Konu: Moser & Cie Perş. 20 Mayıs - 2:25
dün gece sabah 4e kadar bu markanın ismini bir türlü aklıma getiremedim. google'de saçma sapan şeyler yazıp aramaya çalıştım sonuç bulamadım.şimdi tesadüfen çıktı karşıma. yoksa bu başlığı dün açacaktım. resmi web siteleri çalışmıyor şu anda nedense... sitesi çalışmayan bir marka da Epos neredeyse 2 aydır(benim farkettiğim) çalışmıyor siteleri. neyse... bu Moser & Cie (ismi bana Moët & Chandon şampanyalarını hatırlatıyor nedense, ki dünkü aramalarımda da hep Moet çıkıyordu) kendi makinelerini kullanıyorlar.
perpetual makine
vintage modeli (nereden nereye gelmişler)
vervito
Konu: Geri: Moser & Cie Perş. 20 Mayıs - 2:43
teknik olarak bir çok innovasyonlara imza atmış markadır... bir çok usta saatçi ile çalışmışlar. markanın merkezi schaffhausen'de... yöneticisi/sahibi (emin değilim) Dr. Jürgen Lange (Lange&Sohne ile isim olarak alakası yok) yıllarca Dr. Jürgen Lange yıllarca VGO group'da çalışmış (JLC, lange&sohne ve IWC'nin bir zamanlar bağlı olduğu group) sonra birkaç yıl sadece IWC için teknik direktörlük yapmış ve sonrasında tarihi H.Moser & Co. ismini alarak H.moser& cie. olarak registre etmiş ve kendi saatlerini üretmeye başlamış. (yıl 2002)
vervito
Konu: Geri: Moser & Cie Perş. 20 Mayıs - 2:47
tabii öncesi çok daha güzel ve entersan bir hikayesi var. H.Moser'in (Henrich Moser : nedense adamın soyismi hep aklımda Moet olarak kalmış ) hikayesi.. onu da bir ara uzun uzun yazarım.. uzun zaman önce okumuştum.. dersi tekrarlamak lazım önce tabee..
Misafir Misafir
Konu: Geri: Moser & Cie Perş. 20 Mayıs - 3:55
.
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Moser & Cie Perş. 20 Mayıs - 4:08
çok klas
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul