Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?

+4
watcher
kelby
teng
silver
8 posters
YazarMesaj
silver

silver

Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Empty
MesajKonu: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 22:00

Oris'leri incelerken bakıyorum hep kendi adlarıyla anılan mekanizmalar yazmışlar ama yanlarına not düşmüşler;

Oris 733, base SW 200
Oris 676, base ETA 7753

vs. gibi, Oris'in bu mekanizmaları kullanma şekli nedir acaba bilen var mı, değişliklik yapılıyor mu ciddi olarak ?

En son silver tarafından Paz 25 Nis. - 22:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 22:28

Değişiklikleri görmek için iki mekanizmayı yanyana koymak lazım.
676 da rotoru değiştirdiğini biliyorum, ilaveten taş sayısını muhtemelen değiştirmiştir. Belki bir iki parçanın kalitesini yükseltmiş olabilir ama mekanizmada ilave modül omadığına göre çok büyük değişiklikler yapıldığını sanmıyorum.
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 22:38

teng ustam mutlaka haklıdır, fakat o zaman ifadede yanlışlık var.
adam diyorki; bu saatin mekanizması: oris 676 (eta 7733 baz alınmıştır)

benim bundan anladığım; "temeli eta 7733 attı, ama üst katların inşaatını biz yaptık". bir iki taş sayısı değiştirdiler diye böyle bir ifade kullanmaları yanlış değilmi?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 22:44

Rotora isim ve gravur yapmislardir Very Happy
Baska ne yapacaklar ki, cark mi ekleyecekler ya da ek fonksiyon mu yapacaklar, mesela 7753'e ek bir fonksiyon mu getirmisler?
Hepsi ticari taktik bence.
http://www.turksaatforumu.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 22:47

Tas sayisini nasil degistirsin ki, makineleri olmasi lazim ama makineleri olduktan sonra da kendi inhouse makinesini yapar.
silver

silver

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 23:03

En ucuz Inhouse makineli saati kim sunuyor?

Birde inhouse olmadan en yüksek fiyat isteyen kim? 10 bin lira üzerinde Tag'lar var galiba Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPaz 25 Nis. - 23:05

poljot ve seiko ok1
certus

certus

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 0:39

Oris'in durumu biraz karışık bence.. Şöyle ki hem yüklü modifiasyon içiren modelleri var. Hem de neredeyse dokunmadıkları Base ETA'lar var. Bunu iyi ayırdetmek lazım bence.

Mesela
Oris 653, base ETA 2836-2.
Şimdi normal bir ETA 2836 25 jewel içerir ve klasik merkez saniyeli bir day-date'tir. Oysa Oris 653 27 jewel olmuştur ve artık küçük saniyeli ve 24 saat göstergeli bir mekanizmaya dönüşmüştür.
Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? ORIS-FLIGHT-TIMER-BLUE-EAGLES

Aynı şekilde Oris 690, base ETA 2836-2.
Burada da jewel sayısı 25 ten 30a çıkmıştır ve bu mekanizmayla Oris'in World Timer dediği saat meydana gelmiştir. Burada artık saniye 9 yönüne alınmış ve ikinci bir zaman dilimi yaratılmıştır.
Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Oris-bc-4-flight-timer-1

Son olarak da Oris 645, base ETA 2836-2.
Burda da jewel sayısı 27'ye çıkmış. Saniye dokuz yönüne alınıp bir pointer date ortaya konulmuş.
Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? 029web

Kısaca bence Oris, ETA 2836-2'den harikalar yaratıyor. Ben alacak olsam bu modellere bakardım muhakkak.

Fakat bunun yanı sıra örneğin chrono'larda ve sadece gün göstergeli sade modellerinde, base makinaya çok modifikasyon yaptığını zannetmiyorum...
Dolayısıyla ne yapılmalı.. tabi ki bilinçli tüketici olmalı study
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 2:03

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 5:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 2:13

kelby demiş ki:
teng ustam mutlaka haklıdır, fakat o zaman ifadede yanlışlık var.
adam diyorki; bu saatin mekanizması: oris 676 (eta 7733 baz alınmıştır)

benim bundan anladığım; "temeli eta 7733 attı, ama üst katların inşaatını biz yaptık". bir iki taş sayısı değiştirdiler diye böyle bir ifade kullanmaları yanlış değilmi?
Hayır değil, toplamda 5 değişiklik yaparsanız kendi kalibreniz olarak adlandırabilme hakkınız oluyor. Bu rotorun şekli olabilir, taş sayısnın artması olabilir, gösterge yerindeki değişiklik olabilir.
Mesela kardeşimdeki Carrera calibre 16 olarak geçen bir Valjoux ama ben bendeki 7750 ile karşılaştırdım baktım baktım ama, nerede değişiklik yaptığını bulamadım. Mekanik ustalarımız belki bununla ilgili bir açıklama yaparlar.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 2:52

Oris seviyesinde hatta daha üstün olduğunu idda edeceklerde de vardır Longines ve Tag mesela... ETA'ları lop diye oturtuyorlar ve makinelere kendi isimlerini veriyorlar.. ve hiçbiryerde base olarak şunu kullandık da rahat rahat demezler... belki ufak harflerle bir köşeye sıkıştırırlar o ifadeleri.. sorduğunda da yetkililerine çok ciddi modifikasyonlar yaptık.. şirket politikası gereği de bunları kimseyle paylaşamayız filan... yürüyün be ordan... o yüzden özellikle Tag'e hiç saygım yok bu anlamda... güzelim orijiinal Buren microrotorlu Monaco ve Silverstonları eski calibre 12 adıyla piyasaya sür içine de utanmadan ETA 2894 koy...
ne ise.. bu anlamda Oris'e hiç laf yedirtmem kimse kusura bakmasın... fevri çıkışlar yapabilirim Smile ama modifikasyon yaptıkları saatlere dikkatlice bakarsanız harbi harbi sağlam modifikasyonlar yapmışlar ve bu durumda hiç base aldıkları makineyi yazmama haklari olduğu halde bile mutevazi bir şekilde yine de açık aydın belirtiyorlar ki şunu base aldık.. yoksa bu yaptıkları makinelere rahatlıkla base belirtmeyebilirler..
Oris'leri hiç makinesine bile bakmaya gerek yok. kadrandan ve eklenen özelliklerden belli oluyor modifikasyonların sayısı ve derecesi. çünkü klasik daydate ortadan saniyeli 2836'ya öyle akılalmaz özellikler eklenmiş ki saygı duymamak elde değil kannımca...

En son vervito tarafından Ptsi 26 Nis. - 3:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 3:01

orislerin baktığım bir kaç modelinde de (videolardan) canlı görmedim ama saniyesi bu kadar güzel akan mekanizma fazla denk gelmedi bana bir harika akıyor bakıyorum bakıyorum titreşimi hissedemiyorum Smile modifiyeler bu olayı da kapsayabilir zannımca
silver

silver

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 7:06

teng demiş ki:
Hayır değil, toplamda 5 değişiklik yaparsanız kendi kalibreniz olarak adlandırabilme hakkınız oluyor. Bu rotorun şekli olabilir, taş sayısnın artması olabilir, gösterge yerindeki değişiklik olabilir.
Mesela kardeşimdeki Carrera calibre 16 olarak geçen bir Valjoux ama ben bendeki 7750 ile karşılaştırdım baktım baktım ama, nerede değişiklik yaptığını bulamadım. Mekanik ustalarımız belki bununla ilgili bir açıklama yaparlar.

Vayy çok ilginç bir bilgi bu. 5 değişiklik gerekiyor ama açıklamaya biliyorlar bu nasıl oluyor ? Açıkladıkları bir yer mi acaba, yani kendi calibresi olarak adını değiştirebilmesi için bu 5 değişikliğin bildirilmesi felan gerektiği, denetleyen bir kurum felan?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedPtsi 26 Nis. - 7:27

Bilmiyorum ama bu kurum FH olabilir.(Federation of the Swiss Watch Industry)
2FAST4U

2FAST4U

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedSalı 27 Nis. - 9:57

oris ın hakkını orıs e verenlere tesekkur.Yakında ınhouse makınaları ıle gorusmek uzre dıyelım
teng

teng

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedSalı 27 Nis. - 10:29

vervito demiş ki:
Oris seviyesinde hatta daha üstün olduğunu idda edeceklerde de vardır Longines ve Tag mesela... ETA'ları lop diye oturtuyorlar ve sorduğunda da yetkililerine çok ciddi modifikasyonlar yaptık.. şirket politikası gereği de bunları kimseyle paylaşamayız filan... yürüyün be ordan... o yüzden özellikle Tag'e hiç saygım yok bu anlamda... güzelim orijiinal Buren microrotorlu Monaco ve Silverstonları eski calibre 12 adıyla piyasaya sür içine de utanmadan ETA 2894 koy...
Steve mc Queen de calibre 12 var, sonra başka ne mekanizma kullandılar ?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?   Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ? Icon_minipostedSalı 27 Nis. - 19:35

calibre 11 ve 12... ikisinin de orijinali Buren 1280serisi kronolu microrotor makinelerdi.. bir de 70ler modellerinde kurmalı valjoux 7736 ve 7740 da kullanmışlar (bu makinelere en çok vintage kronolu hamiltonlarda rastladım)..
Bu Tag'in ne yaptığı belli değil.. yeni in-house diye tanıttıkları cal.1887'nin makinesinin Seiko 6s37'den araklama olduğunu ciddi teknik ispatlarla iddia edenler de var...
re-edition monaco'larda en çok kafamı karıştıran ise;
şimdi vintage'lere dikkat ederseniz tepe sol tarafta krono butonları ise sağda... bu buren microrotorlu makinelerin hali idi. ancak yeni re-editionlarda klasik modern kronolu saatler gibi bir kısım re-edition modellerde tepe ve butonlar hepsi sağ tarafta. bazılarında ise eski modeller gibi tepeyi sol tarafa almışlar ancak makine yine modern normal büyük rotorlu makine (muhtemelen 2894 ya da dubois-depraz, rotorunun şekline göre bana daha çok ETA gibi geliyor).yani merak ettiğim şu (aramızdaki ustalar bilgilendirsin lütfen) mesela 2894 makinenin krono butonları sağda bırakmak şartı ile sadece tepesini sol tarafa almak mümkün mü? mümkünse nasıl?

Oris'in mekanizmalarında modifiye miktarı ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 6498-1 dekorasyon ve modifiye mucizesi...