Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Wakmann Diver/Alarm

3 posters
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Wakmann Diver/Alarm Empty
MesajKonu: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 3:03

Bu saati dun aldim, cok hosuma gidince bir inceleme yapayim dedim.
Wakman markasinin gecmisi aslinda oldukca ilginc.
70'li yillarda Isvicrede bazi markalar Amerikan piyasasina satabilmek icin o donemdeki bazi gumruk ve vergi kanunlarini delme amaciyla orada var olan bazi sirketlerle isbirligi yaparlar.
Bu isbirligi disinda da bazen ikinci bir marka yaratirlar.
Mesela Longines/Wittnauer, Heuer/Leonidas ve Breitling/Wakman gibi...
Yani wakman aslinda Amerkan etiketi takilmis Breitling'ten baskasi degil.
Gunumuzde bu markayi yanilmiyorsam Almanlar almis durumdalar ama yine bildigim kadariyla alt sinif quartz saatler uretiyorlar.
Simdiii...
Benim aldigim bu saat gercekten 70'lerden bir saat mi, emin olamadim, yeni uretimlerde mekanik yok yine bildigim kadariyla.
Saat yeni, hic takilmamis, o zaman ben bu fiyata nasil alabildim bunu aklim pek kesmedi (350€)
Eger bu saat 70'lerden degilse pahali aldim, 70'lerden ise cok cok ucuz.
Icini simdilik acmadim, bozmak istemiyorum, biliyorsunuz NOS saatlerde kullanma fobim var Very Happy
Neyse, gelelim saate,
Yaklasik iki saat kolumda tasidim, oldukca iri bir saat ama kolda cok rahat ve oldukca agir ama hissedilmiyor.
Sapma filan olcmedim, bunu yapacak sabrim pek yok bildiginiz gibi.
Alarm'ini denedim, zil sesi vermiyor, daha cok titresim yapiyor, o da oyle insani yerinden ziplatacak duzeyde degil, kolda sanki bir yastigin altindan gelir gibi yumusak bir titresim hissi veriyor.
Metali cok iyi kalite, deri ile temasi cok yumusak ve keyifli, bir hatun tarafindan oksanma hissi veriyor.
Kayis o donemden degil, orjinal de degil, kalinca ve yumusak bir deri ama ben sevemedim, belki de yeni oldugu icindir, kaba duruyor. Ilk firsatta degisirim, tabi eger bir gun kullanmaya karar verirsem.

Saatin capi 43-44mm
Kalinlik 14mm civari
Ust bezel sola dogru donuyor, ama simdiki saatlerin donen bezeli gibi yerinde saglam oturarak donmuyor, o donemlere ozgu cok hafif bir bosluk hissi veriyor.
Ic bezel 9 hizasindaki tepe ile donuyor, bu bezelde bosluk hissi yok, cok kolay da donuyor.
Saat 2 hizasindaki tepe alarmi kuruyor, cekerek te icerideki kirmizi ibreyi oynatarak istediginiz saate kuruyorsunuz, bosluk hissi yok ayarlarda. Ama sabah uyandirsin diye kurmayi hayal etmemek lazim cunku insan sanirim duymaz, ancak gun icinde bir randevu filan gibi bir durum icin alarm islevsel olur.
Saat 4 hizasindaki tepe de saatin kurma ve ayar tepesi. Ayar yaparken icinde rus alarm makinesi olan saatler gibi bosluk yok.

Asagida resimlerde de goreceksiniz, renkler cok uyumlu, cirtlak degil ve kolda guvenli bir durusu var, yani simdiki saatlerde renkli bir saat alinca insan gozu yorar diye korkuyor, bu saat bu duyguyu vermiyor.
Cam buyuk ihtimalle mineral, safir oldugunu hic sanmam.
Ic bezel bir garip renkte, pembe ile kirmizi arasi bisey ama, koyu grimtrak, antrasitimsi, siyahimsi kadran ve kirmizi alarm ibresi ile cok uyumlu.
Rakamlar celik renk ve oldukca buyuk bu da okunabilirlik kolayligi sagliyor.
Rakamlarin onunde irice noktalar halinde fosfor var, yine ayni sekilde modelini daha once gordugumu hatirlayamadigim akrep ve yelkovan'in da uzerinde fosfor var.
Kadran rengini tam soylemek cok zor isiga gore koyu gri, antrasit ve siyah yansimalar yapiyor.
Lug acikligi 22mm.

Simdi resimler:

Wakmann Diver/Alarm DSCN1162

Wakmann Diver/Alarm DSCN1161

Wakmann Diver/Alarm DSC_3467

Wakmann Diver/Alarm DSC_3468

Wakmann Diver/Alarm DSC_3469

Wakmann Diver/Alarm DSCN1163

Wakmann Diver/Alarm DSCN1169

Wakmann Diver/Alarm DSCN1168Wakmann Diver/Alarm DSCN1165

En son watcher tarafından C.tesi 17 Nis. - 5:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
http://www.turksaatforumu.com
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 3:14

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 8:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 3:17

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 8:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 3:17

harbi NOS, gıcır gıcır
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 5:07

Arastirinca pek oyle nos degil gibi gorunuyor, son yillarda bu markayi canlandirmis ve mekanik te yapmislar anlasilan.
benim bildigim yeniden hayata gectikten sonra sadece quartz yaptiklari idi ama asagidaki link'e bakinca durum karisik gorunuyor, benim de cok hosuma gittigi icin aldim ama galiba loto bugun de degil Very Happy
Makine sanirim rus poljot alarmli makine...
http://www.r-l-x.de/wbb2/thread.php?threadid=52608&sid=&hilight=wakmann

Bir de youtube:
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 17 Nis. - 5:09

katil balina demiş ki:
bi de hocam bu wakman bu wakmann mı acaba?

http://www.turksaatforumu.com/saat-markalar-tarihceleri-haberleri-bilgileri-f4/wakmann-t807.htm
evet sanirim markanin sahibi firma olsa gerek.
Ama link'teki saatler cep saatlerinden modifikasyon.
asiruh2009

asiruh2009

MesajKonu: Geri: Wakmann Diver/Alarm   Wakmann Diver/Alarm Icon_minipostedC.tesi 24 Nis. - 23:18

çok güzel saat....

Wakmann Diver/Alarm
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Satilik Wakmann/Alarm Diver
» Wakmann
» Poljot Mekanik Alarm
» edox class 1 500 m diver
» Victorinox SwissArmy Cep Saati Travel Alarm 2010