyorum. Bir araştırayım tekrardan o zaman, bakalım neyin nesiymiş bu IWC mekanizma. Sonuç olarak bildiklerim yanlış da olabilir, doğru da. Bu konuda otorite iddia edecek halim yok.
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:52

valla öyle bir araştırma yapsan hepimize çok iyi gelir. ancak benim bildiğim şu ki çalışma prensibi hiç değişmiyor. Zaten değişse başka bir mekanizma olur. Bazı ilaveler oluyor. Çeşitli streslerdeki farklılıklar ölçülüyor, taş ilave ediliyor. Tabii daha kaliteli malzeme de kullanılabilir.
Bir markanın herhangibir Eta'yı kendi kalibresi olarak adlandırabilmesi için 5 değişiklik yapması yeterli oluyor.
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:59

Bendeki Valjoux ile resimdekini karşılaştırmaya çalışıyorum Very Happy
sanki krono çalıştırma mekanizmasında bir değişiklik var. Çarklar aynı yerde ama o teli göremiyorum.
Balans baskısını göremiyorum,

Görüyorummm görüyorumm (hani küreye bakan falcılar vardır ya muhaha )
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 9:59

Hemen kısa bir araştırmada bulduklarım bunlar. Bir ara çevirmeye çalışırım ama daha çok zamanı olan varsa buyursun bu linklere bir göz atsın derim

http://www.timezone.com/library/comarticles/comarticles631681571896618891

http://www.timezone.com/library/comarticles/comarticles631681558435961807
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 10:18

.

Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 10:37

Benim anlamadığım IWC kullandığı bir ETA makinenin parçalarını nasıl değiştiriyor sisteme uyum sağlayamaz ki. Belli bir iskelet sistemi
ve ona göre düzenlenmiş çarklar vs. parçalar var bunlardan herhangi birini değiştirip farklı bir çark kullanmak makinenin çalışmasını engeller. IWC rotor üzerinde rötuşlar yapıyor ayrıca işlemeler dışında ciddi bir fark yok tabi kullanmış olduğu makineleri çok detaylı bir testten geçirdiği de doğru.
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 10:47

Dünyanın en önemli 10 saat şirketinden biri olmak istiyorsa bunları yapacak herhalde. Saatin saat aksamı gene 2892 değişen birşey yok.. Kaldı ki derinlik ölçmek maharetse bu işi 200-300 dolara yapan saatler de var. Ama gene de hoş bir çalışma.En azından Eta'dan mekanizma çakıp 10000 e satma gibi bir fikri yok.
Jlc ile Zenith'i aynı kategoriye koymak nasıl mümkün olabilir, ??? onlar kendi mekanizmalarını üretiyorlar. Belki onların kar marjı da Watcher 'in dediği gibi 1e 10 dur ama gıkımız çıkmıyor gördüğünüz gibi.
Ayrıca komplikasyon saatinde 1 numara olmuş Jaeger le Coultre'ye laf edersek çarpılırız yaw Very Happy
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:02

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:11

konuyla alaksı yok ama..vitrinde birkaç pilot iwc gördüm..sn deka ve teng deki hammy benzerlerinden veya tam tersi Smile....saatlerde resmen çiğ beyaz numaratörler kullanılmış,,insan biraz sarartır yeşile çalar o neydi kar beyaz
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:11

Yok patlamaz :-))), aslında Iwc ile bir alıp veremediğimiz yok . Vitrininde en fazla vakit geçirdiğim markalardan biridir. Hani bir İwc saatim olsa altın kasa ona da çokk itiraz etmem yani. diable
Hakkını teslim etmek gerekirse çok elit bir form anlayışına sahip. Hani aristokrat birine saat hediye et deseler İwc den seçerim. Kullandığı mekanizmanın hakkını da veriyordur kuşkusuz (tabii kaça verdiğine bağlı). Sanki doğru orantılı bu iş mekanizmayı ne kadar üst düzey hale getirirseniz fiyatınız öyle artıyor.
Bizim başlangıçta eleştirdiğimiz şey El Primero ile 7750 nin karşılaştırılmasının yapılması idi.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:30

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:37

Tamam peki, mekanizmalar müthiş şahane, yazdıklarımı unuttum...
Bi daa olmasın ama muhaha
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:39

.

egunns

egunns

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:50

bu demek oluyorki iwc inhouse unu 15-20 bin usd dan aşağı yedirmiyor mu acaba
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 11:59

.

2FAST4U

2FAST4U

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 21:37

iwc adi ustunde uluslararasi saat sirketi yani her telden calarim mantigi guden firmanin nasil ozgun bir karizmasi olabilir ki ,geldigi asama fazla bile
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 22:29

IWC diğer lüks saat üreticilerine makine veriyor mu?
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedPerş. 18 Mart - 22:32

Benim bildiğim Jaeger le Coultre ve Girard Perregeaux makine veriyor.
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC ve diğerleri...   IWC ve diğerleri... Icon_minipostedCuma 19 Mart - 1:39

teng demiş ki:
Benim bildiğim Jaeger le Coultre ve Girard Perregeaux makine veriyor.
IWC'nin bir JLC, Zenith olmasını daha yol alması gerekiyor. diable

IWC ve diğerleri...
1 sayfadaki 1 sayfası