Forumda pek bayan otomatik saatlerine yer verilmiyor. Bu nedenle bende eşime hediye olarak aldığım Orient i tanıtayım istedim. Aslında eşim "bana sakın otomatik saat alma.Kullanmayınca duran ve sapması olan bir saat takmak istemiyorum " diyordu ama artık sayemde oda bir otomatik saat sahibi
.
Saatin özelliklerine gelirsek; saat altın kaplama, 37 mm. çapa ve 50 M. WR. a sahip,makinası Orient Calibre 46A40. Saatin kadranı sedefli buda kadrana yanar döner özellik veriyor ışığa göre kadran pembe, mor gibi farklı renklere bürünüyor. Sedef kadran üzerinde belli belirsiz minik kalpler bulunmakta ayrıca kadranda ki kalp şeklindeki pencereden mekanizması izlenebilmekte.Aslında saatin kadran yapısında Zenith star open dan bayağı esinlenilmiş, kadranın genel görünüşü ve numara şekil yapısı Zenith le nerdeyse aynı.Saatin arka kapağında da yine mekanizmanın izlenebileceği kalp şeklinde küçük bir pencere mevcut ve kapağa minik kalp desenleriyle süs yapılmış.
Saatin deri kayışı gayet kaliteli ve beyaz rengiyle de saatle uyum içinde. Saat genel anlam da kalitesiyle fiyatının çok çok üstünde bir saat.