Bugün nette dolaşırken enteresan bir bilgiye ulaştım, belki çoğu arkadaş biliyordur ama ben yeni öğrendim. Tag Heuer ve Zenith her ikiside LVMH ( Louis Vuitton ) gurubunun ürettiği markalarmış. Ayrıca Hublot ve Dior Watch markalarıda bu gurubun ürettiği diğer saatler.
LV nin sahibi dünyanın en zengin ilk 10 u içinde diye biliyorum....adam öyle bir çanta satıyorki tag, zenith tefarruat (bu arada bu detayı bilmiyordum)
vervito
69 yılında ise rakip firmalardı;heuer;buren breitling ortaklığı zenith movado ortaklığı ile rekabet içindeydi;biri dünyanın ilk microtorlu kroograflı saatini üretti;diğeri de ilk otomatik kronograflı saatini calibre 11 ile 3019 phc böyle oldu benim nezdimde 3019 şahane makinedir;1969 yılında 36000vph lı vir saat üretmek takdire şayan calibre 11 ise 19800 vph daha sonra da calibre 12 çıkıyor bildiğim kadarıyla da tek farkı vph değerleri calibre 12 ise 21600 vph değerli
vervito
69 yılında ise rakip firmalardı;heuer;buren breitling ortaklığı zenith movado ortaklığı ile rekabet içindeydi;biri dünyanın ilk microtorlu kroograflı saatini üretti;diğeri de ilk otomatik kronograflı saatini calibre 11 ile 3019 phc böyle oldu benim nezdimde 3019 şahane makinedir;1969 yılında 36000vph lı vir saat üretmek takdire şayan calibre 11 ise 19800 vph daha sonra da calibre 12 çıkıyor bildiğim kadarıyla da tek farkı vph değerleri calibre 12 ise 21600 vph değerli
çok doğru. 60ların sonlarında otomatik kronograf makine üretimi konusunda firmalar arasında çok ciddi rekabet vardı. en ufak bilgi sızdırılmamaya çalışılıyormuş ves. bu konu ile ilgili uzun bir makale yazmıştım ancak maalesef ki diğer forumda kaldı. kopyalamamıştım da. :( Ben hem el primero hayranı hem de microrot hayranı olduğum için şu bundan daha önc çıkmıştır o yüzden ilk otomatik krono budur ya da bu bundan daha üstündür diyemiyorum. herbirinin kendi yeri var. Ancak 3019lu ilk el primero ile cal.11 ilk monaco versen hangisi alırsın diye biraz düşünür herhalde elprimero alırdım bu arada cal 11 ve 12yi görürseniz ve nerde bunun rotoru derseniz bilin bunların mikrorotoru içerde saklı. bu makineler 1957 yapımı ilk mikrorotor 1280lerin üzerine krono eklenerek yapılmış dolayısı ile rotor içerde saklı.