| 19 yaşında sıfır Omega :) | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
m1cemi
| Konu: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 8 Mayıs - 9:06 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 8 Mayıs - 10:19 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 8 Mayıs - 10:34 | |
| Pilli, onun pili akmış ya da ona benzer olmuştur, bence iyi bir saatçiye gösterin. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 8 Mayıs - 10:44 | |
| bende pilli olarak tahmin etmiştim, bu nedenle çap olarak modasını bekleyene kadar eğer bir hatırası yoksa ben olsam elden çıkarırdım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Ptsi 10 Mayıs - 20:15 | |
| Ben ise tam aksini soyliycem ne yazik ki dostlar. Saat acilen omega servisine girmeli ve calisir hale gelmeli, daha sonra zaman zaman takilmali, yok eger koleksiyonda dursun denirse pili cikarilip muhafaza edilmeli. Ama kesinlikle satilmamali, gunu gelmek disinda bu kondisyonda saat o yillara ait, artik bulmak gitgide zorlasiyor, saatin modeli de cok guzel ve kordon cok konforlu, ya pilini cikarip koleksiyonda muhafaza etmeli ya da takmali, satmaya kalkarsan degerini bulmaz, alindigi zaman avrupali bir iscinin bir aylik maasi degerine alinmistir, bugun satmaya kalksaniz asla o degerini bulmaz ve yazik olur. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Perş. 13 Mayıs - 8:55 | |
| Ben de pek satma taraftarı değilim cunku hem hic kullanılmamış hem de omega. Her ne kadar şimdi takamicak olsam da belki bir gün takarım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Perş. 13 Mayıs - 21:24 | |
| Ha bu arada aman aman saatin tum aksesuarlarini muhafaza edin, orjinal kutusunu bir plastik torbada filan tutun cizilmesin, faturasindan garantyisine tum belgeleri hatta daha sonra bakim yaptirildiginda faturasini ve herseyini iyi muhafaza edin, bunlarin hepsi saatinize ileride deger katar. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Cuma 14 Mayıs - 11:26 | |
| Malesef kutusunun dışı biraz yıpranmış. E olsun o kadar ama dimi, 19 senede bana bile neler oldu, saçlarım beyazladı filan Ama faturası, garanti belgesi, yastığı duruyor. Tavsiyeler için teşekkürler. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 15 Mayıs - 21:00 | |
| belki güzel bir unitas mekanizmayla, kurmali bir mekanik saate çevrilebilir. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 15 Mayıs - 23:28 | |
| Unitas makina o kasaya sığar mı?, hiç zannetmiyorum. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Paz 16 Mayıs - 7:05 | |
| Bir de resimdeki Geneve var. Fiziksel olarak kondisyonu oldukça iyi ancak saat çalışmıyor. Kurma kolu yerinden çıkmıyor ve dönmüyor. Denizli'de muhtemelen tamir edicek pek fazla saatçi yoktur. yeni bir başlık açsam mı açmasam mı bilemedim. Tamir konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı??? | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Paz 16 Mayıs - 20:08 | |
| Merhaba m1cemi, Omega'nız yaşına nispeten iyi durumda gibi görünüyor. En azından ufak bir bakımla kendine gelir. Siyah kadranlı saatler her zaman ilgi çeker ve az bulunur. Camda ufak bir çizik var. Giderilemezse değişmesi mümkün. Kadran ufak bir silme ile parlayabilir. Kasanın da bir polisaja ihtiyacı var. Çalışmamasına gelince, rotorun altındaki kurma çarkı kırık yada sıkışık olabilir. Tijin makine hizasındaki küçük yuvaya, iğne ucu kadar sivri bir tornavida ile bastırarak tiji dışarı alın. Rotoru, nazikçe çevirmeye çalışın, dönmüyorsa zorlamayın. Altı dağılmış olabilir. Tepe de orjinal gibi duruyor buradan ama bilemiyorum tabi. Komple söküp yağlandığı takdirde, Omega da, Lada motoru gibidir. Ne şart altında olursa olsun, çalışmam demez size. Denizli'de mutlaka anlayan ustalar vardır. Otogardan yukarı Delikliçınar mevkiine çıkarken sağda soldaki antika eşya satan yerlere yada kapalıçarşı içindeki saatçilere sorabilirsin. Kolay gelsin, saygılarımla... | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Ptsi 17 Mayıs - 6:28 | |
| Waaauuuuvvvv, 28 senedir denizliliyim, benden iyi biliyosunuz valla bizim burları. Görmeden mutlaka bişey diyemezsiniz tabiki ama kolay tamir edilebilecek birşey midir sizce? Tanımadığım, nasıl bir saatçi oldugunu bilmedigim birine emanet etmeliyim?
Tavsiye için teşekkürler bu arada. | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Ptsi 17 Mayıs - 20:00 | |
| Dostum, çok fazla bir arıza varmış gibi durmuyor buradan. Kadranın sağlam oluşu, trityumlarının durması, camın şimdiye kadar sorun çıkarmamış olduğunu, takvimdeki numaranın tam olarak pencereyi ortalamasının, şeridinin sağlam olduğunu, akrebin tam olarak saat başında durması, akrep çarkının kırık olmadığını, tijin kasayla uyumlu eskilikte olması, yakın zamanda değişmediğini gösteriyor kabaca. Gerisini üstadlar zaten yorumlarlar. En ağır bakım gerektiren durumlarda bile 2-3 gün arası tamir,bakım ve yağlamaya, 20-25 lira arası da ( pahalı parça gereksinimi hariç ) ücrete malolur diyebilirim. Merak etme,mekanik saatin çalışmayacak olanı olmaz. Tamiri kaldırır bu güzeller. Hem ne demiş atasözü, vurmayan tüfek olmaz atmasını bildikten sonra, ........ee hadi bakalım nasıl tamamlayalım şimdi bunu? Boşveer, sen hemen tamire yetiştir dostum. Bitince de, resimler, burada gururla gösterirsin bizlere. Kolaylıklar diliyorum dostum. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Salı 18 Mayıs - 7:36 | |
| Tüfek cuk oturdu üstad. Bugün götürdüm bizim bankanın yanındaki saatciye ama yaklaşık 10 tane alet denemesine rağmen arka kapağı açamadı. İnşallah su almamıştır, aldıysa işimiz zor dedi Yağladı filan, bir iki saat dursun tekrar deniyelim dedi. Sonra naptı bilmiyorum ama. Yarın gidip bakıcam sabah ilk iş. Dediği gibi su aldıysa işi zor mu gerçekten?? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Salı 18 Mayıs - 8:38 | |
| Su aldıysa makinesi değişir, 20-30 liraya hallolur. ama orijinal Omega makineler çok pahalıdır. Edit: Ben yukardaki quartz Omega'yı konuşuyoruz zannetme durumundayım henüz.
En son teng tarafından Cuma 21 Mayıs - 9:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Salı 18 Mayıs - 10:21 | |
| Makineyi de sordum, buna uygun makine zor bulursun burlarda filan dedi. Bulamazsam gerçekten buralarda, yardımcı olursunuz artık | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Salı 18 Mayıs - 20:00 | |
| Saat acaba on camdan mi aciliyor? Bazi omegalar arka kapaktan acilmazlar, on cam cikarilarak sokulurler. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Çarş. 19 Mayıs - 0:32 | |
| Yok üstad arka kapak açılıyor ama açılmaz olaydı da görmeyeydim makinanın halini. Her yerini pas kaplamış, oyleki rotor dönmüyor bile nerdeyse, kurma kolu milim hareket etmiyor. Saatçi parçaları değiştirmek için sökmeye kalksak en az 4-5 çark ve sekmanın kırılacağını, tek yapılabilecek makinanın sıfırıyla veya eksiksiz bir hurdayla değiştirmek oldugunu söyledi. Az once de sıfır makinanın 450 TL oldugu bilgisini aldım.
Foruma sormadan karar vermek istemedim. Sizce sıfır almalımıyım yoksa gg'de filan satılan Geneve'lerden alıp şansıma sağlam bir makina çıkarsa değiş tokuşla mı çözmeliyim? Belki sizlerde de boşta duran bir makina vardır.
Ben oyle veya böyle tamir ettirip kullanmak istiyorum cünkü hakikaten fiziksel bir elden geçirmeyle ilk günkinden farksız hale gelicek kadar temiz.
Bu arada ilk defa bugün bir Omeganın camının tam ortasında duran yarım milimetre çapındaki amblemi gördüm ve çok hoşuma gitti. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Çarş. 19 Mayıs - 6:50 | |
| Haa bir de makina üzerinde 565 yazıyor. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Çarş. 19 Mayıs - 8:03 | |
| | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Perş. 20 Mayıs - 20:46 | |
| m1cemi dostum, güzel olan zoru başarmaktır. Bir şeyin de asıl değeri, bana göre, hayata döndürmek yada ulaşabilmek için harcadığın çaba ile doğru orantılıdır. Girizgahtan da anlayacağın gibi, ben bu saat için uğraş derim. İlkönce makineyi kurtarmaya çalış. Tamir yoluna git. Olmazsa çıkma makine ile yenile. O da olmadı tercih edilmeyecek bir yol olmakla beraber, kalibresi, yüksekliği ve tij aralığı uyacak başka bir otomatik makine ile aktif hale getir. Evet orjinallikten çıkacaktır ama " Ben makineyi görmüyorum, önemli olan saate baktığımda temiz ve çalışır durumda olmalı " diyorsan bu da bir yoldur. Zor olan tamiratlar, bazı tatlı su saat ustalarında, bu saatin olmayacağı fikrini doğurur. Aslında tamir edilebileceğini onlar da bal gibi bilirler ama belki de kendilerine göre haklı bir gerekçeyle, uğraşmak istemeyebilirler. Tamiratın daha da kötüye gitmesi ( Bkz. gaytaya sarması ) yada maliyetin alınacak ücretten fazla olması durumlarında, o saat, yapılamaz olur dostum. Bunun için birden fazla ustaya göstermen, yerinde bir karar olur. Hiç bir saat, tamir edilemez değildir. Hiç bir şey bilinmiyorsa makine çıkarılarak 2-3 gün WD40 a yatırılır. ( Paslı ve sıkışık metal yapıları, vida ve somunları yumuşatıp açan, hem yağını temizleyip hem de kendisi bakım yapan bir spreydir. Hırdavatçılarda ve av malzemesi satanlarda bulunur.400ml si, 10 lira civarındadır) Daha sonra benzinle temizlediği parçaları beyaz kağıdın üzerine tek tek yayarak, lupla birlikte kullanılabilecek durumdaki parçaları ayırır. Diğerlerini de tamir yada değişim yoluna gider. Cam çivisinden tij çeken ustalar, küçük makineyi büyük kasaya oturtmak için çerçeve yapabilen ustalar biliyorum. Elbet senin Omega'n da hayata döner. Olmadı, İzmir sana yakın. Atla Valjoux ustamın yanına git, hem tanışır hem de Omega'nı kurtarırsın. Sen şimdi ilk iş olarak, sökümü gerçekleştir bakalım, gerisi nasıl olsa bulunur. WD40 ile yumuşat biraz, bakarsın kolayca açılıverir. Sonucu paylaşalım dostum, saygılar. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Çarş. 26 Mayıs - 22:44 | |
| Tamire gitti, makinası ve camı değişicek. 5-6 güne kadar gelmiş olur diye umuyorum ve çoookkk sabırsızlanıyorum | |
|
| |
parabellum p08
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Çarş. 26 Mayıs - 22:51 | |
| Burada senin için bir araştırma yaptım. 565 kalibre beyaz kadranlı bir Omega buldum. Satan adam 800 lira istiyor. Ben alırsam, 300-400 liradan fazla isteyemez tabiiki.İstese de alacağı şey oksijenden ibaret olacaktır. Senin Omega yapıldıktan sonra, anlaşılan böyle bir piyasa fiyatı olacak.Bilgin olsun. Umarım hoşuna giden bir tamirat olur. Gururla taşırsın onu, sonucu paylaşalım, resimleri bekliyoruz. Saygılarımla... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Perş. 27 Mayıs - 6:28 | |
| şimdi bu siyah kadranlı saatin içine yeni Omega makine mi takılacak? kaç para? saatin manevi değeri var mı? yoksa ebayde orta şeker kondusyonlu(kadran ve kasa olarak) makinesi de normal çalışan benzer bir omega'yı 300-400 dolara alırsınız sanırım. watcher daha iyi bilir bunların piyasasını gerçi. manevi değeri olan bir saat değilse ben uğraşmam.
NOS olan pilliye gelince ise kasa çapını dıştan ve içten. ve tabii ki içten ölçülen yüksekliği söylerseniz belki uygun bir kurmalı makine bulunabilir. (unitas olamayacağı kesin ama!!!) | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Perş. 27 Mayıs - 7:30 | |
| - m1cemi demiş ki:
- Tamire gitti, makinası ve camı değişicek. 5-6 güne kadar gelmiş olur diye umuyorum ve çoookkk sabırsızlanıyorum
Yapma yaw biraz sabır. Watchstyle.com da hirsch kayışlar var onlara bakıp kayış konusunda fikir sahibi ol istersen. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Perş. 27 Mayıs - 10:35 | |
| Sonuç ve fotolar merakla beklenmektedir. | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 12:44 | |
| - vervito demiş ki:
- şimdi bu siyah kadranlı saatin içine yeni Omega makine mi takılacak? kaç para?
saatin manevi değeri var mı? yoksa ebayde orta şeker kondusyonlu(kadran ve kasa olarak) makinesi de normal çalışan benzer bir omega'yı 300-400 dolara alırsınız sanırım. watcher daha iyi bilir bunların piyasasını gerçi. manevi değeri olan bir saat değilse ben uğraşmam.
NOS olan pilliye gelince ise kasa çapını dıştan ve içten. ve tabii ki içten ölçülen yüksekliği söylerseniz belki uygun bir kurmalı makine bulunabilir. (unitas olamayacağı kesin ama!!!) Kadran rengi lacivert, bir de lacivert kordon takılıp, makinası ile birlikte camı da değişecek. Bu haftaiçi hepsi tamamlanmış olur muhtemelen. Maliyeti de o zaman ortaya çıkar heralde, şimdilik görünen yaklaşık 300 TL gibi. Bence 300 TL'ye değecek temizlikte bir saat. 1 aydır gg, ebay dolaşıp duruyorum, lacivert kadran hiç denk gelmedi, belki ben göremedim ama biraz da bu yüzden uğraşmayı seçtim. Pilli NOS'a gelince, önce bir otomatiği hallediyim, sıra ona da gelicek. Şimdilik kullanmayı pek düşünmediğim için öyle duracak sanırım ama uğraşacak olursam muhtemelen kurmalı bir makina için, dediğiniz gibi ölçümlere başlarım. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 13:06 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 3:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 13:11 | |
| ne makine takılacak bu lacivert olana? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 21:16 | |
| yeni bir calibre 565 | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 22:26 | |
| - teng demiş ki:
- yeni bir calibre 565
eski stoklardan kalma bile olsa 300 lira çok çok iyi bir fiyat. Teng'in şeytani gülüşü bu işde bir eli (iyi anlamda) olduğunu düşündürdü bana | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 23:26 | |
| 300 değil 200, gerisi orijinal omega camı ve hirsch kayış.. Bil bakalım baş harfi: Faruk | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) C.tesi 29 Mayıs - 23:51 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Paz 30 Mayıs - 0:15 | |
| you | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: 19 yaşında sıfır Omega :) Paz 30 Mayıs - 1:43 | |
| Tahmin ettim Faruk ustayı ancak o fiyata vermiş olması: eşref vaktine gelmişsiniz | |
|
| |
| 19 yaşında sıfır Omega :) | |
|