Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş

+3
bizantolog
deka
watcher
7 posters
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Empty
MesajKonu: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedCuma 14 Ağus. - 10:44

Yarin degil oburgun,
veeeeeee
Hanim istanbuldaaaaaa
ve deeeeeeee
bitpazarina yalniz gidiyorummm
kimse tutamaz benii ve deeee pazartesiye resimleeeer

Allah Allah Allah :02: :02: :02: hucuuuuuummmm :aciktim: :aciktim: :aciktim:

:alay: :alay: :alay:

En son watcher tarafından Paz 16 Ağus. - 0:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedCuma 14 Ağus. - 18:42

ne büyük özgürlük,müthiş birşey,sonuna kadar tadını çıkarmak lazım. cheers
bizantolog

bizantolog

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedCuma 14 Ağus. - 23:55

Fotoğrafları merak ediyorum...
http://www.mekaniksaat.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedC.tesi 15 Ağus. - 0:53

evet, evet,özgürce sınırsızca,çekinmeden geek bolca fotolar bekleriz.böyle fırsat bir daha ele geçmez. :hehehe:
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedC.tesi 15 Ağus. - 23:42

evveeeettttt donmus bulunmaktayim arkadaslar,
bugun hasat bereketli, hanim korkusu da yok isteeeeee oltaya takilanlar alkisalkis

otomatik 70lerden, calisiyor
1- Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo024

50 lerden ilginc bir iskelet calismiyor ama sanirim bende makinesi var.
2-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo025
Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo026

iki tane 60lardan calismiyorlar
3-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo027

60lardan bir doxa, calisiyor
4-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo028

1800lerden bir kadin saati, en cok arka kapaktaki islemeleri sevdim, calismiyor balans mili kirik ama bende ayni makineden var yani tamir edilebilir.
5-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo029
Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo030

Bu oldukca ilginc, bende aynisindan vardi, timex marka pek asil marka degildir ama bu modeli cok ilginc, elektromekanik makine ve kurma kolu arka kapakta kucuk olani, buyugu pil icin, calisiyormu bilmiyorum, pil takinca gorecegiz.
6-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo031
Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo032

Ruhla, dogu alman markasi 60 lardan, calismiyor
7-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo033

Rindaco, 50lerden calisiyor isvicre
8-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo034

Polaris, 50lerden isvicre, calisiyor, polaris terlik degil :lol!:
9-Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo035
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedC.tesi 15 Ağus. - 23:51

Geleliiiimmm ciddi parcalaraaaaaaa :ok3:

Bir omega seamaster, 50lerden, bumper otomatik makineli Altin :ok3:
Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo036

Seiko krono, hepinizin bildigini sandigim bir parca, gencler babalarinin kolunda gormuslerdir, gunumuzde kronolu ve otomatik en uygun fiyata alinabilecek neredeyse olumsuz 70lerden cok guzel bir saat. 6139 modeli, ciddi buyukce ve cok guzel duran bir saat, sanirim bendekilerin sayisi 6-7 oldu.
Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo037

Bu da 50 lerden cok temiz kronolu saat, herseyi cok iyi ve cok guzel calisiyor.
Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Photo038

Bunlarin hepsi 600 euro tuttu. Bu arada ozgurlugun keyfinden bitpazarinin resimlerini cekmeyi unuttum...
asiruh2009

asiruh2009

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPaz 16 Ağus. - 2:30

vay parçalar süper abi...
ooomegaa

ooomegaa

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPaz 16 Ağus. - 3:20

abi sen cennette yaşıyorsun, :ok3: istersen yenge görmeden sen onları bize gönder :aciktim:
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPaz 16 Ağus. - 3:22

heheheeeee, zaten bir bolumu forumdaki arkadaslara rezerve ettim (100 msji gecenlere) :ok3:
deka

deka

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPaz 16 Ağus. - 8:27

bereketli ve zevkli bir gün olmuş anlaşılan,bu fotoları ve haberleri beklerken,işim nedeniyle yoktum,ancak bakabildim,yani en sona kaldım,inşallah macera haftayada devam eder. :alay: ,yoksa :kizgin seytan:
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPtsi 17 Ağus. - 1:27

sadece altın omega o parayı ediyor buralarda.. son üç parça gerçekten güzelmiş.. Smile
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPtsi 17 Ağus. - 9:58

abi BWC'nin makinesi ne?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedPtsi 17 Ağus. - 19:59

FlyingOstrich demiş ki:
abi BWC'nin makinesi ne?

cok onemli bir makine degil, landeron 48...
Ama saat cok cok temiz ozelligi bu sadece :ok3:
bir de oldukca capi kucuk, sanirim 33mm...
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 8:29

kucuk makineleri cok severim. rus markalarindan Zaria ve Chayka genelde bayan modelleri yapan markalardi ama altin kaplama bir cok modeli bana unisex gibi gelir ve bir tane NOS zaria aldım son seferde severek bir kaç gün takdım. 33-34 mm
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 9:00

Yaw doktor senin saatleri harbiden ciddi merak ettim, rusyadan en cok almayi istedigim birkac tane zilli saatler, sana da tavsiye ederim, isvicreler cok pahali ama rus poljot zilli ler kalite acisindan asagi degiller...
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 9:35

ben de son gidisimde aldim bir tane altin kaplama fistik gibi saatti. Signal marka (bu marka POljot gibi Moskova Saat Fabrikasinda uretilen saatlerden, bu fabrikanin urettigi saatler piayasa 10a yakin farkli marka isimleri ile satiliyormus) o fabrikada uretilen saatlere artik gunumuzde parca bulmak cok zor. biliyorsunuz sovyetlerden sonra POljot da cok degisti mekanizma olarak. Post-soviet rus saatlerini pek sevmem ben. hem antika olmadiklari icin hem de makineleri eski makineler degil bana gore, artik bir de dizaynlar modernlesti ki hic bana gore degil.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 9:35

http://www.ussrtime.com/browse.html su siteye goz gezdirmeni tavsiye ederim Mete abi.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 9:43

Ben 1988 de bir rusya gezisi yaptim, 15 gun, o donemde birkac dolardan 10-15 saat almistim ama herzamanki gibi ese dosta hediye verdim ve en son bir tane bana kaldi onu da gozum gibi sakliyorum, bir poljot zilli...
O donemde rusyada hersey inanilmaz ucuzdu ama karaborsadan aliniyordu, nasil olsa daha sonra yine gelir alirim diye dusunmustum ama olaylar baska turlu gelisti, o gunlerde bile kimse rusyanin bugunku haline gelecegini ruyalarinda gorseler inanmazlardi.
Fotograf makineleri, havyar, altin takilar ( yakut tasli), saatler hersey inanilmazdi.
200 dolar resmi kurda yanlis hatirlamiyorsam 50 ruble filan ediyordu, ben karaborsada 600 rubleye bozmustum ve iki hafta o parayi bitirememistim. (saatler, altin takilar, her aksam 200gr havyar, gece kulubu, sirk, opera restoran hepsi dahil).
O gunlerde bir iscinin maasi aylik 50 ruble civariydi...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 9:46

FlyingOstrich demiş ki:
http://www.ussrtime.com/browse.html su siteye goz gezdirmeni tavsiye ederim Mete abi.

1. sayfadaki strelalarin altin kaplamalisini cok begeniyorum, icinde valjoux 7733 makine var (yenilerinde).

Bir de 1. sayfadaki molnija'nin makinesine baktin mi? Valjoux ama roue a colonne var...
Valjoux 92 olabilir, incelemek lazim.

EKledim: ama simdi yakindan bakinca bu eski model kronolarin hepsinde roue a colonne oldugunu goruyorum...

Seninle mutlaka konusmamiz lazim, gittiginde bunlardan al cunku en cok aranan krono makinesi bu roue a colonne olanlari.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 10:20

bu konularda benim iyice bilgilenmeye ihtiyacım var, gittiğimde körü körüne alıyorum saatleri. ama kendimi geliştirmem şart.
havyar demişken hey gidi günler çocuktum ben ama havyarı her kaşıkla nasıl yediğimi bugun gibi hatırlıyorum. sabahları tereyağı üzerine havyar.. offffffff..... bir gun anneme sabah "bıktım şu havyardan artık reçel meçel yok mu yaa" demiştim. şimdi nerdeeee havyar bakude kara borsada bile şu an kilosu 800dolar. en son 6 sene önce havyar yedik Smile))
ooomegaa

ooomegaa

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 10:23

iştahımı açtın,, ben gidiyorum kokereç yemeye :aciktim:
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 11:41

http://www.horlogerie-suisse.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2576&st=0&sk=t&sd=a
Mete abi bu linki DH'de vermiştiniz bir yere kopyalamıştım şimdi bulup çıkardım. ayrıca roue a colonne diyince Tayfun abi ile aranızda geçen o dialog aklıma geldikçe guluyorum.
konuyu bir turlu açamamamıştınız, sonun da Azizim açmıştı. Smile)
bu arada BWC saatteki Landeron 48'de de var roue a colonne di mi?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş   Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş Icon_minipostedSalı 18 Ağus. - 19:48

Havyari ben de ozledim yaw, agzim sulandi :aciktim:
Landeron 48 de roue a colonne yok, halk tipi kronolu bir makine. Pek degeri yok.
Valjoux'nun bazilarinda, lemania ve venuslerde var, yine omeganin 321 lemania makineleri efsanedir. Daha sonra cikan 861 vs ise cok iyidir ama ben roue a colonne tercih ederim, cinlilerin yaptiklari venus 175 te de vardir, ama venus 175'in isvicre vintage'leri cok makbuldur.
Sen rusyadan saat alirken 50-60 larin kronolularina, ozellikle strela ve poljotlara onem ver bence...

Bu Pazar bitpazarı turu ve dönüş
1 sayfadaki 1 sayfası