Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...

5 posters
YazarMesaj
recklesstr

recklesstr

Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Empty
MesajKonu: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedPtsi 5 Tem. - 7:09

Merhaba arkadaşlar, oldukça amatör bir saat meraklısı olarak aranıza yeni katıldım.
Bu konuyu açma sebebim saat seçmedeki kararsızlığım.
Saat konusundaki bilgilerim dizayn ve pilli-pilsiz ayrımından öteye gitmiyor malesef.
Başka bir saat forumunda da bu konuyu açtım. İlgilenilmediği için bu siteye de ekleyim dedim, belki yardımcı olacak birileri çıkar umuduyla.
Ben hem günlük hem iş hayatında gömlek giyen biri olarak, kahverengi giysilerimle uyum sağlaması açısından hem kadran hem deri kayışı kahverengi olan fiyatı 500 lirayı geçmeyen bir saat arıyorum.
Kenneth Cole'un saatlerini dizayn olarak ben çok beğeniyorum fakat makina olarak bazı saatçiler önermedi.
Siz üstadlar ne dersiniz bu marka ve saat hakkında?

Kenneth Cole KC1464
Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Genev246013_138720_jb
http://www.amazon.com/Kenneth-Cole-KC1464-Gold-Tone-Automatic/dp/B000X3AY1Y

Hislon
Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... GHL2736GKR_en_ucuz_hislon_saat_xmlseries_ghl2736gkr_804
http://www.teknosepet.com/pinfo.asp?pid=228035

Kenneth Cole KC1434
Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Kc1434-gents-brown-leather-strap-brown-dial-watch
http://www.teknosepet.com/?urun-detay_229022_Kenneth_Cole_KC1434.html

Siz olsanız bu 3'ünden hangisini seçerdiniz ve 1. linkteki ürün (Kenneth Cole KC1464) kolun hareketiyle mi çalışıyor? Kinetic mi yani?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedPtsi 5 Tem. - 10:20

kenneth cole'u pek önermem. pilli makineleri de mekanik modelleri de
kalitesiz.
tarif ettiğiniz tarz için kahve rengi kordon yeterli olacaktır. kadranın da kahve olması şart değil. ki görüntü olarak da beyaz kadrana kahve kordon klasik bir saat için en şık tarzdır.
verdiğiniz fiyat tavanı için de swiss made bir saat biraz zor olur ancak indirimde olan bir ürün olursa olur.
Makine olarak gayet iyi makineleri olan japon Orient markasını öneririm.
çok güzel klasik modelleri var.
klasik saatte çok gösterişe gerek yok. düz kadranlı mütevazi kaliteli bir saat her zaman daha güzel görünür.
-http://www.orient-watch.com/products/category/item/?category_id=19
power reserve özelliği ve mavi kolları çok güzel artılarıdır ayrıca bu saatin.
aynı modelin krem kadranlısı da var.
yukarıda verdiğinizsaat örneklerden 2si kronolu biri de komplikasyonlu. günlük kullanımda kronoyu pek kullanacağınızı zannetmiyorum. o yüzden sadece görüntü amaçlı çok üstünde durmanızı da tavsiye etmem. kronolu olacak diye kalitesiz bir saat almaktansa kronosuz kaleteli almak daha akıllıca olacaktır taktir edersiniz.
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedPtsi 5 Tem. - 21:29

Sayın vervito cevabınız için teşekkür ederim.
Kronoyu şeçmemdeki amaç görsellik, işlev olarak kronometre ile işim olmuyor.
Sade modellere de göz atıcam ama kadran ve kayış koyu kahve olsun istiyorum.
Beyaz kadrandan çok sıkıldım ve rahatsız etmeye başladı beni.
Önerdiğiniz orient markasını biliyorum, çok kaliteli bir marka, onlara da göz atıcam.
Netten fazla çeşit bulamadım, biraz da piyasadaki saatçilere bakıcam bu hafta içi.
İlginize teşekkür ederim..
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedSalı 6 Tem. - 8:47

Ben sabah bir araştırma yapmıştım fakat hem fiyat hem de kahverengi kadran kısıtlaması açıkçası çok daraltıyor seçenekleri.
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedSalı 6 Tem. - 10:00

@MortingenStrasse: tşkr ederim zaman ayırıp uğraştığın için.
Ben bugün baktım momentus gördüm 275 lira istedi saatçi hislon'a benziyordu, ama daha tok bir saat. Başka da rastlamadım.
Saatçi de sattığı ürünü pek övmedi açıkçası. Birkaç alışverişim olmuştu kendisiyle son yıllarda.
Malesef bu aralar ekonomik açıdan fazla açılamıyorum, harcamalar arttı, yaz da geldi tatile gidebilirim o yüzden saate max 500 lira ayırabildim.
Bakmaya devam edicem şimdilik..
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedÇarş. 7 Tem. - 3:21

1. linkteki saat çin yapımı otomatik bir saat hiç düşünmeyin bile,2. ve 3. linkteki saatler krono ve takvim dizilişlerine bakarak miyota'nın üretimi olan makinalar,Hislon miyota OS 10,Kenneth Cole'da miyota OS 20 gibi duruyor.Saatleri mağazadan alacaksanız satıcıdan makina ile ilgili bilgileri net olarak öğrenebilirsiniz miyota ise bu saatlerin ikisini de düşünebilirsiniz, makinaların parça sıkıntısı kesinlikle olmaz.
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedÇarş. 7 Tem. - 3:36

kronometre ile işim yok ama, görsel zenginliği arttırıyor derseniz,
kadranda görsel olarak çalışır unsurları olan farklı ve ucuz otomatikler bulmak mümkün (çin olmayacak tabi), misal orient power reserve;

(kahve ve siyah deri kordonlusuda mevcut olması lazım)

Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Orangeplanetorient
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedÇarş. 7 Tem. - 6:07

@Valjoux: Bir saatçiyle görüştüm istersem KC getirtebileceğini söyledi. Kod numarasını ver getirtirim dedi. 3. linkteki saati aslında 2 yıl önce almayı gözüme koymuştum fakat saatçi sözleriyle vazgeçirmişti Smile
Parça sıkıntısı olmuyorsa bu cihazda (miyota mu diye sorucam satıcıya) benim avantajıma bu durum, sevdiğim bir tarzı da var. Yarın saatçiye uğrayıp kod numarasını bırakıp isteticem.
@kelby: Birkaç Oriente bakma şansım oldu ama çok beğenmedim kolumda. Önerin için tşklr..

Yorum yapan arkadaşlar hepinize tşklr.. Aklımdaki soru işaretlerini kaldırmada yardımcı oldunuz ve bu forumu zamanım oldukça okumaya çalıştım. Faydalı birçok şey de öğrendim. Sağolun.
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...   Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim... Icon_minipostedÇarş. 7 Tem. - 6:16

Kenneth Cole'un kullandığı makina'nın ne olduğunu öğrenip burada belirtirsen daha kapsaplı bilgilendirebiliriz.

Kenneth Cole ya da Hislon karar veremedim...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» markafoni KENNETH COLE - limango polo time
» son tavsiyeleri bekliyorum/ karar aşaması
» Hislon marka otomatik saat
» Hislon
» Cortebert, Hislon, Vetur, Vialux