| Bombeli Safir Cam'in Avantajlari | |
|
+5vervito parabellum p08 deka teng watcher 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Paz 4 Nis. - 23:57 | |
| Ozellikle dalgic saatlerinde, dalma sirasinda su basincinin direk cam uzerine degil de kenarlara kaymasini saglar. Yine dalma sirasinda su icinde buyutec gibi davranacagindan gorulme ozelligi artar. Yansimalara karsi daha avantajli bir gorunum sergiler, daha az yansima yapar, dolayisi ile cam uzerindeki parmak izi gibi izler daha gorunmez olur. Ozellikle anti reflet ozellik te verilmis ise saatte yansima ve bukulme olayina hic rastlanmaz. Anti reflet'nin cabuk cizilmesini engellemek icin bu ozellik artik camin ic tarafinda tercih edilmektedir. Cizilme ve darbelere karsi ise daha acikta oldugundan dezavantaji vardir. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Ptsi 5 Nis. - 0:00 | |
| Saati çok daha güzel gösterir. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Ptsi 5 Nis. - 0:23 | |
| Saati güzel gösterdiği fikrine sonuna kadar katılıyorum, geçenlerde buradada konusunu gündeme getirdiği bir orient vardı hatırlarsınız,yarı iskelet bir kadran yapısına sahip siyah kadranlı bir saatdi, saatin kendisini gördüm, düz camdı bana çok itici gelmişti. | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Salı 6 Nis. - 23:29 | |
|
En son parabellum p08 tarafından Çarş. 7 Nis. - 19:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Salı 6 Nis. - 23:33 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Salı 6 Nis. - 23:40 | |
| Bekleme yapma devam et | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Çarş. 7 Nis. - 19:18 | |
| | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Çarş. 7 Nis. - 19:24 | |
| | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Çarş. 7 Nis. - 19:31 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Paz 23 Mayıs - 12:19 | |
| Parabellum, bunların hepsi sizin koleksiyondan mı? çok özel parçalar var. özellikle sondaki Zodiac'lar. Bir de yukarda bir yerde siyah kadranlı Alpina vardı, çok şeker bir şey.
Bombeli cam olayına gelince.. Watcher'in saydığı avantajlardan dolayı evet güzel, dediği gibi özellikle dalgıçlarda.. ancak aşırı bombeli olan saatler de va, loop gibi mübarek. bana çirkin geliyor. ve şu anda piyasadaki bir çok ucuz quartz saatere de böyle baya bombeli camlar takıyorlar..o yüzden gözüme ucuz geliyor bu tür camlar. dezavantaj olarak söylenen darbeye ve çizilmeye yatkınlık pek de öyle dezavantaj değil, yani safirin çizilmesi zaten çok az ihtimal, darbe açısından da bombeli olunca zaten extra bir kalınlık kazandığı için pek bir şey olmaz. tam tersi düz olan camlar daha ince oldukları için camın tam ortasına gelecek bir darbe çatlatır. ancak bombeli de o kuvvet aynen suyun basıncı gibi kenarlara dağılır. Hamilton Navy serisinin bombelikleri bana göre ideale yakın düzeyde... | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Paz 23 Mayıs - 19:20 | |
| Vervito dostum, merhabalar. Malesef yukardaki resimler, koleksiyonuma değil de resim arşivime aittir. Bombeli cam konusuna örnek teşkil etmesi amacıyla verdim resimleri.Ancak kimbilir, zaman içinde bana gelebilirler.Benim naçizane koleksiyonun resimleri,orjinal saat incelemeleri, koleksiyon incelemesi bölümünde yer alıyor. Görüşmek dileğiyle, saygılar... | |
|
| |
muaddib
| |
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari C.tesi 4 Şub. - 10:26 | |
| Bombeli camlar hoş oluyor ama darbeye maruz kalma riski de düz cama göre yüksek oluyor. Dikkatli kullanmak gerek. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari C.tesi 4 Şub. - 11:17 | |
| Bombe yapısı gereği dirençli olması gerekir diye düşünüyorum. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari C.tesi 4 Şub. - 11:37 | |
| Çevredeki cisimlere karşı temas etme oranı yüksek olduğu için benim gibi dikkatsiz kullanıcılar için sıkıntılı bir durum. | |
|
| |
bravoecho
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Çarş. 29 Şub. - 17:42 | |
| Avantajlari ustte zaten verilmis, ben de bir dezavantajindan bahsedeyim: farkli acilardan okunabilirlik problemi.
Eger saatin ureticisi kullandigi safir camin 3 ekseninde de ayni olculeri yakalayamazsa goreceginiz kadran miktari bakis aciniza gore azalir yada artar. Camin kalinligi her yonde ayni olursa distorsiyon yada lens effect denen goruntu bozulmalari olmaz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Çarş. 29 Şub. - 21:25 | |
| Bazı camlarda olabiliyor galiba, ancak bendeki hafif bombeli safir camların hiçbirisinde böyle bir sorun yok, eğer olsaydı ben de istemezdim. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari Çarş. 29 Şub. - 22:51 | |
| bombeli camın havası başka hoş bir görüntüsü oluyor mika dan ziyade kristal daha güzel tabii. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bombeli Safir Cam'in Avantajlari C.tesi 3 Mart - 5:41 | |
| - bravoecho demiş ki:
- Avantajlari ustte zaten verilmis, ben de bir dezavantajindan bahsedeyim: farkli acilardan okunabilirlik problemi.
Eger saatin ureticisi kullandigi safir camin 3 ekseninde de ayni olculeri yakalayamazsa goreceginiz kadran miktari bakis aciniza gore azalir yada artar. Camin kalinligi her yonde ayni olursa distorsiyon yada lens effect denen goruntu bozulmalari olmaz. Simdi bu soruna neden olan seyi aciklayayim. Bombe iki turlu yapiliyor, ya gercek bombe ya da duz cama verilen bombe. Eger gercek bombe olursa ki bu bizim hezarfen modelimizde boyle, o zaman icten ve distan bombeli oluyor, o zaman lens effect'i olmaz, cunku bombeyi yapan makineler cok hassastir ve hata kabul etmezler, ama bu cam oldukca da pahalidir. Diger bir yontem ise duz cama ustunden traslayarak bombe verilmesidir, bunu yapan firma cok var ama kaliteli yapabilen cok az var, bu calismada camin alti duzdur ust taraf ise bombeli olur, yani tam bir mercek calismasi olur ki bu durumda bu sorunlar dogabilir. Rumi modelimiz boyle yapildi ama bombeyi oyle verdirdim ki kenar cerceveye bakan ve okunma olmayan bolgeye verildi, ve cok az bombe oldu, anlamak icin elinizi gezdirmeniz lazim, bu da okunabilirligine hic etki yapmiyor ama cerceveye dogru bombe olunca saate muthis bir zarif ve incelik havasi veriyor. Yani bence aslinda her iki yontem de kullanilabilir ama dogru yerde ve sekilde kullanmak lazim yoksa sonuc cok sorunlu olabilir. . | |
|
| |
| Bombeli Safir Cam'in Avantajlari | |
|