Bu yaziyi yazmak zorunda kaliyorum, forumda, son gunlerde oldukca rahatsiz edici bir mentalite olusmakta oldugunu goruyorum.
Guzel bir saat almak isteyen ya da ust duzey bir saatini paylasmak isteyen, ya da alim projesini paylasmak isteyen arkadaslara bazi sosyal farklilik tepkileri geliyor.
Arkadaslar bu forum bir sosyal sinif ve aralarindaki iliskileri tartisma platformu degil.
Kimse forumun felsefesini yanlis anlamasin.
Forumumuz bir luks tuketim mali sinifina da giren saat tutkusu paylasim platformudur.
500 bin avroluk saat te konusulur, 50 avroluk saat te.
Hic kimse bir digerini saatleri ve icinde bulundugu sosyal sinif nedeniyle elestirme hakkina sahip degildir.
Forumu, guzel saati olan birisinin saatini,tutkusunu, heyecanini paylasmaktan korktugu bir yer haline getirmeyelim, buna da musaade etmeyecegimi bilmenizi isterim.
Bizler kocaman ve buyumemis cocuklar olarak sahip olabilecegimiz ender oyuncaklardan biri olan saat konusunu paylasmak icin bu platformu olusturduk.
Sosyal siniflar arasi iliskiler, tuketim sorunlari, alim gucu vs vs gibi konulari tartismak isteyen arkadaslar bu konuda acilmis ozel platformlara gitmeliler.
Forumumuzda herkes esittir, nasil ki kolunda 50 tl degerinde saat tasiyan arkadasimiz saatini bizlere tanitabiliyorsa ayni sekilde kolunda 100 bin avroluk saat tasiyan bir baska arkadasimiz da tanitacaktir.
Guzel veya pahali sinifa giren bir saati olan uyemize hic kimsenin neden bu kadar para verdin diye sitem etmeye hakki yoktur.
Forumumuz saatlere yoneliktir ve agirlikli olarak saat konusu islenmektedir.
Amacimiz Turkiye'de olmayan bir bilgi platformunu dostane ve saygin bir ortamda olusturmaktir, kisir zengin fakir tartismalarinin bu forumda yeri yoktur.
Herkes istedigi seyi elestirebilir ama bu digerlerini rencide etmeyecek tarzda olmalidir.
Forum gelistikce birtakim provokatif diyebilecegim nitelige burunen yaklasimlar olusuyor, buna musaade etmeyecegimizin bilinmesini isterim.
Konulara aralarda girerek konuyla ilgisi olmayan sosyal icerik tartismasi yapan uyemiz bundan boyle once ihtar alarak mesaji silinecek, daha sonra uzaklastirma cezasi ve devam etmesi durumunda uyeligi iptal edilecektir.
Bilinmesini istedigim onemli bir durum ise uyemiz az olsun ama kaliteli olsun mantigi ile hareket ettigimizdir, sadece uye sayisi artsin diye forumun guzel havasinin bozulmasina musaade etmeyecegiz.
Saatlere ilgi duyan, sevgi duyan, bunun felsefesini anlamis ya da anlamaya calisan hobi, koleksiyon gibi kavramlari paylasmak isteyen herkes saatlerin hyde park'inda istedigini soyleyebilir, tek sart saygili, nazik, kibar ve rencide, hakaret icermeyen bir usluptur, bu uslubu bozan arkadaslara musaade etmeyecegiz.
Forumumuzda cok genis bir ozgurluk alani var ama bu ozgurluk digerlerinin ozgurluk sinirlarinda biter.
Herkes tutkusunu, merakini, koleksiyonunu, arzularini, projelerini korkmadan, cekinmeden ozgurce paylasabilmelidir, bunu engelleyecek tavir ve tarzlara musamaha edilmeyecektir.
Tum yonetici arkadaslar bu konuda yetkilidir.
Yoneticilerden birinin verdigi karar tartisilamaz.
Tum uye dostlarimizdan kurallara uymalarini ve tum bu uyarilari dikkate almalarini rica ediyorum.