Arkadaslar eski saatlerimizin en sikintili yani yillar icinde uzerindeki altin kaplama asiniyor ve saati cok cirkinlestiriyor.
Aslinda saatlerimizin kaplamalarini yeniletebiliriz.
Saat sokulecek, cami makinesi cikarilacak ve kasa altin kaplanacak.
Bu altin kaplama isini fransada veya isvicrede yapanlar var.
http://www.artplating.fr/Bu siteye bir mail gonderdim, hemen cevap verdiler. Saatin kasasini camsiz ve makinesiz bize gonderin, kaplamaya hazir hale getirmek ve 10mikron altin kaplamak fiyati, kargo haric :
24 ayar sari altin : 48 euro
9-14-18 ayar sari altin veya 18 ayar beyaz altin, veya platin : 57 euro...
Fransiz forumunda bazi uyeler yapmislar ve cok basarili olmus cok memnun kalmislar. Bu islemden sonra saatin kasasi sifir olmus.
Simdi buradaki sikinti kirmizi altin yapmayislari, sadece sari altin yapiyorlar.
Fiyatlari baska kaplamacilara gore oldukca uygun, baska yerlerde en az 80-100 euro civari imis.
Aslinda turkiyede kuyumculuk bu kadar ilerlemisken bunun turkiyede yapilamayacagini pek sanmiyorum, isterseniz vaktiniz olunca bazi kuyum atolyeleriyle konussaniz, elektroliz sistemiyle aslinda bunu zaten yaptiklarini biliyorum ama saate de yapiyorlar mi ya da yapabilirler mi, yapmak isterler mi bilmiyorum.
Bu duruma cozum bulabilsek, piyasada kasasi asinmis olup makinesi iyi saatleri cok ucuza bulup onlari sifir hale getirip kolleksiyonumuza kazandirabiliriz. Kadranlar icin de zaten ayri bir baslikta link'ler vermistim, ama yine de bana sorabilirsiniz ya da ben buradan yardimci olurum.
Bu tur islemler elbette ki 100 tl degerindeki saate yapilmaz ama guzel bir markayi bu sorunlardan dolayi ucuza alabilir ve bu sekilde yenileyebiliriz...