| Bucherer bilgi lutfen | |
|
+5deka watcher barett vervito godzilla34 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
godzilla34
| |
| |
vervito
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Paz 29 Ağus. - 4:27 | |
| pırlantasız bir bucherer hayal etmek zaten zor. adamlar saatçi oldukları kadar da mücevherciler. bu saatin kasası altın mı yoksa sadece kaplama mı? o da fiyatda önemlidir. niye bu saat için söylüyorum çünkü bucherer saatlerin altın olma ihtimali yüksek. Kasada 333(8k), 565 (14K), 750(18k) gibi damgalar olabilir. pırlantadan anlamam o yüzden fiyat da biçemiycem. ayrıca makineyi de görmek lazım. eski vintage bucherer'ler çeşitli makineler kullanılmış | |
|
| |
godzilla34
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Paz 29 Ağus. - 4:39 | |
| ustadim herseyi orjinal bir saat sadece olasikli bir fiyat ver bana zamanim az alinirsa kaca alinir yada soyle diyim sen kaca alirdin bu saati kasasini bilmiyorum | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Paz 29 Ağus. - 4:59 | |
| kasa kaplama ise, makine de eski eta'lardan ise 80-100dolar en fazla verilir belki . üstüne pırlanta fiyatlarını da koy. pırlanta fıyatını sorma bilmiyorum.bu saattekiler kaç karattır karatı kaç paradır bilmem. | |
|
| |
godzilla34
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Paz 29 Ağus. - 5:00 | |
| o ustad tesekkurler bu bana yeter allah razi olsun | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Paz 29 Ağus. - 5:02 | |
| kasa altın ise onun fiyatını da eklemen lazım. bilgiler olmadan nasıl alıyorsun bu saatleri? neye güvenerek? nasıl bir ticaretin içindesin??? | |
|
| |
godzilla34
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Paz 29 Ağus. - 5:12 | |
| Ustadim bunun heryeri ticaret olsa ne olur yapma ya kac para veriyorumki saatlere elimde gercekten iyi saatler var suan ve sizde yakindan gorseniz anlarsiniz ben iyi saatleri kendime digerlerini bu almanlara satiyorum inankide cok iyi para veriyolar ben haftada calisarak kazandigim parayi bir saati satinca kazaniyorum bu aradada kendi koleksiyonum buyuyor ama kendi paramla degil kar ettiklerimle yakinda size hic para vermeden kazandigim saatlerin resimlerini gostericem nasil para vermedin derseniz alip geri sattigim saatlerin paralariyla bana kalan saatler yani bu saatlere kisacasi cebimden hic para cikmamis oluyor buyukte keyif aliyorum tabi sizlerin sayesindede bir kac bilgi edinmis oluyorum bu aldigim saat satici tarafindan garanti verilerek alindi ve aldigim fiyati duysan inanki gulmekten olursun bu almanlar satarken mallarini uc kurusu kar sayiyorlar orisi satin aldigim kisi ben saati satarken resmen delirdi bu daha cok hosuma gitti | |
|
| |
godzilla34
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 2:29 | |
| Evet ustadlar saatin orjinal olup olmadigi hakkinda bucherer resmi sitesiyle mail yoluyla resimlerini yolladim ve bilgi istedim saat orjinal ve 1940 yilinda yapilmis ozamanlar carl ön isim olarak yazilmiyormus saatlerinde ve 2000 senesinden sonrada birdaha saat uretmemisler saygilar | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 5:09 | |
| | |
|
| |
godzilla34
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 6:42 | |
| bu sefer soylemiycem bana kalsin | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 10:21 | |
| saka maka bir yana ,baska hic bir konuya dahil olmadan,bunu kaca alirim veya bunu kaca satarimla 66 mesaj olmus, bir o kadarda diyer forumlarda olmustur tebrikler dogrusu, artik diyer basliklardada sorularinizi gormek isteriz .Bu iste fiyat bilgisinin yaninda, baska bilgilerede ihtiyaciniz olabilir | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 19:21 | |
| - barett demiş ki:
- saka maka bir yana ,baska hic bir konuya dahil olmadan,bunu kaca alirim veya bunu kaca satarimla 66 mesaj olmus, bir o kadarda diyer forumlarda olmustur tebrikler dogrusu, artik diyer basliklardada sorularinizi gormek isteriz .Bu iste fiyat bilgisinin yaninda, baska bilgilerede ihtiyaciniz olabilir
+1 | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 20:25 | |
| - barett demiş ki:
- saka maka bir yana ,baska hic bir konuya dahil olmadan,bunu kaca alirim veya bunu kaca satarimla 66 mesaj olmus, bir o kadarda diyer forumlarda olmustur tebrikler dogrusu, artik diyer basliklardada sorularinizi gormek isteriz .Bu iste fiyat bilgisinin yaninda, baska bilgilerede ihtiyaciniz olabilir
+1 Ben de hafiften irrite olmaya basladim, yabanci forumlarda olsa godzilla arkadasim birinci mesajda bloke olurdu. Ben de diger konularda da sohbete katilim oldugunu, koleksiyonundan bahsedildigini, resimlerini gormek isterdim. Forumun amaci, ticari danismanlik hizmetinden ziyade saat tutkusunun bilgi paylasimina dayaniyor. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 20:31 | |
| Demekki herkes aynı düşüncedeymiş. | |
|
| |
godzilla34
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 20:54 | |
| Tamam ustadlar ozaman benim uyeligimi silerseniz sevinirim simdiden sonucta burasi saatler hakkinda bir forum sitesi her konuda danisma hakkimiz olduguna inaniyorum yabanci sitelerde sanmaki boyle sorular sorulmuyor ben inaniyorumki her koleksiyoncu aldigi saatin degerinide bilmek ister ve ben bunu cesaretle yazdigim icinde herkes meraktan bakiyor ve yorum yaziyor ama iste sorunda burda ben almanyada yasiyorum burda insanin bir konu hakkinda soru sormasida serbest yorum yapmasida ama turkiyede hemen susturulmaya calisiyorlar gayet normal bir sekilde kimseye zararim olmadan soru sordum tek sucum buysa burdaki herkesten ozur dilerim ve bu gunden sonrada siteye girmiycem uyeligiminde iptalini istiyorum saygilarimla | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 21:08 | |
| arkadasim forumu inceleseydin anlardin burdaki herkez ya baska ulkeden ,yada baska sehirden ve inanki burda ebayida yabanci forumlarida sizden daha iyi taniyan insanlar var .mademki kolleksiyon yapiyorsun veya yapmmaya niyetin var once saatin ne oldugu hakkinda bilgi edinmelisin ve bu metal parcaciklar hakkinda sinirsiz soru sorabilirsin sende iyi biliyorsunki sorun soru sorman deyil. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 21:16 | |
| Bu arkadasin uyeligini silme konusunda diger yoneticiler de hemfikirse sileriz... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Çarş. 1 Eyl. - 21:18 | |
| bence silinmesin abi arkadas belki baska konularda arastirma yapar zaman la saatin baska guzelliklerinide kesfedebilir | |
|
| |
kemal-cebeci
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Perş. 2 Eyl. - 1:06 | |
| bencede renkli ve hiperaktif bir arkadaş belirli bir zamandan sonra orta yolda buluşulur şu an bence bir mücadele veriyor saygı duymalı kendisine bilgi veren arkadaşlar genelde sizin rahatsız olduğunuz konu ile ilgili ufak ufak şaka yollu değiniyor kesin ve karşılıklı restleşmemeli bence. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Perş. 2 Eyl. - 1:36 | |
| Size hak veriyorum, nasil ki forumun genel yapisina ters dusse de arkadaslar bilgi vermekten kacinmiyorsa godzilla arkadasimizin da yapilan espriler nedeniyle foruma rest cekmesi dogru dusmuyor, biz bilgi vermeye calisan arkadaslar ihtiyacimizdan degil, bilgiye ihtiyaci olanlarin yaninda olmak icin ugras veriyoruz. aradaki ufak esprilerimizin de hos gorulmesi gerektigini dusunuyoruz | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Ptsi 6 Eyl. - 10:15 | |
| evet arkadaslar, Almanya'da yasayan Türkler'in büyük bir kısmında olan kompleks bu arkadasta da gelismis oldugu için, söyledikleri fazla kaale alınmamalı. (bilmeyenler icin yazıyorum, bende Almanya'da yasadıgım icin, bu arkadasin sarf ettigi bu tür lafları nerede ise her gün duyuyorum)
nedir bu kompleks? işte efendim ben Almanya'da yasıyorum, efendim Türkiye'de söyle Almanya'da böyle. Almanya'da soru sormak serbestmis, ama Türkiye'de sorunca susturulmaya calısılıyormus, tek sucu sormakmis. pehh, pehhh. godzilla34 Seni tersleyip kim ne dedi? sunu aldım bunu sattım, elimde acaip saatler var, yakından görseniz anlarsınız vs. derseniz, nerede ise bütün yazdıklarınız şu kaç para eder? bu şu paraya alınırmı? su kadara aldım, bu kadara sattım gibi mesajlar olursa, elbette insanların sizden saatler hakkında da paylasim yapmanızı istemesi kadar normal bir sey olamaz. elbetteki forumdaki insanların ilgi alanı saatler, yoksa sizin yapmış oldugunuz ticaretin kimseyi ilgilendirdiginide sanmıyorum. bir daha siteye girmeyecegim üyeligimi silin gibi seyler yazmanıza hic gerek yok! yani küstahlıgın lüzümu yok! girip girmemek senin bilecegin konu.bu sekilde 2 eylülde yazmissin. dün saat 11 civarı sitede idin, yani 4 gün sonra. seni siteden kovan ve sana saygısızlık yapan olmadıgı gibi, sende aynı saygıyı göstermek zorundasın. Buradaki diger arkadaslarımız nasıl ki sana ellerinden geldigi ölçüde makul ve seviyeli cevaplar verdilerse, sende asgari aynı ayarda mukabele etmek zorundasın. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Ptsi 6 Eyl. - 16:14 | |
| ertay is back! | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Ptsi 6 Eyl. - 18:18 | |
| - ertay demiş ki:
- evet arkadaslar, Almanya'da yasayan Türkler'in büyük bir kısmında olan kompleks bu arkadasta da gelismis oldugu için, söyledikleri fazla kaale alınmamalı. (bilmeyenler icin yazıyorum, bende Almanya'da yasadıgım icin, bu arkadasin sarf ettigi bu tür lafları nerede ise her gün duyuyorum)
nedir bu kompleks? işte efendim ben Almanya'da yasıyorum, efendim Türkiye'de söyle Almanya'da böyle. Almanya'da soru sormak serbestmis, ama Türkiye'de sorunca susturulmaya calısılıyormus, tek sucu sormakmis. pehh, pehhh. godzilla34 Seni tersleyip kim ne dedi? sunu aldım bunu sattım, elimde acaip saatler var, yakından görseniz anlarsınız vs. derseniz, nerede ise bütün yazdıklarınız şu kaç para eder? bu şu paraya alınırmı? su kadara aldım, bu kadara sattım gibi mesajlar olursa, elbette insanların sizden saatler hakkında da paylasim yapmanızı istemesi kadar normal bir sey olamaz. elbetteki forumdaki insanların ilgi alanı saatler, yoksa sizin yapmış oldugunuz ticaretin kimseyi ilgilendirdiginide sanmıyorum. bir daha siteye girmeyecegim üyeligimi silin gibi seyler yazmanıza hic gerek yok! yani küstahlıgın lüzümu yok! girip girmemek senin bilecegin konu.bu sekilde 2 eylülde yazmissin. dün saat 11 civarı sitede idin, yani 4 gün sonra. seni siteden kovan ve sana saygısızlık yapan olmadıgı gibi, sende aynı saygıyı göstermek zorundasın. Buradaki diger arkadaslarımız nasıl ki sana ellerinden geldigi ölçüde makul ve seviyeli cevaplar verdilerse, sende asgari aynı ayarda mukabele etmek zorundasın. +1 Hoşgeldin ertay, tekrar aramızda olman mastercard ile alınamayacak kadar güzel | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Ptsi 6 Eyl. - 19:10 | |
| Özlettin kendini Ertay abi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Ptsi 6 Eyl. - 20:15 | |
| Ertay dondu Forumun bir rengi eksik kalmisti Ha bir de sunu ekleyeyim, Alman forumlarini bilmem cunku Almanca bilmiyorum, Ama Isvicre ve Fransiz saat forumlarinda boyle saatim kac para eder, kaca satarim gibi bir soru daha soruldugu anda banlanir hem acimasizca hem de epey alay konusu edilerek. Fransizca bilenler "forumamontres" sitesinde bunu gorebilirler. Bizim forumumuzda bunu ozgur tutuyoruz ama kucuk te olsa bir elestiri geldiginde hemen bu ne bicim forum uyeligimi silin gibi guzel olmayan yazilara da tepki veriyoruz. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Bucherer bilgi lutfen Salı 7 Eyl. - 1:17 | |
| Sagolun dostlar, Bende sizleri ve forumu özledim. iki ayı geçti Türkiye'deyim. Almanya'da oldugum zamanlar daha fazla foruma girme imkanım oluyordu. Burada pek fazla vaktim olmadıgı icin, sadece yazılanları okuyordum, yani yazmaya pek vakit kalmıyordu. Bir iki yerde dikkatimi cekti, en ufak bir seyde efendim bir daha foruma girmeyecegim, yok efendim üyeligimi silin vs. gibi yazılar var. sanki birilerinin foruma girmesinden birileri nemalanıyormus gibi, foruma girip girmeme tehdit unsuru halini almaya baslamis. En son bu arkadasimizin da yazdıklarını okuyunca cevap verme ihtiyacı dogdu. | |
|
| |
| Bucherer bilgi lutfen | |
|