| saatim geri kalıyor | |
|
+3sifujack mehmettt bumblebee 7 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
| Konu: saatim geri kalıyor Cuma 30 Tem. - 19:35 | |
| Yanlış hatırlamıyorsam nisan ayında aldığım ve o günden beri hiç çıkarmadığım Seiko 5 SNZF17K1 saatim geri kalıyor. Günlük ne kadar bilmiyorum ama 3 ya da 4 kez, 4-5dk ileri aldığımı hatırlıyorum. Sebahattin Usta'ya gitmekten başka kendim yapabileceğim birşey var mı acaba ? | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Cuma 30 Tem. - 21:31 | |
| Saatiniz kaç günde 4-5 dk geri kaldı? Sertifikalı saatler bile günlük 6-8 saniye arası sapma yapar. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Cuma 30 Tem. - 22:03 | |
| her ne kadar ayar kolundan ayarlama yapılsada tavsiye etmem çünkü günlük 30 sn civarı değil 3-4 dk diyorsunuz ,bu durum başka şeylerden kaynaklanabileceği için en iyisi saatçilere götürmek ,belkide ayar koluyla halldilmeyecek bir problem,haftada 4-5 dk ise normale yakın ,seiko 5 sapma değeri en çok +-40 deniliyor
saat manyetik ortamlarda kaldımı yada siz yüksek manyetik ortamlarda bulundunuz mu ? demanyetize aracı bulursanız onu bir deneyin yine düzelmesse daha çok masraf çıkmaması için iyi bir ustaya götürmek daha iyi olur | |
|
| |
bumblebee
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Cuma 30 Tem. - 22:19 | |
| Meramımı anlatamadım sanırım; günlük sapma miktarını bilmiyorum, nisandan bu yana 3-4 kez 4-5dk ileri almam gerekti. toplam miktar bu yani. Bana normal değilmiş gibi geldi :( | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Cuma 30 Tem. - 22:32 | |
| Saatiniz normal çalışıyor, hiç kurcalatmayın. Nisan'da ayarladığım COSC ( kronometre ) sertifikalı saatim şu anda 7 dk ilerde. 7 dk geri de olabilirdi, bu değerler normal. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor C.tesi 31 Tem. - 0:07 | |
| Nisan ayından bugüne 3-4 kere ayarladığınıza göre her ayarlamışsınız ve 3-4 dakika her ay ayar yapmışsınız. Saat günde 10 saniye geri kalsa ayda 300 saniye yani 5 dakika eder. Bu normal sayılır ancak geri kalma daha uzun süre oluyorsa saatte bir problem, muhtemelen zemberek problemi vardır ki, ustalarımız bu konuda bizleri aydınlatırlar sanırım. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor C.tesi 31 Tem. - 3:39 | |
| Saatinizin günlük sapmasını tesbit etme imkanı zor olduğu için haftalık sapmasını tespit etmekte fayda var.Bu tespiti yaptıktan sonra burada paylaşırsanız saatinizin müdahaleye gerek olup olmadığı hususuna cevap ararız.Belirtiğiniz süreler kesin olmadığı için net bir şey söylemek zor ama Seiko 5 saat için ayda (+),(-) 10 dk. süreler normaldir. | |
|
| |
bumblebee
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Paz 1 Ağus. - 19:08 | |
| Az önce bilgisayarı windows.time'a göre güncelledim ve kol saatimi de ona göre ayarladım bakalım sapma ne kadar olacak cuma gününe kadar. cuma günü sizlerden alacağım cevaba göre cumartesi günü Sebahattin Usta'nın yolunu tutarım. | |
|
| |
bumblebee
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Perş. 12 Ağus. - 20:02 | |
| 11 günde 2dk civarı geri kalmış, sanırım normal bir değer :( | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Perş. 12 Ağus. - 20:37 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Perş. 12 Ağus. - 21:07 | |
| Gunde yaklasik 10sn pek kafaya takmaya degmez. | |
|
| |
bumblebee
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Perş. 12 Ağus. - 22:02 | |
| Günlük sorun değil abi, zaten farketmiyorum ama farkettiğimde 5dk geç kalıp servisimi kaçırmış oluyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Perş. 12 Ağus. - 22:13 | |
| Bu durum bilindiğine göre bu şartlarda buna göre davranmak veya saate daha yakın ve kısa aralıklarla ilgi göstermek gerekir. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: saatim geri kalıyor Perş. 12 Ağus. - 22:15 | |
| Ben saat ile is yaptigimda veya bir randevum oldugunda saatimi hep 5dk ileri aliyorum, bu telefondaki saatimde de ayni | |
|
| |
| saatim geri kalıyor | |
|