| Orient CFD0C001B Professional Diver | |
|
+10burbank M.Ali Sade krytime merih egunns deka teng watcher certus eterna 14 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
eterna
| Konu: Orient CFD0C001B Professional Diver Salı 14 Eyl. - 21:59 | |
| Değerli Üstadlar, Bir konuda fikirleriniz almak istiyorum. Aslında sizden fikir istememin esas sebebi bu saatin "fiyatı" Benim uzun zamandır beğendiğim bir saat. Hatta bir ara çok niyetlendim Aslan saat e gittim. Pazarlık ettim falan ama içimde hep soru işareti kaldı almadım. Biraz da kasanın kalınlığı korkutmuştu beni. Ben bu Orient i çok beğeniyorum. Ama bu saatin fiyatı 1500 - 2000 TL. Bir Orient e bu kadar para verilir mi diye hep düşünüyorum? Bunlar çok yüksek rakamlar bana göre. Ve pek çok güzel alternatif var bu fiyatlara. Ama hem fiyat/performans düşünelim. Hem de bu saat hakında fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim. ( Niye Orient e takıldım diye merak eden olursa; avatarımdan da anlaşılacağı üzere benim için özel bir markadır. Duygusal bağlılığım yüzünden hep sevdiğim bir marka olacak) Watch Information Brand Name: Orient Model number: CFD0C001B Part Number: CFD0C001B Item Shape: round Dial window material type: scratch-resistant-sapphire Display Type: analog Clasp: fold-over-clasp-with-double-push-button-safety Case material: stainless-steel Case diameter: 45.7 millimeters Case Thickness: 16.6 millimeters Band material: two-tone-stainless-steel Band length: mens Band width: 22 millimeters Band Color: silver Dial color: black Bezel material: stainless-steel Bezel Function: unidirectional Calendar: Date Movement: japanese-automatic Water resistant depth: 984 Feet | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Salı 14 Eyl. - 22:10 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Salı 14 Eyl. - 22:10 | |
| bana biraz pahali gibi geldi, yoksa kaliteye diyecek yok. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Salı 14 Eyl. - 22:40 | |
| Bence alınabilir. Orient gibi 200 liraya da saat satabilen bir marka 1500-2000 liraya saat satıyorsa mutlaka bir sebebi, bir kalite farkı vardır. Ve aynı kalitede saat İsviçre markalarında iki misli fiyata satılır diye tahmin ediyorum. Longines Oris gibi markalar en ucuz saatlerini 1000 tl den başlatıyorlar, fiyat politikaları belli..
| |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Salı 14 Eyl. - 22:44 | |
| Bunlar kişisel fikirler ve değerlendirmeler, bu nedenle kendin için alıyor ve beğendiysen alınabilir,ama ben bu fiyata almazdım. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 0:24 | |
| @teng in yaklaşımına katılmamak mümkün değil bende bazen neden bu model neden bu kadar pahalı diye sormuşumdur... canlı görmedim ama, orient tecrübem 2000 tl lik bir materyele sahip olamayacağı yönünde ben bu saati düşünsem orient in kendisine bilgi vermeleri için maille vs ulaşmaya çalışırdım | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 1:00 | |
| Burada öğrenilmesi gereken en öenmli nokta mekanizmanın ne olduğu. İndeksinde Japan movement diye kestirip atmışlar, bence bu saati diğerlerinden pahalı yapan nokta mekanizması.? | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 1:10 | |
| Efendim bilgilere ulaştım. Sizde yorumlama kısmına el atarsanız imece tamamdır.
Saygılarımla,
FD0C001M Specifications Mechanical Movement : ORIENT caliber 46N4A Made in Japan Self-winding movement Enhanced shock proof 21 jewels 21600/hour vibrations Power reserve indicator, Date indicator
Stainless steel case and bracelet One-way rotating bezel Sapphire crystal with anti-reflection coating Screw caseback, Screwed-down crown Special extensible buckle for metal bracelet Water resistant to 300m for saturation diving Diameter 45.70mm Thickness 16.60mm
| |
|
| |
merih
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 31/12/09 Yaş : 70 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 2:30 | |
| Ben bu saati bir kaç yıldır takip ediyorum. Orien saat markası genelde daha düşük fiyatlı ürünler piyasaya sürer ama kullandığım kadarıyla hiç bir problem yaşamış değilim. Yalnız bu bahsettiğiniz Orient modeli markanın oldukça elit ve üst düzey modeli. Bildiğim kadarıyla söz konusu marka Seikonun çatısı altına girdikten sonra kulvar değiştirmiş görünüyor. Saatin fiyatının 1500-2000 TL olduğu belirtmişmişsiniz fakat daha önce araştırdığım kadarıyla da 3000TL üzerinde,bence beğendinizse alın derim çünkü oldukça güzel ve sağlam bir saate benziyor | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 3:07 | |
| | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 3:15 | |
| 3000 TL verdikten sonra Longines Legend Diver alınabilir diyeceğim ama Alınır mı acaba . Orient bu kadar olduktan sonra ,o nun fiyatı daha da bir uçmuştur. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 4:35 | |
| Bu saatin en beğendiğim özelliği (yazılana göre) stabl ve çok hassas bir makinaya sahip olması. Yani oldukça yeni teknolojiye sahip. | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 5:44 | |
| caliber 46N4A bu mekanizma özel midir değerli dostlarım? | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 6:21 | |
| Bu model Orient EM serisi makinelerdendir.
Sizlerin ucuz olarak değerlendirdiğiniz diğer Orient modellerinde de 46940 serisi makineler vardır.Bu makinler üzerlerindeki ayrıntılara göre 46940-41-42-43 gibi sıralanır.Makinenin ilk çıkışı 1970 li yıllardır.O günden bu güne gelişerek,denenerek en iyi randumanı verecek şekilde geliştirilmiştir.
Power Reserve ve sadece takvim oluşu 46 N4A kodunda gizlidir.
Güzel bir makine , ama o parayı eder mi o konu tartışılır.
Herkese selamlar... | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 6:22 | |
| Saatin fiyatından özel bir saat olduğu belli oluyor. Çünkü bu fiyat Orient saatlerinin standardı dışında.Sn.Certus verdiği siteyi incelerseniz daha iyi anlarsınız. Saatin fiyatı da 2000 Dolar olduğundan bahsediyor. Sizin verdiğiniz fiyat 1500-2000 TL oldukça iyi gözüküyor.Bilmiyorum saat bu fiyatla nerede satılıyor. | |
|
| |
merih
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 6:31 | |
| özür dilerim saatin Aslan Saat'te satıldığını yazmışsınız | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 7:22 | |
| Ben de bu saati 2-3 ay önce aslan saatte görüp incelemiştim. Önce 1600 $ demişlerdi. Ben çok pahalıymış deyince peşin 1600 tl yaparız dediler. Ancak saat büyük ve ağır bir saat materyalleri kutusu felan çok güzel, malzemesi üst düzey, japon malı kutuda çelik kordon dışında bir de kauçuk kordon ve söküm aletleri var. Ben durumum olsaydı alırdım... Bu fiyata değer diye düşünüyorum. Tek dezavantajı helium valfi olmaması. Gerçi resmi açıklamada helium girmemesi için özel kasa dizaynına sahip deniyor ama yine de 300 m ve üzeri wr saatlerde helium valfi ayrı bir hava katıyor... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 8:59 | |
| zaten 300metereye kadar helium valvi gerekli şart değil.
teng'in ilk mesajındaki fikri ile razıyım. ancak ufak bir püf noktası var bu orient mekanizmaları ile ilgili ki halen daha baş açabilmiş değilim. tip olarak (kardandan bakınca) birbirine benzeyen bir çok model bakınca dersin ki hepsindeki mekanizma aynıdır diye (nasıl eta olduğunu bildiğin daydate'lerin hepsinin 2836 olacağını düşüneceğin gibi) ancak mekanizmasına bakıyorsun kodu ayrı. artık ne ufak tefek farklar var onları herhalde orient hastaların bilir. bu saate de bence 1500 doları ancak bir orient meraklısı verir. yoksa bu paraya çok daha iyi bir dalgıç saati alınır. mesela bu modelinin tipaj olarak aynısını Orient Star altmarkası adı ile de üretmişler ve içindeki makine 40N5Adır (-http://www.orient-watch.jp/product/category/item/?item_id=610&category_id=79) . 46N4A ile farkı nedir gel de anla. ya da 40N50 den farkı nedir? (-http://www.orient-watch.jp/product/category/item/?item_id=459&category_id=106) yada şu 46N46dan farkı? (-http://www.orient-watch.com/products/category/item/?category_id=20)
| |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 9:06 | |
| Uzakdoğu mekanizmalarının haritası İsviçre kadar detaylı değil,,, | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 9:25 | |
| valjoux a da bir danışmak gerek makine konusunda valjoux abi sende bu orient makinelerle ve detaylarıyla ilgili kaynak var mı? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 15 Eyl. - 9:32 | |
| benim bugunlerde pek vaktim yok. ancak yabancı forumlarda bu konu ile bilgili birileri muhakkak var. araştırılabilir. ben bu aralar çok yğun çalışuyorum. sabah 6.30dan akşam 6ya kadar hastanedeyim. herkese iyigeceler. ben inzivaya çekiliyorum. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 16 Eyl. - 2:25 | |
| Bu saatin helyum vanasi yokmus cunku helyumdan etkilenmeyen monoblok bir kasasi varmis, icinde cok iyi bir makine varmis, ozellikle seiko master dalgic icin rakipmis. Avrupa satis fiyati 850€ civari dolasiyor. Avrupada pek tutulmayan ve gereksiz yere alinacak pahali bir saat diye geciyor. Ayni fiyat civarinda longines conquest te var oldugu dusunulunce almadan once iyice dusunmek gerekiyor. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 16 Eyl. - 5:20 | |
| Bize gönderilen katalogları inceledim fakat bu makinayla alakalı hiç bir özellik anlatmamış,model iki kadran rengi olarak tasarlanmış orjinal kutusunda yedek plastik kayış ve değiştirme aparatı mevcut.
Orient'in 46940 makinası gerçekten iyi bir makinadır,son zamanlar da aynı makina'nın modifiye edilmiş olarak Pulsar ve Lorus ta kullanır oldu(tabi ki kendilerinin kullandığı numaralama sistemleriyle).4694X serisinde hafta'nın günlerini ayarlamak için kasaya ilave bir buton yapıp,takvim kısa yoldan buradan ayarlanabiliyor,bu model de hafta'nın günlerini kaldırmışlar(muhtemelen kasayı sağlamlaştırmak için olabilir) ilave olarak power reserve gelmiş,bence de 46N4A makina 4694X serisinin çok az modifiye edilmiş bir türü olabilir gibi geliyor bugüne kadar Orient'te çok fazla mekanik makina çeşidi görmedim,fiyat durumuna göre(spor otomatik modellerde) aynı makina'nın dekorlusunu kullanıyor.Belki model için bir avantajdır saat Japon'ya yapımı,makina da aynı şekilde olabilir.
Seiko'yla aynı holdinge bağlı ama hiç bir zaman bir Seiko değil o yüzden bu fiyat biraz yüksek gibi,ama markaya ve model olan hayranlık bazen fiyatı unutturabiliyor. | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 16 Eyl. - 18:49 | |
| Efendim tüm yorumlar ve bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim için yeterli.
Son bir sorum olacak. Aslan Saat in ( ORİENT) satış sonrası hizmeti nasıldır?Bir destek, bir parça vs. lazım olduğundan gerekli ilgi ve alaka gösterilir mi? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan varsa müteşekkir kalırım.
Sevgiler,
| |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 16 Eyl. - 22:29 | |
| 46 serisi mekanizmalar gördüğüm kadarıyla Qrient'in amiral gemisi mekanizmalar. Bütün pahalı modellerinde 46N.. mekanizma kullanmışlar. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Cuma 17 Eyl. - 5:47 | |
| | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 23 Eyl. - 20:23 | |
| Sn. arkadaşlar,
Forumumuz da orient star veya royal vs. gibi üst modellerinden birine sahip olanınız varmı dır acaba?
Saygılarımla, | |
|
| |
inkablok
Mesaj Sayısı : 147 Kayıt tarihi : 13/09/10 Yaş : 57 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 23 Eyl. - 22:56 | |
| Sevgili Eterna, Yazılanları okudum,Bahsettiğin saatide daha önceden bakıp görmüştüm...Şimdi modelini hatırlamadığım Orientin bir çok mekanik modelini kullandım... Şunu söyleye bilirim, orient'in 250-300 tlye satılan beyzik kalibreleri ile bu saatin içindeki kalibre arasında büyük bir fark yok...Hatta ve hatta torna ve kesim kaliteside aynı...Yani anlıyacağın aynı iskelet üzerine inşaa edilmiş minör farklar içerir.Tabi bu saatin kalitesiz olduğu anlamına gelmez...Oldukça kaliteli... Ama ilerde satmayı düşünürsen çok kaybeder.... 1600 tl az değil....Biraz kendini zorlarsan bir isviçre saati alabilirsin...Hele 2. elde zaman zaman ilginç saatler düşüyor... Aynı şeyleri orient star veya royal içinde söylüyorum....Kalibreler bu paralara ufak tefek farklarla aynı gibi...25-30 Sene önce japon markaları çok daha sipesial kalibreler kullanıyordu...Seikonun grand serisi Rolex'e eş değerde ve kaliteliydi diyebilirim.Yarın eski bir orient mekanizması fotosu yüklüyecegim bu başlığın altına kaliteye hepimiz dumur olucaz görünce....selamlar.... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 23 Eyl. - 23:00 | |
| Şimdiden merak ettim, sabırsızlıkla bekliyorum. | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 23 Eyl. - 23:17 | |
| Öncelikle bu konuda değerli bilgiler veren tüm dostlarıma müteşekkirim. Gerçekten çok bilgi sahibi oldum. Sn. inkablok sizin de ekleyeceğiniz resmi beklerken biraz daha bahsedeyim. Efendim mesela aşağıda ki saati de 700 TL civarına alma şansım var. Satıcı ile görüştüm japonyadan gönderecek. Gümrükte sorun çıkmayacak şekilde ayarlayacağım. Ama işte yukarıda diver Orienti mi yoksa bu klasik Orient mi derken ikisinden de vazgeçiyorum. Orient Star Mechanical Watch WZ0091ER Caliber No :48748 21 Jewels Bir de dediğiniz gibi benim alma satma düşüncem olmasada 2-3 ay sonra olduda satayım başka saat alayım diye düşünürsem benim 1650 TL ye satın alacağım Orient e galiba kimse yüksek rakamlar ödemez? Hem sizin hem değerli dostlarımızın dediği gibi İsviçre saatleri var o rakamlara alabileceğim. Sadece Orient markasına karşı çok sempatim var diye ciddi rakamlar ödemek istemiyorum galiba. Böyle kararsız kalmaktan nefret ediyorum ama hep başıma geliyor.... Saygılarımla, | |
|
| |
inkablok
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 23 Eyl. - 23:26 | |
| Kalite konusunda şüphem yok, şu anda japonlarda en çok mekanik saat üzerine yogunlaşan firma diyebilirim...Bir rivayete görede orientin seikonun mekanizmalarınıda yaptığı söylenir... | |
|
| |
inkablok
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Perş. 23 Eyl. - 23:46 | |
| | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver Çarş. 6 Ekim - 22:15 | |
| @ vervito
Zaten 300 metereye kadar helium valvi gerekli şart değil.
200 metreye kadar gerekli değil diye biliyorum. Çünkü orta ve üst seviye saat markalarının çoğunun 300 metre wr saatlerinde helium valfi veya helium'a dayanıklı (konu başlığındaki orient'te olduğu gibi) kasa yapısı var.
| |
|
| |
| Orient CFD0C001B Professional Diver | |
|