Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Stowa

+2
bizantolog
Azizim
6 posters
YazarMesaj
Azizim
moderator
Azizim

Stowa Empty
MesajKonu: Stowa   Stowa Icon_minipostedPaz 19 Tem. - 9:56

STOWA’nın hikayesi Walter Storz ile başlıyor. 1927’de Hornberg/Kinzigtal, Almanya’da babasının büyük saat fabrikasında çalışmaya başladı. Yeni şirketi için seçtiği isim, kendi isminden geliyordu: S-T-O, soyadının ilk 3 hariydi ve W-A’da isminin ilk harfleriydi. Walter Storz’un harflerle harika bir marka adı ortaya çıkardığı söylemeye gerek bile yok.
STOWA’nın başarısı cesaret alınacak seviyelere ulaştı, Walter Stowa 1935’te işleri genişletti ve saatlerini Pforzheim, Almanya’daki küçük bir mağazada satmaya başladı.
1938’de STOWA, kendi fabrikasını kurak kadar güçlenmişti. Sadece 11 yılda, STOWA global bir üne sahip oldu ve ününün temelini de kaliteli saat parçalarından alıyordu.
23 Şubat 1945’te STOWA fabrikası yıkıldı. Walter Storz yeni bir fabrika inşa etmeye başladı. İnşa işlemi devam ederken, şirketi Rheinfelden, Almanya’ya taşıdı ve burada saatleri satmaya devam etti. Diğer tasarım keşiflerinin yanı sıra STOWA günümüzde PUW ve Durove saatlerinde de kullanılan şok koruma (RUFA) özelliğini yarattı.
Pforzheim’de yeni fabrikanın inşası bittikten sonra, Walter Storz her iki fabrikayı da açtı ve saat üretimini artırdı. İhracat yaklaşık % 50’lere dayandı ve STOWA saatler dünyanın yaklaşık 80 ülkesine dağıldı.
1960’ların başında, Walter Storz'ın oğlu, Werner STOWA’ya katıldı. Werner Storz'un birincil sorumluluğu, babasının zorlu deniz aşırı seyahatlerini hafifletmekti. Otuz yıl boyunca Werner Storz başarılı bir şekilde STOWA’yı yönetti, ta ki bir varis buluncaya kadar.
Jörg Schauer, Storz ailesinİN hedeflerini sonuna kadar korumak ve onlara ulaşmak için çaba göstermek felsefesini benimsemişti. Göreve geldikten sonra Jörg Schauer, STOWA saatlerİ üretiminde hiç hız kesmedi.

207 koleksiyonunda 4 kategori bulunmaktadır:

ANTEA

AIRMAN

MARINE

SPORTWATCHES

EXIMA
bizantolog

bizantolog

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedÇarş. 22 Tem. - 1:03

pilot saatlerinden birine sahip olmak isterdim...
http://www.mekaniksaat.com
certus

certus

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedC.tesi 29 Ağus. - 7:49

Şu güzellere bakarmısınız, yani 10 tane rolex bir araya gelse bu iki mütevazi stowa kadar güzellik ortaya çıkaramaz benim gözümde

Stowa 121670699610756
Stowa 2992843430a591f72af8b
deka

deka

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedC.tesi 29 Ağus. - 7:53

özellikle 1. hoşuma gitti.
watcher
Admin
watcher

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedC.tesi 29 Ağus. - 8:17

birinci benim de hit'im :ok3:
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedC.tesi 29 Ağus. - 8:20

malum 1.nin kasa çapı nedir acaba?hakkaten klas hasta oldum, gerçi benim "saatim kolumda" sayfasındaki hamye benziyor ama,hamynin neden alındığı anlaşılmıştır umarım,çekiyor bir yerlerden demekki :lol!:

En son deka tarafından C.tesi 29 Ağus. - 10:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
certus

certus

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedC.tesi 29 Ağus. - 8:28

1. Stowa'nın kasa çapı 40 mm, ancak Stowa aynı saatin bir de limited edition versiyonunu üretmektedir, ki onun da çapı 41 mm
certus

certus

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedPaz 30 Ağus. - 3:30

Şu Stowa'nın şekli şemaline de bittim, bu nasıl hoş bir saattir ya... Mükemmel bir uyum saatin bütününe hakim, her bir parça diğerini tamamlayıp insanda bir bütünlük, bir harmoni hissi uyandırıyor ...

Stowa 95739737
deka

deka

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedPaz 30 Ağus. - 5:23

güzelde olsa benim favorim yukarıdaki siyah kadranlı saat,bunu o kadar tutmadım.
asiruh2009

asiruh2009

Stowa Empty
MesajKonu: Geri: Stowa   Stowa Icon_minipostedPaz 30 Ağus. - 22:29

ne kadar güzel sadelikteki aşk...

Stowa
1 sayfadaki 1 sayfası