Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

GENIE

+3
watcher
hipogrif
karagöz
7 posters
YazarMesaj
karagöz

karagöz

GENIE Empty
MesajKonu: GENIE   GENIE Icon_minipostedPerş. 20 Mayıs - 11:50

Selamlar,
Bir saatçide gördüğüm bu marka cep saatiyle ilgili ayrıntılı bilgi bulamadım.Kadranda GENIE markası hemen altında eski yazısı mevcut.Makinesinin içinde de çan sembolü ve Osmanlıca ibare bulunuyor.
Bu marka saatlerin nadirliği veya farklı bir özelliği mevcut mudur.
Saygılarımla.
NOT:Gördüğümün bir benzeri GG'de daha önce listelenmiş.

http://urun.gittigidiyor.com/M28-GENIE-MARKA-ANTIKA-KOSTEKLI-CEP-SAATI_W0QQidZZ21806141
hipogrif

hipogrif

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedPerş. 20 Mayıs - 13:55

ben osmanlı dönemine ait bir saat olabileceğini düşünmüyorum gerek kadran tasarımı gerek kasa şekliyle. osmanlı pazarı için üretilen saatlerin hepsi olmasa da geneli alaturka rakamlı kadranlara sahiptir. saatin makinesi center second denen merkezi saniyeli... bu tip makineler ingiliz saatlerinde görülür 19. yy 20. yy arasında. ama kadranda swiss made yazısı az da olsa seçiliyor ki bu da saatin ingiliz yapımı olmayacağını gösteriyor. bir saatin eskiliği gösteren en iyi ip uçlarından biri de kadrandır belli bir döneme kadar porselen kadran kullanlmıştır. bu saatin kadranı ise büyük ihtimalle emaye veya plastik. saatte arap harfleriyle yazılmış bir yazı var ama unutulmamalıdır ki osmanli bu harfleri araplardan aldı. bu durumda saatin arap pazarı için yapılmış olma ihtimali de var. makineyi göremediğim için bişey söyleyemem ama pilli bir saat olabilir veya olduça ufak bir makineye de sahip olabilir. umarım yardımcı olabilmişimdir.
watcher
Admin
watcher

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedPerş. 20 Mayıs - 19:56

Arap pazari icin yapilmis orta veya alt kalite bir saate benziyor.
Osmanli pazari icin olmadigi cok belli
http://www.turksaatforumu.com
parabellum p08

parabellum p08

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedPerş. 20 Mayıs - 21:09

Evet üst kalite bir şeye benzemiyor, hatta müslüman pazarı için yapılan bir saate de, cin adını vermek ayrı bir ironi olmuş.Belki de dahi anlamında kullanmışlardır. Alttaki arapça harfler de cin kelimesinin 5 değişik yazılımından birine benziyor. Arşivimde, avcı kasa modelinin resmi var,onu eklemeye çalışıyorum başarabilirsem. Makinesini araştırıyorum, bulunca cevap yazarım. Bu arada, bu saate talip olursanız, şu anda ulaşabileceğim bir yerde mevcut, satılmamışsa temin edebilirim sanırım.Yalnız kapak menteşesinin elden geçmesi lazım.
parabellum p08

parabellum p08

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedPerş. 20 Mayıs - 23:08

GENIE Geniet

Uploaded with ImageShack.us

Eklemeyi başarabildim sonunda.
teng

teng

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedCuma 21 Mayıs - 8:53

[img]GENIE Bjelpy81pcqj1nq1x[/img]
Bende de böyle bir Genee saat var. aynı marka olabilirmi ?
karagöz

karagöz

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedC.tesi 22 Mayıs - 2:14

Verilen bilgiler için çok teşekkür ederim.Nette markayla ilgili birşeyler aramaya devam ederken linkini verdiğim siteyi buldum.Tarihçe kısmı fazla ayrıntılı olmasa da çok eski bir marka olmadığı anlaşılıyor.Saygılarımla.

http://www.swissgenie.com/EN/aboutus.asp?wzid=26
vervito

vervito

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedC.tesi 22 Mayıs - 4:21

arap piyasası için değil bu saat. ya osmanlı ya da farsca. birazdan daha detaylı yazıcam.
vervito

vervito

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedC.tesi 22 Mayıs - 7:11

hastanedeyim pek vaktim olmadı uzun yazmaya o sırada.
arapça yazılı olan yazı yazılış şekli ve biçimi itibarı ile Farsça veya Osmanlıcaya yakın. bu arapçada olmayan ilk harf J ve ortadaki Y ile N harflerinin ayrı yazılmasından anlaşılıyor. bu arada yazıda Genie kelimesinin Farsca yazılışı var. başka da bir şey yok. Jeyniye gibi okunuyor. yazılış biçimi kesinlikle aparça olmadığını gösteriyor. eğer osmanlı dönemi saatlerinin hiçbirisinde de arapça rakam kullnılmadığından kesin emin olan arkadaşlar var ise o zaman bu saatler iran için yapılmıştır.
canturkk

canturkk

GENIE Empty
MesajKonu: Geri: GENIE   GENIE Icon_minipostedC.tesi 12 Haz. - 23:31

Saatin markasinin tarihi konusunda cok fazla bir fikrim yok. Ama bu saatin makinasi UT 6497 olmasi lazim. Yanlis hatirlamiyorsam. Bu makinanin islemeli modelleri bizim UT 6498 vs olarak bildigimiz ve panerai gibi saatlerde cikan makinalarin benzeri. Bu makinanin bir kucuk kalibreside nacar,hislonlarda cikan UT6410 ,6425(takvimli model) dir.

GENIE
1 sayfadaki 1 sayfası