| Singer | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
ooomegaa
| Konu: Singer Cuma 9 Nis. - 11:36 | |
| Arkadaşlar ben bu marka saatin var olduğunu, ilk M.Ali Sade üstadın avatarını görünce öğrendim, şimdi ise tesadüfen bir singer kol saatine sahip oldum, bu marka üzerine bilğisi olanlar varmı acaba? | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Singer Cuma 9 Nis. - 12:05 | |
| bizi resmsiz bırakma amaa! | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Singer Cuma 9 Nis. - 20:39 | |
| Singer saat firmasi, 1902 yilinda SINGER SA olarak cenevrede hayata gecmis. 1954 yilinda geneve labelini almis. 1966 yilinda ise saat federasyonuna saat saticisi ismiyle kayit olmus. Zaman zaman piyasada rastlamak mumkun, ozellikle cep saatlerinde. Makine uretimi yapmadiklarini, binlerce irili ufakli diger markalar gibi montajcilik yapan bir marka oldugunu biliyorum. Singer saatlerde oyle pek ust duzey saat yoktur. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Singer Cuma 9 Nis. - 21:50 | |
| 1970 li yıllarda babama ait bir Singer kol saati vardı.UT 6325 hızlı devir güzel bir makineydi.Ama benim rastladığım Singer'ler genelde Watcher üstadın da değindiği gibi cep saati modeliydi.
Saatin resimlerini görseydik çok hoş olurdu.
Herkese selamlar... | |
|
| |
ooomegaa
| Konu: Geri: Singer C.tesi 10 Nis. - 7:42 | |
| Olur en kısa zamanda resimlerim. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Singer C.tesi 10 Nis. - 10:06 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 3:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
karagöz
Mesaj Sayısı : 10 Kayıt tarihi : 25/03/10 Yaş : 46 Nerden : KOCAELİ-BOLU
| Konu: Geri: Singer Ptsi 19 Nis. - 11:46 | |
| merhaba, singer marka cep saatlerinin osmanlıca kadran ve gümüş kasalı daha eski modelleri hakkında bilgi veya resim mevcut mudur acaba? (bir arkadaşım böyle bir saat gördüğünü söyledi,iç kapakta ''CHRONOMETRE SINGER ANCRE DE HAUTE PRESICION GRAMMATOPOULO FRERES'' yazmaktaymış.) ben demiryolu modellerini görmüştüm,daha eskilerini görmediğim için merak ettim.Saygılarımla. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Singer Ptsi 19 Nis. - 19:56 | |
| Ben de gecenlerde televizyonda bir programda 1900'lu yillarin basindaki istanbulu gosteren bir siyah beyaz cekimde Singer tabelali bir saat magazasi gordum. Onunden tramvay'lar geciyordu ama hangi semt tabi ki bilemedim. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Singer Ptsi 19 Nis. - 20:12 | |
| Latin alfabesi olduğuna göre, kendi ülkemizde başkalarının alfabesi ile tabela olması çok onur kırıcı birşey(miş). | |
|
| |
karagöz
Mesaj Sayısı : 10 Kayıt tarihi : 25/03/10 Yaş : 46 Nerden : KOCAELİ-BOLU
| Konu: Geri: Singer Salı 20 Nis. - 10:46 | |
| O dönem dükkan tabelaları ve reklamlarda özellikle Fransızca çok kullanılmış. 19.yy ve 20.yy başlarına kadar büyük bir Fransızca hayranlığı mevcut. O dönem saat ve yeni alet-edevat reklamlarında Osmanlıca yanında Fransızca mutlaka var. En nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'nin bastırdığı ilk dönem kağıt paralarının da bir tarafı Osmanlıca harfler diğer tarafı Fransızca basılmış ve harf devrimine kadar kullanılmış.(Livre Turkue şeklinde) Şimdi İngilizcenin istilası gibi... | |
|
| |
ooomegaa
| Konu: Geri: Singer Cuma 28 Mayıs - 10:37 | |
| [img] [/img] Biliyorum durumu vahim ama seviniyorumki, yakında Valjoux ile tanışacak. | |
|
| |
| Singer | |
|