Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Orient CFD0C001B Professional Diver

+10
burbank
M.Ali Sade
krytime
merih
egunns
deka
teng
watcher
certus
eterna
14 posters
YazarMesaj
eterna

eterna

Orient  CFD0C001B Professional Diver  Empty
MesajKonu: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedSalı 14 Eyl. - 21:59

Değerli Üstadlar,

Bir konuda fikirleriniz almak istiyorum. Aslında sizden fikir istememin esas sebebi bu saatin "fiyatı"

Benim uzun zamandır beğendiğim bir saat. Hatta bir ara çok niyetlendim Aslan saat e gittim. Pazarlık ettim falan ama içimde hep soru işareti kaldı almadım. Biraz da kasanın kalınlığı korkutmuştu beni.

Ben bu Orient i çok beğeniyorum. Ama bu saatin fiyatı 1500 - 2000 TL.

Bir Orient e bu kadar para verilir mi diye hep düşünüyorum? Bunlar çok yüksek rakamlar bana göre. Ve pek çok güzel alternatif var bu fiyatlara. Ama hem fiyat/performans düşünelim. Hem de bu saat hakında fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.

( Niye Orient e takıldım diye merak eden olursa; avatarımdan da anlaşılacağı üzere benim için özel bir markadır. Duygusal bağlılığım yüzünden hep sevdiğim bir marka olacak)

Watch Information
Brand Name: Orient
Model number: CFD0C001B
Part Number: CFD0C001B
Item Shape: round
Dial window material type: scratch-resistant-sapphire
Display Type: analog
Clasp: fold-over-clasp-with-double-push-button-safety
Case material: stainless-steel
Case diameter: 45.7 millimeters
Case Thickness: 16.6 millimeters
Band material: two-tone-stainless-steel
Band length: mens
Band width: 22 millimeters
Band Color: silver
Dial color: black
Bezel material: stainless-steel
Bezel Function: unidirectional
Calendar: Date
Movement: japanese-automatic
Water resistant depth: 984 Feet

Orient  CFD0C001B Professional Diver  Orientn

Orient  CFD0C001B Professional Diver  Orient2

Orient  CFD0C001B Professional Diver  Orient3

Orient  CFD0C001B Professional Diver  Orietn4

http://sinanknives.blogspot.com/
certus

certus

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedSalı 14 Eyl. - 22:10

Kimse sana bu dediğin fiyat aralığında Orient almanı önermez. saat belli ki çok güzel ama fiyatlara çıkınca Oris, Longines, Hamilton falan işin içine giriyor ve Orient bunlarla pek rekabet edemez gibime geliyor kanımca. Ben şurda incelediğim oris'in sahibiyim ve tavsiye de ederim inanılmaz konforlu bir saat
http://www.turksaatforumu.com/orijinal-saat-ncelemeleri-reviews-f18/oris-diver-date-t1736.htm
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedSalı 14 Eyl. - 22:10

bana biraz pahali gibi geldi, yoksa kaliteye diyecek yok.
http://www.turksaatforumu.com
teng

teng

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedSalı 14 Eyl. - 22:40

Bence alınabilir. Orient gibi 200 liraya da saat satabilen bir marka 1500-2000 liraya saat satıyorsa mutlaka bir sebebi, bir kalite farkı vardır.
Ve aynı kalitede saat İsviçre markalarında iki misli fiyata satılır diye tahmin ediyorum. Longines Oris gibi markalar en ucuz saatlerini 1000 tl den başlatıyorlar, fiyat politikaları belli..
deka

deka

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedSalı 14 Eyl. - 22:44

Bunlar kişisel fikirler ve değerlendirmeler, bu nedenle kendin için alıyor ve beğendiysen alınabilir,ama ben bu fiyata almazdım.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 0:24

@teng in yaklaşımına katılmamak mümkün değil
bende bazen neden bu model neden bu kadar pahalı diye sormuşumdur...
canlı görmedim ama, orient tecrübem 2000 tl lik bir materyele sahip olamayacağı yönünde
ben bu saati düşünsem orient in kendisine bilgi vermeleri için maille vs ulaşmaya çalışırdım
teng

teng

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 1:00

Burada öğrenilmesi gereken en öenmli nokta mekanizmanın ne olduğu. İndeksinde Japan movement diye kestirip atmışlar, bence bu saati diğerlerinden pahalı yapan nokta mekanizması.?
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 1:10

Efendim bilgilere ulaştım. Sizde yorumlama kısmına el atarsanız imece tamamdır.

Saygılarımla,

FD0C001M
Specifications
Mechanical Movement : ORIENT caliber 46N4A Made in Japan
Self-winding movement
Enhanced shock proof
21 jewels
21600/hour vibrations
Power reserve indicator, Date indicator

Stainless steel case and bracelet
One-way rotating bezel
Sapphire crystal with anti-reflection coating
Screw caseback, Screwed-down crown
Special extensible buckle for metal bracelet
Water resistant to 300m for saturation diving
Diameter 45.70mm
Thickness 16.60mm
merih

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 2:30

Ben bu saati bir kaç yıldır takip ediyorum. Orien saat markası genelde daha düşük fiyatlı ürünler piyasaya sürer ama kullandığım kadarıyla hiç bir problem yaşamış değilim. Yalnız bu bahsettiğiniz Orient modeli markanın oldukça elit ve üst düzey modeli. Bildiğim kadarıyla söz konusu marka Seikonun çatısı altına girdikten sonra kulvar değiştirmiş görünüyor. Saatin fiyatının 1500-2000 TL olduğu belirtmişmişsiniz fakat daha önce araştırdığım kadarıyla da 3000TL üzerinde,bence beğendinizse alın derim çünkü oldukça güzel ve sağlam bir saate benziyor
certus

certus

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 3:07

krytime

krytime

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 3:15

3000 TL verdikten sonra Longines Legend Diver alınabilir diyeceğim ama Alınır mı acaba scratch . Orient bu kadar olduktan sonra ,o nun fiyatı daha da bir uçmuştur.
merih

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 4:35

Bu saatin en beğendiğim özelliği (yazılana göre) stabl ve çok hassas bir makinaya sahip olması. Yani oldukça yeni teknolojiye sahip.
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 5:44

caliber 46N4A bu mekanizma özel midir değerli dostlarım?
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 6:21

Bu model Orient EM serisi makinelerdendir.

Sizlerin ucuz olarak değerlendirdiğiniz diğer Orient modellerinde de 46940 serisi makineler vardır.Bu makinler üzerlerindeki ayrıntılara göre 46940-41-42-43 gibi sıralanır.Makinenin ilk çıkışı 1970 li yıllardır.O günden bu güne gelişerek,denenerek en iyi randumanı verecek şekilde geliştirilmiştir.

Power Reserve ve sadece takvim oluşu 46 N4A kodunda gizlidir.

Güzel bir makine , ama o parayı eder mi o konu tartışılır.

Herkese selamlar...
merih

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 6:22

Saatin fiyatından özel bir saat olduğu belli oluyor. Çünkü bu fiyat Orient saatlerinin standardı dışında.Sn.Certus verdiği siteyi incelerseniz daha iyi anlarsınız. Saatin fiyatı da 2000 Dolar olduğundan bahsediyor. Sizin verdiğiniz fiyat 1500-2000 TL oldukça iyi gözüküyor.Bilmiyorum saat bu fiyatla nerede satılıyor.
merih

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 6:31

özür dilerim saatin Aslan Saat'te satıldığını yazmışsınız
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 7:22

Ben de bu saati 2-3 ay önce aslan saatte görüp incelemiştim. Önce 1600 $ demişlerdi. Ben çok pahalıymış deyince peşin 1600 tl yaparız dediler. scratch

Ancak saat büyük ve ağır bir saat materyalleri kutusu felan çok güzel, malzemesi üst düzey, japon malı kutuda çelik kordon dışında bir de kauçuk kordon ve söküm aletleri var.

Ben durumum olsaydı alırdım... Bu fiyata değer diye düşünüyorum.

Tek dezavantajı helium valfi olmaması. Gerçi resmi açıklamada helium girmemesi için özel kasa dizaynına sahip deniyor ama yine de 300 m ve üzeri wr saatlerde helium valfi ayrı bir hava katıyor...
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 8:59

zaten 300metereye kadar helium valvi gerekli şart değil.

teng'in ilk mesajındaki fikri ile razıyım. ancak ufak bir püf noktası var bu orient mekanizmaları ile ilgili ki halen daha baş açabilmiş değilim. tip olarak (kardandan bakınca) birbirine benzeyen bir çok model bakınca dersin ki hepsindeki mekanizma aynıdır diye (nasıl eta olduğunu bildiğin daydate'lerin hepsinin 2836 olacağını düşüneceğin gibi) ancak mekanizmasına bakıyorsun kodu ayrı. artık ne ufak tefek farklar var onları herhalde orient hastaların bilir.
bu saate de bence 1500 doları ancak bir orient meraklısı verir. yoksa bu paraya çok daha iyi bir dalgıç saati alınır. mesela bu modelinin tipaj olarak aynısını Orient Star altmarkası adı ile de üretmişler ve içindeki makine 40N5Adır (-http://www.orient-watch.jp/product/category/item/?item_id=610&category_id=79) . 46N4A ile farkı nedir gel de anla. ya da 40N50 den farkı nedir? (-http://www.orient-watch.jp/product/category/item/?item_id=459&category_id=106)
yada şu 46N46dan farkı? (-http://www.orient-watch.com/products/category/item/?category_id=20)
teng

teng

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 9:06

Uzakdoğu mekanizmalarının haritası İsviçre kadar detaylı değil,,,
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 9:25

valjoux a da bir danışmak gerek makine konusunda
valjoux abi sende bu orient makinelerle ve detaylarıyla ilgili kaynak var mı?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 15 Eyl. - 9:32

benim bugunlerde pek vaktim yok. ancak yabancı forumlarda bu konu ile bilgili birileri muhakkak var. araştırılabilir. ben bu aralar çok yğun çalışuyorum. sabah 6.30dan akşam 6ya kadar hastanedeyim. herkese iyigeceler. ben inzivaya çekiliyorum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 2:25

Bu saatin helyum vanasi yokmus cunku helyumdan etkilenmeyen monoblok bir kasasi varmis, icinde cok iyi bir makine varmis, ozellikle seiko master dalgic icin rakipmis.
Avrupa satis fiyati 850€ civari dolasiyor.
Avrupada pek tutulmayan ve gereksiz yere alinacak pahali bir saat diye geciyor.
Ayni fiyat civarinda longines conquest te var oldugu dusunulunce almadan once iyice dusunmek gerekiyor.
http://www.turksaatforumu.com
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 5:20

Bize gönderilen katalogları inceledim fakat bu makinayla alakalı hiç bir özellik anlatmamış,model iki kadran rengi olarak tasarlanmış orjinal kutusunda yedek plastik kayış ve değiştirme aparatı mevcut.

Orient'in 46940 makinası gerçekten iyi bir makinadır,son zamanlar da aynı makina'nın modifiye edilmiş olarak Pulsar ve Lorus ta kullanır oldu(tabi ki kendilerinin kullandığı numaralama sistemleriyle).4694X serisinde hafta'nın günlerini ayarlamak için kasaya ilave bir buton yapıp,takvim kısa yoldan buradan ayarlanabiliyor,bu model de hafta'nın günlerini kaldırmışlar(muhtemelen kasayı sağlamlaştırmak için olabilir) ilave olarak power reserve gelmiş,bence de 46N4A makina 4694X serisinin çok az modifiye edilmiş bir türü olabilir gibi geliyor bugüne kadar Orient'te çok fazla mekanik makina çeşidi görmedim,fiyat durumuna göre(spor otomatik modellerde) aynı makina'nın dekorlusunu kullanıyor.Belki model için bir avantajdır saat Japon'ya yapımı,makina da aynı şekilde olabilir.

Seiko'yla aynı holdinge bağlı ama hiç bir zaman bir Seiko değil o yüzden bu fiyat biraz yüksek gibi,ama markaya ve model olan hayranlık bazen fiyatı unutturabiliyor.
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 18:49

Efendim tüm yorumlar ve bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim için yeterli.

Son bir sorum olacak. Aslan Saat in ( ORİENT) satış sonrası hizmeti nasıldır?Bir destek, bir parça vs. lazım olduğundan gerekli ilgi ve alaka gösterilir mi? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan varsa müteşekkir kalırım.

Sevgiler,

teng

teng

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 22:29

46 serisi mekanizmalar gördüğüm kadarıyla Qrient'in amiral gemisi mekanizmalar. Bütün pahalı modellerinde 46N.. mekanizma kullanmışlar.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedCuma 17 Eyl. - 5:47

46 N yi bilmem de, http://ablogtoread.com/orient/review-of-the-orient-cft00004b-on-watchreportcom/ örneğin bu modeldeki mekanizmayı gördüm, ve saati almakdan vazgeçtim, makina çok kaba sabaydı. bir Seikonun zerafeti yokdu.
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 20:23

Sn. arkadaşlar,

Forumumuz da orient star veya royal vs. gibi üst modellerinden birine sahip olanınız varmı dır acaba?

Saygılarımla,
inkablok

inkablok

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 22:56

Sevgili Eterna,
Yazılanları okudum,Bahsettiğin saatide daha önceden bakıp görmüştüm...Şimdi modelini hatırlamadığım Orientin bir çok mekanik modelini kullandım...
Şunu söyleye bilirim, orient'in 250-300 tlye satılan beyzik kalibreleri ile bu saatin içindeki kalibre arasında büyük bir fark yok...Hatta ve hatta torna ve kesim kaliteside aynı...Yani anlıyacağın aynı iskelet üzerine inşaa edilmiş minör farklar içerir.Tabi bu saatin kalitesiz olduğu anlamına gelmez...Oldukça kaliteli...
Ama ilerde satmayı düşünürsen çok kaybeder....
1600 tl az değil....Biraz kendini zorlarsan bir isviçre saati alabilirsin...Hele 2. elde zaman zaman ilginç saatler düşüyor...
Aynı şeyleri orient star veya royal içinde söylüyorum....Kalibreler bu paralara ufak tefek farklarla aynı gibi...25-30 Sene önce japon markaları çok daha sipesial kalibreler kullanıyordu...Seikonun grand serisi Rolex'e eş değerde ve kaliteliydi diyebilirim.Yarın eski bir orient mekanizması fotosu yüklüyecegim bu başlığın altına kaliteye hepimiz dumur olucaz görünce....selamlar....
deka

deka

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:00

Şimdiden merak ettim, sabırsızlıkla bekliyorum.
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:17

Öncelikle bu konuda değerli bilgiler veren tüm dostlarıma müteşekkirim. Gerçekten çok bilgi sahibi oldum.

Sn. inkablok sizin de ekleyeceğiniz resmi beklerken biraz daha bahsedeyim.

Efendim mesela aşağıda ki saati de 700 TL civarına alma şansım var. Satıcı ile görüştüm japonyadan gönderecek. Gümrükte sorun çıkmayacak şekilde ayarlayacağım. Ama işte yukarıda diver Orienti mi yoksa bu klasik Orient mi derken ikisinden de vazgeçiyorum.

Orient Star Mechanical Watch WZ0091ER

Caliber No :48748

21 Jewels

Orient  CFD0C001B Professional Diver  Staror

Bir de dediğiniz gibi benim alma satma düşüncem olmasada 2-3 ay sonra olduda satayım başka saat alayım diye düşünürsem benim 1650 TL ye satın alacağım Orient e galiba kimse yüksek rakamlar ödemez?

Hem sizin hem değerli dostlarımızın dediği gibi İsviçre saatleri var o rakamlara alabileceğim. Sadece Orient markasına karşı çok sempatim var diye ciddi rakamlar ödemek istemiyorum galiba. Böyle kararsız kalmaktan nefret ediyorum ama hep başıma geliyor....

Saygılarımla,
inkablok

inkablok

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:26

Kalite konusunda şüphem yok, şu anda japonlarda en çok mekanik saat üzerine yogunlaşan firma diyebilirim...Bir rivayete görede orientin seikonun mekanizmalarınıda yaptığı söylenir...
inkablok

inkablok

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedPerş. 23 Eyl. - 23:46

burbank

burbank

MesajKonu: Geri: Orient CFD0C001B Professional Diver    Orient  CFD0C001B Professional Diver  Icon_minipostedÇarş. 6 Ekim - 22:15

@ vervito

Zaten 300 metereye kadar helium valvi gerekli şart değil.

200 metreye kadar gerekli değil diye biliyorum. Çünkü orta ve üst seviye saat markalarının çoğunun 300 metre wr saatlerinde helium valfi veya helium'a dayanıklı (konu başlığındaki orient'te olduğu gibi) kasa yapısı var.

Orient CFD0C001B Professional Diver
1 sayfadaki 1 sayfası