| Saat kordonları,klipsleri | |
|
+4bizantolog deka Quorthon forbidden 8 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Saat kordonları,klipsleri Salı 21 Tem. - 8:36 | |
| Saat kordon ve klipsleri hakkında (çeşitleri, kaliteleri, markaları, alınabilecek mekanlar) gibi konularda özellikle Tayfun abinin bu konuda bizi bilgilendirmesi için bu konuyu açtım. Ne de olsa saatlerin görünen yüzlerinin önemli bölümünü oluşturan bu kısımlar için de bilgilensek fena olmaz hani. | |
|
| |
Quorthon
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 45 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Çarş. 22 Tem. - 1:25 | |
| Hirsch oldukça beğenilen bir markadır. Türkiye'de bellibaşlı bazı modelleri bulunabiliyor. Kullanım amaçlarına göre epey bir marka bulunabiliyor. Dalış saatlerinde örneğin silikon veya PU kayışlar tercih edilir. Bunların da kaliteleri epey değişkenlik gösteriyor. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 24 Tem. - 22:56 | |
| Önerilen markaların özellikle internetten alınabilmesi için link verebilirseniz daha yararlı olur. Mesela hirsch kayışları netten alınabilir mi? Veya benim çok beğendiğim sentetik örgü-spor kayışlar var bunlar nereden temin edilebilir? | |
|
| |
bizantolog
Mesaj Sayısı : 288 Kayıt tarihi : 01/07/09 Yaş : 55 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 25 Tem. - 1:39 | |
| Evet, Tayfun Bey'i bekliyoruz. Bize bu işin püf noktalarını anlatsın biraz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Paz 26 Tem. - 22:02 | |
| sağolsun Tayfun Bey bu konuda bizzat elinden geleni yapıyor mesela istediğim hirsch e sayesinde sahip oldum kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ama netden de kimseye yük olmadan alabilsem ayrıca sevineceğim. :ok3: | |
|
| |
bizantolog
Mesaj Sayısı : 288 Kayıt tarihi : 01/07/09 Yaş : 55 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Paz 26 Tem. - 22:48 | |
| Tayfun Abi bir tanedir | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Paz 26 Tem. - 22:54 | |
| Gerçekten de öyle. Sadece sanal ortamda tanışmamıza rağmen epeyce emek harcadı, uğraş verdi, ürünü temin edip kargoladı. Değeri yüksek olmasa da karşı tarafa güvenmesi ve yardımcı olması büyük incelik ve takdire şayan. Bu tür şeyleri karşı taraftan bekleyemezsiniz, ama kendisi bunu öyle bir yapıyor ki şaşarsınız, kendinizi bir anda o ortamda buluveriyorsunuz. Tekrar teşekkürler. :gule gule: ben şimdilik kaçtım görüşmek üzere. :gule gule: | |
|
| |
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Salı 22 Eyl. - 5:53 | |
| bu konu bence çok önemli ama nedense pek dolduramadık burayı. aslında forumda ayrı ayrı başlıklar altında ilgili yazılar oluyor ama derli toplu olması açısından bilgisi olan arkadaşların ilgilenmesini rica ediyorum. tabi bu konunun pîri teng usta dır ama yoğunluk dolayısıyla ilgilenemediği için uzak kaldığını düşünüyorum. uygun bir zamanında yardımcı olur herhalde bize | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 9 Ekim - 8:20 | |
| AAA Bende bahsediyormuşsunuz da haberim yokmuş!! Öncelikle siz arkadaşlarımız teveccühüne teşekkür ederim, beni duygulandırdınız. Sonra da bu kadar geç cevap verdiğim için özür dilerim, ama yeni forumun her tarafını bilemiyorum. son günlerde vakit buldukça her sokağa girmeye başladım Şimdi de öyle bakınırken burayı buldum. Eh ufak ufak konuya girelim, Önemsizmiş gibi görünüz ama zannedildiğinden çok daha önemlidir kayışlar kordonlar. Çünkü bir saatin estetiğine direk tesir eden birşeydir. Saati ortaya da çıkarabilir, kapatıp gölgeleyebilir de. Uzun zamandır takmagığım bir saatim vardı, sonra eskiden çıkardığım kayışını tekrar taktığımda gördüm ki eski kayış saatin yuvarlak biçimini daha çok ortaya çıkarıyor ve koyu renk olduğu için kadranı çok daha parla gösteriyor, ama camının kalitesizliğini de ortaya çıkardı. bahsettiğim saat poljot makineli JL taklidi bir saat. Ve o saat için inanın (sayıp geliyorum) 7 kere kayış almışım. En son Hirsch Heavy Calf golden brown kayış takıyordum ama dediğim gibi değiştirip F. Constant'ın 22-18 koyu kahve bir kayışını tekrar taktım. Aslında kayışın bir saatin görünüşüne etkisini anlatmak için kayışları tek tek takarak resmini yayınlamak iyi bir fikir gibi gözüküyor. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 9 Ekim - 8:23 | |
| - deka demiş ki:
- Önerilen markaların özellikle internetten alınabilmesi için link verebilirseniz daha yararlı olur. Mesela hirsch kayışları netten alınabilir mi? Veya benim çok beğendiğim sentetik örgü-spor kayışlar var bunlar nereden temin edilebilir?
Örgü kayış var lazımmıydı ?? :kehkeh: :kehkeh: Nasıl birşey istediğine dair resim yollarsan yarın doğubank tarafından geçicem bakarım | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Ptsi 28 Ara. - 0:12 | |
| Saat kayışları başlığını canlandıralıp harekete geçirelim mi, burada teng e çok iş düşecek çook. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Ptsi 28 Ara. - 0:16 | |
| Vaktiniz varsa bence sakıncası yok. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Ptsi 28 Ara. - 0:20 | |
| Çoooook. | |
|
| |
merih
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 31/12/09 Yaş : 70 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:27 | |
| De Ville Omega saatimin deri kayışını değiştirmek istiyorum.Orjinal kayışı oldukça pahalı. Metal tokasına uyumlu piyasadan veya internetten deri kayış temin etmek mümkünmü ? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:34 | |
| Omeganın klipsleri çift çıkıntılı ve delik aralıklarını öyle yapmışlarki başka kayışın aralıkları uygun düşmüyor. Ya da bakmak lazım ama ben başaramadım. Forumdan arkadaşlarla doğubankta klipsi ile birlikte omega taklidi kayış görmüştük. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:38 | |
| Bu arada hepimize geçmiş olsun, Hirsch kayışlara % 50 civarında zam gelmiş dün heavy calf baktım 65 liralık kayış 90 küsur olmuş. Diğerleri de öyle :( | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:39 | |
| Bu şartlarda bu istek zor gözüküyor, orijinle yol mu gözüküyor ne. zamma alıştık herşeye bekliyorduk ama bu beklenmedik bir zam, kötü olmuş yaw. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:41 | |
| İlginize teşekkür ederim Sn. Teng. Bulamadığım takdirde kaliteli kayış ve orjinal olmayan toka ile de kullanabilirim. Ama ne derece doğru olur bilmiyorum. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:53 | |
| Bir kayış ve klipsini 1100 liraya satmaktan daha yanlış olmaz, müsterih olun. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:56 | |
| bende bu konuda manyak sayılanlardanım; kasa ne kadar kaliteli olursa olsun kayış olmazsa olmuyor; kasayı bile gösteren ortaya çıkaran kayışın boyutu parlaklık dengesi, tasarımı, kalitesi | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Cuma 1 Ocak - 23:58 | |
| Kayışın et kalınlığı bile görünümde farkediyor. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:00 | |
| Ama Hirsch'ten iyi haber alligator kayışları gelmiş, kötü haber 350-450 tl daha da kötü haber; pek güzel değil. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:00 | |
| Elbisede kravat,kemer,ayakkabı neyse saatde kayış da öyle. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:02 | |
| - teng demiş ki:
- Ama Hirsch'ten iyi haber alligator kayışları gelmiş,
kötü haber 350-450 tl daha da kötü haber; pek güzel değil. yani bu şartlarda değmez gözüküyor, hem pahalı, hem güzel değil. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:09 | |
| Sn. Teng Hirsch kayışları arasında Omega'ya uyumlu kayış varmı ? bildiğiniz gibi klipsi ekrar almaya gerek yok. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:10 | |
| e bişey değilmiş; dün 1 programda seyrettim hermes in 200 bin tl ye deri çantası varmış şaka maka 450 iyi para; ama o kayışa yakışacak saatim olsa gözümü kırpmam - teng demiş ki:
- Ama Hirsch'ten iyi haber alligator kayışları gelmiş,
kötü haber 350-450 tl daha da kötü haber; pek güzel değil. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:12 | |
| Pordon "tekrar" demek istemiştim | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:19 | |
| - merih demiş ki:
- Sn. Teng Hirsch kayışları arasında Omega'ya uyumlu kayış varmı ? bildiğiniz gibi klipsi ekrar almaya gerek yok.
Omega de ville nin hangi modeli resim gösterebilirmisiniz ya da sitesinden numarasını ? klipsi götürüp bakmak lazım. Klipsteki iki dişten biri çıkarılabilirse iş daha kolay olur. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:29 | |
| Biraz teknoloji özürlü olduğum için saati size göstermeyi beceremiyorum. Ama saatin kataloğunda yazan rakamları size verebilirim; 4831.40.31 | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:32 | |
| Bir de co-axial 2500 cal. olduğunu ve de akrep,yelkovan,saniye ve tarih göstergeli olduğunu söylesem belki daha belirgin olur. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:48 | |
| Sitesinde bulamadım ama çelik kasa beyaz kadranlı de ville anlıyorum. Onların kayış uzunluğu da farklı idi yanılıyormuyum? | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 0:56 | |
| Yanılmıyorsunuz. Dediğiniz gibi kayış uzunlukları farklı. Saatin kendisi gibi kayışı da problemli (saat garanti kapsamında iki, dört, beş sene sonra da iki kez İsviçre olmak üzere toplam beş kez tamire gitti. Şimdilik normal çalışmakta.) | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 1:09 | |
| Orijinal kayışı dışında pek alternatifiniz yok gibi gözüküyor. O saate alligator kayış dışında bir kayış takmak yazık olur bence. Dışarıdan almaya kalksanız Hirsch'lerin hali, fiyatı belli, ayrıca uyup uymayacağı da belli değil. Ben geçen sene gene Omega için Longines 'ten kayış almıştım ama o da sizin De Ville'ye uymaz. Saat iki kere İsviçre'ye gitti dediniz. İlkinde yapamadılarmı ? | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 1:35 | |
| Yapıldığını zannetmiştim ama orada da yapılamamış. Ben saati tamirden aldıktan sonra onbeş gün çalıştırdım.Normal çalışıyordu.Daha sonra yazlığa gitmem nedeniyle saat yaklaşık olarak dört ay çalışmadı. Geldiğimde saat gene çalışıyordu fakat saatin tepesini bir çok kez hızlı açıp kapattığınızda saatin saniye ibresi harekete geçmeyebiliyordu(bazen) buda 525 TL bakım parası verdikten sonra hiç de hoş bir olmadığı düşünüyorum. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri C.tesi 2 Ocak - 1:41 | |
| Sn. Teng bilgilerinizi benle paylaştığınız için tekrar size teşekkür ederim. | |
|
| |
yasso100
Mesaj Sayısı : 13 Kayıt tarihi : 17/11/11 Yaş : 42 Nerden : ANKARA/BAHÇELİEVLER 0312 2222193
| Konu: Geri: Saat kordonları,klipsleri Çarş. 7 Ara. - 1:29 | |
| merhabalar arkadaslar biz ankarada özel tasarım deri saat kayışı yapmaktayız her türlü saatiniz için deri kayış yapabilmekteyiz 4mm boga dersi sırt kısmından imal edilmektedir tek parça deriden yapmaktayız lazer kesim yapılmaktadır kayışın üstüne her türlü yazı şekil koyabilirz. istenirse orjinal klipslerinide kullanabiliriz kendi tasarımınızı yada gördüyünüz bir tasarımı yapabilirz foto göndermeniz yeterli her türlü soru ve görşlerinizi bize iletebilrsiniz ilgilenen arkadaslar tel açabilrler 0312 222 21 93 05558185118 yerimiz :bahçelievler 3. cad 66/d-c çankaya/ankara organikreklam@hotmail.comface : ersin yasin kardesler diye aratırsanız logomuzu görebilrsiniz (yaptıgımız kayışlarının resmini buraya atıyoruz) ilgili konu alttaki linkte alım -satım bölümünde ve fotograflara bakabilrsiniz http://www.turksaatforumu.com/t3195-saat-kordonu-yapilirher-turlu-saate-ozel-tasarim-el-yapimi-deri-saat-kayisi-saat-kordonu-yapilir | |
|
| |
| Saat kordonları,klipsleri | |
|