Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Seiko Automatic 21 Jewel

4 posters
YazarMesaj
Yumruktepe

Yumruktepe

Seiko Automatic 21 Jewel Empty
MesajKonu: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedPtsi 5 Nis. - 22:34

Evde babamın, tahminimce 1970 sonlarında alınmış bir Seiko kol saatini buldum. Saatin kadranında "Seiko Automatic 21 Jewel" ifadesi var. Forumda dolaşırken otomatik saatler hakkında yeterli bilgi edindim ancak "21 jewel" ne anlama geliyor halen çözemedim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Saat 10 senenin üzerinde bir zamandır kullanılmıyor, kötü koşullarda saklanmış camında çizikler var. Koluma takınca çalışmaya başladı. gün boyunca taktım şimdilik sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor, acaba çok sapma yapar mı?

Saatin camını temizletmek, gerekiyorsa ayarlarını ve bakımını yaptırmak istiyorum İstanbul' da tavsiye edebileceğiniz güvenilir yerler var mı?

Teşekkürler
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedPtsi 5 Nis. - 22:59

Resim isteriz ok1
Diger sorulariniza cevaplar gelmeye baslayacaktir.
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedPtsi 5 Nis. - 23:35

Jewel taş anlamında kullanılıyor, dönen parçaların aşınımasını minimum seviyede tutmak için olmazsa olmazlardan, sayısının bir önemi yok, gerektiği yerlerde kullanılmışsa yeterlidir ki hep gerekli yerlerde kullnırlar,saatinizin camında çok derin çizikler yoksa çıkabilir ama en güzeli yeni bir cam taktırmak olacaktır ki buna uygun cam saatçilerde çok rahat bulunabilir, ayrıca kasada da çizikler varsa iyi bir rodajla pırıl pırıl olur, İstanbul daki arkadaşlar, özellikle teng oradan sizi iyi bir saatçiye yönlendirecektir.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedPtsi 5 Nis. - 23:43

Yönlendirdi bile fumeur
deka

deka

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedPtsi 5 Nis. - 23:44

hehe, tahmin etmiştim,her zamanki gibi. ok1
Yumruktepe

Yumruktepe

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 0:27

Evet, aradığım yardım çabuk ulaştı, teşekkürler. İlk fırsatta saate baktıracağım. Daha sonra da yeni bir saat almak için yardımlarınıza ihtiyacım olacak.

En kısa zamanda resmimi de değiştireceğim.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 0:36

Avatar değişikliğini sen bilirsin, ama biz seikonun detayları fotolarını bekliyoruz. Very Happy
Yumruktepe

Yumruktepe

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 1:09

Smile
Yanlış anlama için kusura bakmayın, aranızda daha yeniyim. İlk fırsatta saatin fotoğraflarını koyacağım.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Seiko Automatic 21 Jewel   Seiko Automatic 21 Jewel Icon_minipostedSalı 6 Nis. - 9:29

Neden yanlış anlayalım ki, olabilir. by

Seiko Automatic 21 Jewel
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Satılık Takas da olabilir Citizen 21 jewel automatic kol saati.
» SEIKO 5 Sport 23 Jewel Superb Auto SNZH51 Beyaz Rolex FACE
» SEIKO 5 AUTOMATIC SNZG13K1
» Seiko SNX429K Men's Military Style Automatic
» Seiko 5 Automatic SNKG87J1