| İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" | |
|
+10Azizim krytime kelby watcher sifujack monster teng cemele deka sermerhat 14 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
sermerhat
| Konu: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 9:49 | |
| Değerli arkadaşlarım,abilerim,kardeşlerim ve üstadlarım... çoğu arkadaşımın bildiği üzere 2 aya yakın -belkide daha fazla- bir süredir orjinal bir isviçre saati bakmaktaydım. tabi takdir edersiniz ki bu serüvende birçok saati araştırma, soruşturma ve danışma süreci işledi, hatta alma bile gerçekleşti ancak ilk denemem fiyasko ile sonuçlandı. çuvallamam konusunu biraz açmak istiyorum: geçen ay alışverişsaatinden fiyatının kıyasla uygun olmasından mütevellit bir tissot 7750 chrono sipariş etmiştim, gece gündüz yatamaz oldum niye ? saat gelecek diye... neyse efendim kargoyu arıyorum takip numarası ile bakıyorum felan kargom merkeze gelmiş en sonunda. aradım ne zaman gelir diye ( ben ilçede olduğum için haftanın belli günlerinde kargo geliyor) salı günü dedi aman yarabbi dedim ben o güne kadar uykuyu kaybederim zira 3-4 gün var, baktım salı gününe kadar bekleyemeyeceğim atladım arabama merkeze gittim şubeyi buldum ve "onu istiyorum" dedim. koskoca bir kutu neyse heycanla kutuyu açtım içinde tissot 7750 çıktı... harbi güzel saat. hemen incelemelerime başladım veeeee işte bittiğim an... günlerdir beklediğim o saatin , uğruna 320 km yaptığım o saatin üzerinde eşelenme deşelenme izleri var ve kurma kolu bozukkk, aynen tarih göstergesini ayarlamıyor arada kalıyor derhal geri verdim şutladım saati uzatmayayım 23 günün sonunda para hesabıma yattı tekrardan. ama o süre içinde sıkıntıdan kan kustum diyebilirim, bu konudada herkesi uyarmış olayım arkadaşlar... Ve mutlu günler başlıyor..... geçen hafta forumdan evvelinden beri aynı tür saatleri aradığım Ömer abim (cemele) ile görüştüm ve kendisine Mido Baroncelli aldığını (harika bir paylaşımla bizlere göstermişti saatini) ve mağazada bir tane daha olduğunu, istersem kendisinin benim için ilgilenebileceğini söyledi. kendisine aldığının siyah kadranlı, diğerinin ise beyaz kadran kahverengi kordonlu olduğunu belirtti. bende saati alıcı gözle araştırdım ve çok beğendim, ama önümde büyük bir handikapım vardı, tissot un parası hala yatırılmamıştı.saati birkaç gün bekletme yoluna gittik. ve o da nesi 1-2 gün sonra baktığımda paramın iadesi gerçekleşmişti Hemen Ömer abi ile haberleştim ve beni mağazaya yönlendirdi, mağaza ile görüştüm, saatin sözünü kestim ve ödemeyi yaptım,saatin fiyatı taksitle 1.200,00 TL idi. ancak şartlar el vermediğinden 1.200,00 TL tek çekim yaptırmak zorunda kaldım. ödemenin akabinde 2 saat bile geçmeden saatim kargoya verildi Ve dün.... arkadaşlar saatim dün akşam 18:00 sularında elime ulaştı... kargo poşetini açtım , kalite kutuda başlamıştı, heyecan içinde kutuyu açtım ve bakakaldım.... bu nasıl bir zarafettir,nasıl bir kalitedir, nasıl bir incelik ve işçiliktir...elime alır almaz sanki "hoşbulduk" dercesine çalışmaya başladı.kullanılan cam neredeyse yok gibi, direk kadranla başbaşasınız.saat 42 mm çap , eta 2897 mekanizmaya sahip. saat 18:20 itibari ile tam 1 deneme gününü doldurmuş ve tam olarak ileri dönük 4 saniye sapma gözlenmiştir. tarih gece 00:15 de atmıştır. saati kurma kolundan kurduğum zaman power reserve anlık ilerliyor. beyaz kadran ile koyu kahverengi kordon harika uyum sağlamış. power reserve göstergesinin asimetrik duruşu kadrana bambaşka bir hava katmış. saatimin resimlerini aşağıya ekledim. resimler bu günün muhtelif saatlerinde kendi çektiğim resimlerdir, umarım beğenirsiniz ve saatle ilgili açıklamalarım umarım yeterli olmuştur. Ve son olarak; arkadaşlar başta bu saati almamda bilgi,tecrübe ve uğraşlarını benden esirgemeyen,bana büyük referans olan ,şuan saatimin kolumda olmasında çok ama çok önemli rol oynayan sayın Ömer abime (cemele), başından beri markalar ve saatler hakkındaki bilgi,tecrübe ve görüşlerini paylaşıp beni aydınlatarak karar aşamasına gelmemi sağlayan üstadlarıma,abilerime,kardeşlerime ve arkadaşlarıma sonsuz saygı ve selamlarımı sunuyorum... Not: arkadaşlar affınıza sığınarak serüvenimi biraz geriden anlattım, umarım sıkılmamışsınızdır. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 10:12 | |
| Saatin çok güzel güle güle kullan, alım aşaman biraz maceralı olmuş, üzülmekle birlikde sonu hayırlı olmuş. ,inşallah bundan sonraki alımlarında sıkıntı yaşamazsın. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 10:20 | |
| teşekkür ederim üstadım, evet biraz çetrefilli oldu ama sonu iyi bitti | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 10:23 | |
| sermerhat; Kardesim corbada birazda benim tuzum oldu. Asil katki yapanlar burda usenmeden msg larimiza cevap veren ustalardir. Saatin tekrar hayirli olsun, saat alma asamamiz hamiltonlar ve orislerle denedigimiz modelleri icermekteydi bu seruvenleride yazsan sanirim fotolara sira gelmezdi. Acikcasi bana abi saat geldi bu nasil bisey boyle tahminimden cok cok guzel saat msgini alinca bir ohh cekmedim desem yalan olur. Ama saati ben denemis ve kontrol etmistim. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 10:30 | |
| Ömer abi zaten senin denemiş ve beğenmiş olman bana en büyük referanstı ve gönül rahatlığı ile almamı sağladı, haklısın abi hamilton ve oris maceralarımıza girsem bi bu kadar daha sürerdi bizim için kırılma noktası tissot un ücretinin iade edilmesi oldu saygılar... | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 10:37 | |
| Keyifli ve güzel bir saat almışsınız. İyi günlerde kullanmak kısmet olsun. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 10:48 | |
| teşekkür ederim üstad iyi dilekleriniz için... | |
|
| |
monster
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Cuma 11 Haz. - 21:08 | |
| Güle güle kullan saatin cok güzel o saatin kargoya verildiği haberini alıktan sonraki 1 günlük stresli bekleyişi ve kargocuyu kapıda görünce yaşanan sevinci cok iyi bilirim birde kutuyu açma faslı var tabiki oradada bende baya adrenalin patlaması yaşanıyodu tabi bunlar ilk göz ağrıları olduğu için böyle oluyor ilerde bu heyecan kalmaz heralde | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 0:08 | |
| monster ; aynen söylediğin gibi kardeşim o stresli bekleyiş gerçekten tarif edilemez kutuyu açarken -tissot tecrübesinin kalıntıları ile- heyecan ikiye katlandı. bu saat evet benim ilk göz ağrım oldu, ama eminimki aynı heyecan durmadan devam edecek | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 2:14 | |
| hayırlı olsun ,çok güzel ve özellikle makinesi çok iyi bir saat ,hem cemele hem de siz çok şanslısınız ikinizin de aldığınız ilk saatlerin hem bu kadar kaliteli ve güzel hem de çok iyi fiyatlara gelişi nasıl desem, şey ,eee ... mükemmel abi sana bundan sonraki nacizane önerim cemele abi gibi hem şansını hem de cüzdanını zorlamaman olur | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 2:41 | |
| Hayirli olsun cok cok guzel ve kaliteli bir saat almissiniz, tebrikler ve guzel gunlerde kullanmaniz dilekleriyle | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 2:46 | |
| olay budur, bu saat süperrr | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 7:17 | |
| sermerhat saatinizi güle güle kullanın. Gerçekten çok şık bir saat. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 10:03 | |
| watcher üstad iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, sifujack kardeşim : iyi dileklerin için teşekkürler, zaten baya bir zaman daha heralde saat alamam gibi görünüyor bundan sonra ,2011 in ilk çeyreğine kadar felan ama kısmet tabi kelby hocam ; teşekkür ederim inşallah daha iyileri sizin olur. krytime hocam ; dediğiniz gibi saat çok şık bu nedenle ille de takım elbise istiyor veya bana öyle geliyor. arkadaşlar en ilgincime giden olay da şu oldu, bulunduğum yerde saati kolumda görenler "saat çok güzel, markası neymişşş, hmmm mido yazıyo, mido ne yaw ,keşke casio alsaydın !!!!" demeleri inanın traji-komik bir hal alıyor, güler misin ağlarmısın | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 10:09 | |
| İşin en zevkli kısmı da orası. | |
|
| |
sermerhat
| |
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 10:42 | |
| Çok hoş bir saat, arka kapak şeffaf mı keşke onun da fotoğraflarını da koysaydınız. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 10:51 | |
| - Azizim demiş ki:
- Çok hoş bir saat, arka kapak şeffaf mı keşke onun da fotoğraflarını da koysaydınız.
evet hocam şeffaf , haklısınız arka mekanizma resmini eklememişim birazdan ekliyorum | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" C.tesi 12 Haz. - 11:23 | |
| arkadaşlar saatin arka kapak ve mekanizma kısmının resmini ekliyorum , inşallah görüntü kalitesi iyi olmuştur. | |
|
| |
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Paz 13 Haz. - 19:40 | |
| çok güzel iyi günlerde kullanın | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Paz 13 Haz. - 20:40 | |
| Güle güle kullan kardeşim, çok nadide bir seçim olmuş. Güneş gibi kadran maşallah. Her yerde ilgi odağı olacağın kesin. Sonunda iyi biten ama epey de çetrefilli geçen bir maceraydı bu. Amman dikkat et yemesinler saatini. Böyle güzel şeylerin kalk gidelimi ve yav çok beğendim, hediye eder misini çok olur zira. Tekrar hayırlı olsun kardeşim, güzel ve zevkli anları göstersin sana saatin. Saygılarımla... | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Paz 13 Haz. - 23:17 | |
| | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Paz 13 Haz. - 23:35 | |
| Banada ilk saatimi alma asamasinda Mido ve Hamilton dan saat onerilince ben o markalardan saat almam, biri Futbolcu ismi hatirlatiyor, digeri F1 ingiliz Plotu Lews Hamilton u hatirlatiyor diye cevap vermistim. 'Buyuk lokma ye buyuk konusma' Mido saat aldim, fiyati uygun olsa Hamilton da almistim. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Ptsi 14 Haz. - 7:11 | |
| Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, sayenizde saate daha fazla sevgi besler oldum | |
|
| |
m1cemi
| Konu: Geri: İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" Ptsi 14 Haz. - 8:35 | |
| Saat güzel, resimler de güzel olunca bana da güle güle kullan demek düşer | |
|
| |
| İlk Saatim / O Bir "Mido Baroncelli Power Reserve" | |
|