hastanede gece nöbetindeyim çok uykum var ama niyet ettim bu topiki açıcam diye.
Bu abimizin yaptığı saatlere bambaşka bir hayranlık besliyorum. Özellikle Papillon mdeli favorimdir. Özgün kasa dizaynı 2seçilebildiği en uzun mesafeden bile "Ben Daniel Roth saatiyim" diye haykırıyor.
Mr.Daniel Roth yıllarca Breguet için saatler tasarlamış yapmış bir ustadır. mesleği aileden geliyor büyükbabası ve büyük büyük babası isviçrenin neuchatel şehrinin La Chaux des Fonds bölgesinde saat ustalığı yapmışlar. fransanın Nice şehrinde saatçilik eğitimini almış ve diplomasını eline alır almaz La Vallee de Joux'a taşınmış. (o zamanlar genç saat ustalarının gözde bölgesiymiş). hemen Audemars Piguet'de ile başlamış. 7 yıl orada çalıştıktan sonra Breguet'e geçmiş. breguet o zamanlar sadece isimdi ama çok da parlak zamanlarını yaşamıyordu. Daniel Roth bu markanın koleksiyonlarına tourbillon'u ve perpetual takvimi sokan adam olmuş. breguet yıllarında bügünlerde ikon haline gelmiş 3130'u tasarlamış. 1987de Chaumet kardeşler Breguet'i satmak zorunda kalmışlar. kısa süre sonra Daniel Roth da ayrılmış bu firmadan. ve 1989 yılında kendi markasını oluşturmuş. "Daniel Roth" saatleri.
2000 yılında marka Bvlgari group'a katıldı. günümüzde Daniel Roth complication saatleri arasında saygın bir yere sahip markadır. tourbillon double face ve quantieme perpetual instantane modelleri 100 efsanevi saat toplama eserine girmeye layık görülmüştür.
şimdilik bu kadar. çk uykum var. ilerde daha detaylı olarak Daniel Roth saatlerinin model ve kalibreleri hakkında yazcağım.
Saygılarımla.
İyi Saatler.
okuduğunuz üçün de minnetarım. orfografik hatalar varsa da özür diliyorum. tekrar okuyup düzeltecek halim kalmadı
affınıza sığınıyorum.