| Kafanizdaki saati tarif edin | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Kafanizdaki saati tarif edin Ptsi 17 Ağus. - 0:27 | |
| Arkadaslar kafamizdan kendimize uygun bir saati tarif edelim, markalari veya varolanlari bosverin, kendi kafanizdan bir saat tarif edin varolmasi ya da olmamasi onemli degil, kendiniz cok iyi bir saat ustasi olsaydiniz kendinize nasil bir saat yapardiniz?
Ben kendiminkini tarif edeyim: Capi 40mm, kirmizi altin. Iki katli bir saat ama toplam kalinlik 10mm civari Birinci kat saatin gorunen yuzunde basit sadece kadran yelkovan ve kucuk saniye gostergesi. Kadranin rengi patine olmus krem rengi, sayilar sadece 3-6-9-12 digerleri ince cubuk, igneler ve sayilar da kirmizi altin kabartma. kurma koluna basinca saat arkadaki bir gorunmez mentese ile aciliyor ve iste asil olay orada basliyor, saat kisminin arka tarafa bakinca bir mikrorotorlu makinenin ustune monte edilmis krono, krononun ignelerinin altindan tum mekanizma gorunuyor ve tum mekanizma parlatilmis altin rengi. Krononun butonlari kasaya gomulu, uzerine basarak calisiyor. Alttaki ikinci bolumde saat acilinca gorunen yuzunde ay fazlari, gunesin ve gezegenlerin ve dunyanin hareketleri kabartma olarak reel gosteriyor, arka tarafta ise??? Henuz buraya bisey bulamadim ama bulunca eklerim :alay: | |
|
| |
Polemik_
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Ptsi 17 Ağus. - 1:49 | |
|
En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 23:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Ptsi 17 Ağus. - 4:13 | |
| çap 42mm. kordon bağlantı bölümü 22mm.standart olsun, kadran siyah veya beyaz olabilir,rakamlar küçük kibar bir tarzda olsun,tepe korumalı,kasa platin,beyaz altın veya en kötü ihtimalle çelik olsun,chorono saatleri severim ancak bu sade flat bir makine olsun ,helede mikrorotorlu olursa süper olur,ama oda olmazsa hiç değilse pover rezervli eta 2897 olsun. :hehehe: ,helede tourbillion olursa tadından yenmez he he he,elbette kasa transparan olacak ve makine de modifiye edilmiş dekorlu olacak şimdilik aklıma gelenler bunlar,aklıma gelen olursa devam etme hakkımı saklı tutuyorum.bu arada sadelikden bahsetmişken ben takvim,tarih falanda istemiyorum.aslında altda veya yanda küçük saniye sevmeme rağmen saniyenin akıcılığını devamlı görmek için büyük saniyeli 2897 yi tercih ettim. :lol!: | |
|
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Çarş. 2 Eyl. - 20:00 | |
| bende mutlaka bir gün yapacağım saati anlatıym o zaman.. aslında forum olarak yaptıracağımız saat için yazacaktım ama vaz geçtim.. kasa 40 mm 18 ayar parlak beyaz altın, dial kısmını çok düşündüm ama üzerinde bir marka olmayacağına göre mutlaka özel bir şeyler olmalı yani herhangi bir diali alıp koyamam oraya. en sonunda dialde ya cumhuriyet altını olacak atatürklü kısmı önde olacak şekilde veya reşat altını tuğralı kısmı önde olacak şekilde. tabi kasanın içine küçük gelecek her ikiside, onun için kasaya tam oturucak şekilde bir çerçeveyle çevrelenicek, parayla aynı tonda ama daha parlak olan çerçevenin üzerinde 12-4-8 rakamları roma rakamıyla yazılacak başka rakam olmayacak. akrep yelkovan kasa renk beyaz altın olacak. makinesi tarihsiz ve saniyesiz kurmalı ve kaliteli bir makine olucak. kurma kolu big pilotun kurma kolunun minyatürü ve kurma kolu ve kayış tokasında ismimin baş harfi olan A harfi güzel bir şekilde işlenmiş olacak.. ve parlak siyah krokodil kayış şart tabii... | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Perş. 3 Eyl. - 0:05 | |
| mete abi senin altın projen vardı yanlış hatırlamıyosam.. ne durumda acaba??? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Perş. 3 Eyl. - 0:17 | |
| halen suruncemede zaten artik kizdim, haber bekliyorum eger uzarsa vazgecip gonderdigim makineyi ve pesinatlari geri istiycem | |
|
| |
aaltindeger
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Perş. 3 Eyl. - 0:35 | |
| benim yukardaki projeyi gözünüzde canlandırdığınızda ne görüyosunuz ?? : ) | |
|
| |
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Salı 15 Eyl. - 8:20 | |
| 43mm çaplı, kırmızı saniye kollu, siyah kadranlı, tarih penceresi 9 yönünde, akrep ve yelkovan PO'daki gibi aslında modifiye edilmiş PO var aklımda, kalbimde | |
|
| |
ahogözlerim
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Salı 15 Eyl. - 10:27 | |
| Saatler hakkında sizlerin kadar geniş bilgiye sahip olamasamda kafamdaki saati bende paylaşmak istiyorum.
Altın yada altın rengi hafif kalın ve geniş bir kasa 5tarafında tarih göstergesi altın rengi akrep ve yelkovan ve içindeki krono yuvarlakları 3 adet. Tabiki vazgeçilmezim olarakta kahverengi süper bir deri kayış..
Avatarımda da görüldüğü gibi buna benzer bir saat. Aslında avatardaki saat beni bu saat merakına saldı ama merakımın genişlemesinden sonra benim çalıştırdığım mekanik bir saat daha çok hoşuma gitmeye başladı sanırım Hamilton olacak tercihim. Bende buraya yazmak istediğim hayali saatimi. Şimdilik kolay bir hayal ama OMEGA'nın hiçbirşeyine hayır dememeyi şimdilik öğrendim:) | |
|
| |
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Kafanizdaki saati tarif edin Salı 15 Eyl. - 12:31 | |
| Rakamları turuncu, arka kapak şeffaf ve saniye kolu kırmızı olan bir PO olsa tadından yiyemem | |
|
| |
| Kafanizdaki saati tarif edin | |
|