| Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? | |
|
+50taskinuslu bootsector Exern Maurice Lacroix asymptote tachyon yolgezer qazokmubec HalitMurat ekonomist Akif recklesstr MortingenStrasse hokkabaz Ahmet ofis parabellum p08 eterna vervito seastar1000 trilobid monster yusufduz Kutsal-61 durdor frown aaltindeger haspirin uzbey fuurkann Deniz-KSK Azizim kelby watcher bumblebee sifujack Axiaziz certus teng sandeman GAREZ egunns deka dreren Drao cowboy alptuncel krytime burbank crazyhours 54 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
certus
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Salı 31 Mayıs - 19:11 | |
| ah speedy gerçekten hiç aklımdan çıkmıyor ki mete abi gönlünde speedy olanlar kavuşsa da şöyle toplu bir speedy çekimi yapsak.. moonphase speedmaster'ın da kendine özgü bir havası var egunns ... aynı şekilde çikolata speedy de ayrı bir güzel... | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Salı 31 Mayıs - 20:30 | |
| kusura bakma ama ters köşelerdesiniz(yiz) | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Salı 31 Mayıs - 20:36 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Salı 31 Mayıs - 21:33 | |
| | |
|
| |
egunns
| |
| |
durdor
| |
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 12:43 | |
|
En son burbank tarafından Çarş. 1 Haz. - 12:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
burbank
| |
| |
burbank
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 12:56 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 20:24 | |
| Geçmiş olsun, gerek alınan prensip kararı, gereksede sanırım malzeme temini,maliyet vs. gibi başka nedenlerle pek mümkün gözükmemekte, tabiki en doğru cevabı watcher verir. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 20:59 | |
| - deka demiş ki:
- Geçmiş olsun, gerek alınan prensip kararı, gereksede sanırım malzeme temini,maliyet vs. gibi başka nedenlerle pek mümkün gözükmemekte, tabiki en doğru cevabı watcher verir.
aslında içi boş bir prototip bile olsa (yada hadi quartz olsun) bu güzelliği saat babında koluma takamasamda biblo gibi seyretmek isterim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 21:18 | |
| Haklısın saat gerçekden çok özel,anlamlı ve çok şık,fotolarla anlatılamıyor görüp yaşamak lazım, bende günlük takarım diyordum, şimdi kıyıpda takamıyorum,gerçi ara sıra takıp, o zevki yaşayıp hava aldırıyorum ama, keşke 2 adet alsaymışım. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 21:27 | |
| ben keşke 4 diyorum o kadar güzel kadran yatıyor neyse buna da şükür | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 21:33 | |
| Kadran olayına girmeyelim, girersek aynen dediğin gibi. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 23:10 | |
| Hezarfen yeniden yapilmayacak.
Alamayan arkadaslari anliyorum ve gercekten birseyler yapasim geliyor ama o gunleri hatirlayinca hemen vazgeciyorum. Cogu arkadas bilmez, o gunlerde bu fikirle ortaya ciktigimizda o donemde yonetimde olan ve olmayan birkac arkadasimizin disinda hickimse bunun yapilabilirligine inanmadi, gerek yuzyuze gorusmelerde gerekse mesajlasmalarda hep "abi vazgec bu isten bu is olmaz sen de bosuna emek ve zaman harcamis olursun" tarzi yaklasimlar oldu.
Hatta oyle ki, diger forumda bulunan kisiler beni vazgecirmeye cok calistilar ama daha sonra bunun yapilabildigini gorunce kendileri de forum saati yapmak icin yola ciktilar ama tabi ki bizimkinin yaninda ozellik acisindan hicbir deger tasimamasina ragmen yaklasik 8-10 aydir halen saatlerini teslim alamadilar biz ise ikinciyi gecikmelerimize ragmen bitirmek uzereyiz.
Bu tarz bir imalat Turkiyede ilk defa yapilacakti ve buna kimse inanmiyordu, listeyi 50 adetle actik ama 20 tane ancak dolar gozuyle baktik, kalan saatler icin brukselde magazasi olan bir arkadasimla anlastim, o bu saatleri benim icin vitrinine koyup satacakti, magazasi conrad otelin altinda oldugu icin cokca olan arap musterilere satabilmeyi umuyordu.
Tasarim sirasinda cokca elestiriler geldi, zaman zaman cidden moralim bozuldu, hatta o zamanlar yonetimde olan bir arkadas motivasyonumu kirmaya yonelik inanilmaz elestiriler getirdi, begenmedi, capi dedi, rengi dedi ve dedi de dedi, arkasindan da bir tane yonetiminde oldugu forumun urettigi saatten hatira olarak ta olsa almadi, saatin boylesine guzel olacagina hic inanmadigi icin son odeme yapmadi ama saatin kendisini gorunce buyuk bir baski ile bir tane istedi ama vermedim, iki dunya bir araya gelse yine de vermezdim.
O siralarda hep soyledim, arkadaslar bu saatten alin, daha sonra olmayacak pisman olursunuz, ustelik iki dunya bir araya gelse bu saatten artik yapilmayacak, dunyada bu saatten sadece 50 adet olacak, 51 tane yapmayacagiz dedim. Arkadaslar bu saat cok ozel olacak, dunyada ve turkiyede bir ilk, bu daha sonra enderligi nedeniyle de asla deger kaybetmeyecek, tam aksine deger kazanacak bir saat oluyor dedim.
O siralarda adet biraz yukseltilebilirdi ama 50 adetlik liste bile zor doldu.
Simdi bu saatten yeniden yapmak ancak oncekinin taklidi olur ve daha once inanip guvenerek yola cikmis olanlara ihanet olur, bu ise kesinlikle yapmayacagim bir sey.
20 adetlik 20 mikron altin kaplamali kasa teklifi geldi, bu olabilirdi ama fiyati bitmis haliyle 1000 euroyu buluyordu, bunu hafiften forumda citlattim ama ses gelmedi, bunun uzerine vazgectim ama eger 20 adetlik bir istek olusursa konuyu yeniden gorusmeye alabiliriz ama sadece altin kaplamalar icin, yoksa celik artik hic olmayacak.
Bu nedenle Rumi model icin de ayni seyleri soyluyorum, gerci bu sefer imalat nedeniyle kasa adetini fazla yaptirmak gibi bir zorunluluk ortaya cikti, adette pek sorun olmayacak ama forumdan da oyle pek yuksek bir talep olmadi, yapilacak 500 kasa icin benim etrafimdan aldigim siparisleri cikarsak 100 adet civari siparis cikti, kalanlar baska versiyona cevirilip Brukseldeki arkadasimin magazasinda satisa cikacak, o zaman sizler de goreceksiniz ki bu saatin vitrin fiyati 2500-3000€ civari olacak. Zaten guvenip yola cikan arkadaslar bu saati maliyetine elde etmis olacaklar ama liste kapandiktan sonra kalan rumi saatlerimizin fiyati da 500-600€ civari olacak, neticede sizlerin parasiyla kooperatif usulu yapilan saat elbette ki yatirim yapan arkadaslara maliyetine gidecek. Ama yatirim yapmayan arkadaslarimiz da almak isterlerse daha yuksek bir fiyat odeyecekler ki bu da cok normal ve hatta kanimca 500-600€ bile cok dusuk bir fiyat olacak bu saat icin.
Neyse biraz uzun ve ihtiyar dirdiri gibi oldu ama ne yapayim hezarfen isteyen arkadaslari gorunce uzuluyorum ama diger alan arkadaslara da haksizlik yapamam, ihanet edemem
| |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 23:20 | |
| geçti Borun pazarı sür Corvette'i Niğde'ye... diye ata sözü vardı bu durumda onu doğrular... Hezarfen geçti Rumi geçmeden alacaklar alsın yoksa üzülürsünüz... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Çarş. 1 Haz. - 23:29 | |
| Gerci her yaptigimiz saat cok ozel ve guzel olacak, ama hezarfenin yeri her zaman cok baska olacak, rumi de cok ozel olacak, verilen emegin karsiligi ancak boylesine guzel olabilir, inanin bu saate verilen inanilmaz bir emek var ve karsiligi da sizlerin gozlerinde gorecegimiz mutlu bakislar olacak. Baska saatler de yine belki yapariz, belki diyorum cunku bu cok buyuk bir sorumluluk, yuzden fazla kisinin guveni ve parasal sorumlulugu var, verilen zamanlama sozleri var ve tum parametreler hakimiyetimiz altinda degil, durum boyle olunca aralarda cikan aksakliklar muthis stres yapiyor, halbuki baslangcita bu sadece keyif icin yapilan bir is iken durum stres yaratiyor, bu nedenle rumi teslimatindan sonra ciddi bir kafa dinlemesine ihtiyac var, yeni saat baslatilir mi, buna ancak o zaman karar verecegiz. Ama su da var: hani var ya alismis seyde sey durmaz diye | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 0:12 | |
| @watcher
sevgili mete abicim ve zerre kadar emeği geçen tüm dostlar, yapılan iş bir apartman dikmekten yada bir otomobil yapmaktan farklı değil hatta imkanlara bakılınca çok üzeri bir süreç.sadece boyutu bir saat kadar yani adı saat.altına imzanızı attığınız her işte ALLAH'tan bir mani çıkmadıkça kendi adıma hiç bir şüphem yok.
sadece nefes almak bile günümüzde bir sıkıntı olmuşken;kendi işin,sağlık sorunların,ailen ve daha bir çok işin arasında değil bir saat projesini gerçekleştirmek insan için yemek molası vermek bile sıkıntılı olur.bu konuda ne desek boş yaşadıklarını anca tahmin edebiliriz.
söylediklerinde sonuna kadar haklısın dinlenme yada başka projelere ışık vermeme hakkın her zaman var. ayrıca günümüzde tuttuğu işi sonuna kadar bırakmayan alnının akıyla bitiren ne kadar insan kaldı.umarım teslimattan sonraki zafer,mutluluk ve duyduğun kıvanç duyguları ömrüne ömür katar tüm yaşanan stresi unutturur ve bizi boynu bükük bırakmazsın.
ve yine umarım ki yeni projeler olacaksa riskin en azını alarak uzaktan bir proje mantığıyla değilde alış veriş mantığıyla bakan listeye kolayca isim yazdırıp elini taşın altına sokmayan bir zihniyet varsa, oda tamamen yok olur ve daha kolay hayata geçen sadece tasarımında takıldığımız gerisi tamamen hallolmuş seni yormayan işleri hep beraber çıkartırız.
saygılarımla... | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 0:30 | |
| şahsım adına konuşuyorum hezarfen ondan sonra yapılacakların teminatı oldu. bütçemi çatlatana kadar bütün projelerin içinde olmayı istiyorum. sevgili watcher'ın anlattığı şeyler uydurma değil (bu kadar hikaye uydurabilecek olsa buralarda değil hollywood da senaryo yazardı benim bu saatleri alma ve etrafımdaki arkadaşlarıma aldırma gayretim saatlerin mükemmelliği bir tarafa bu emeklerin stresin ürünü olmalarından kaynaklı diyebilirim .yani adamın biri bütün samimiyetiyle bizlere süpersonik saatler kazandırmak için çıkıp çifte minarelere in çık in çık kendini harcıyor biz oturduğumuz yerden bu cicileri kolumuza takıyoruz . Oh ne ala başka yere gitmem ben yav . not : alışmış kudurmuştan beterdir | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 0:32 | |
| ha şunu da ekleyim stressiz bunalımsız daralmasız bir saat üretilecek olursa onu da alacak değilim yani | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 1:14 | |
| Sagolun, can'siniz can'lar Siz boyle seyler soylemeye devam edin ohooo bu gazla daha ne saatler uretiriz | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 1:51 | |
| [img] [/img] bugün değil ne zamandır aklımda movado ya özgü bir model ama pilli mi otomatik mi anlayabilmek için fiyat haricinde süpermen gibi x ışınları ile içini görebilmek lazım | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 2:15 | |
| - crazyhours demiş ki:
- [img][/img]
bugün değil ne zamandır aklımda movado ya özgü bir model ama pilli mi otomatik mi anlayabilmek için fiyat haricinde süpermen gibi x ışınları ile içini görebilmek lazım bence o saat Quartz mekanizmalı ve benim için uygun değil... saniyesiz saat sevmem... | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 2:43 | |
| sence öyle de bu modellerin çoğu bu şekilde .. yani fotoğraftan anlaşılmıyor arka transparan görüntü varsa ayrı tabi | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 9:06 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 9:13 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 21:26 | |
| Hezarfenin sadece makinesinin ust baskilari ve montajinin glashutte'de yapildigini bilirsek artik bunun neredeyse artik imkansiz oldugunu anlariz, cunku ilginc bir doneme denk gelmistik ve glashutte bu makineyi, kendi makineleri gibi modifiye etmeyi kabul etmisti, sadece bu post'ta bile boyle birseyi yeniden kabul etmeleri ancak mucize olur. Ama merak etmeyin dostlar, hezarfen'i bizler burada hep beraber hayata gecirdik, bunu hepimiz yaptik, bizlerde fikir tukenmez, dolayisi ile model de tukenmez, motivasyon ile ve bunca bilgi birikimi ile her yaptigimiz saat ayni keyif ve guzellikte olacaktir. | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
GAREZ
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 21:47 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 21:52 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 21:57 | |
| kadranada rotor koysalarmış abartmış olmazlardı sırf otomatik olduğundan o model iyidir denebilir... birde resmi çektikten 2 yıl sonra nasıl buldun? ben eski fotoları zor buluyorum... - Kod:
-
Resmin yönlendirilmesi: 1 Resmin alındığı tarih: 2009:11:08 17:14:13 Resim açıklaması: Ekipman üreticisi: NIKON Kamera modeli: COOLPIX S600 Kullanılan yazılım: COOLPIX S600V1.0 Poz zamanı: 0,25 F numarası: 2,7 Poz programı: 2 ISO hız oranı: 800 Pozlandırma dengelemesi: 0 Azami lens diyaframı: 2,9 Ölçüm kipi: 5 Işık kaynağı: 0 Flaş: 16 Lensin merkez uzaklığı: 5 Özel sunuldu: 0 Poz kipi: 0 Beyaz dengesi: 0 Dijital yakınlaşma oranı: 1 33mm filmdeki merkez uzunluğu: 28 Ekran yakalama tipi: 0 Karşıtlık: 0 Doyma: 0 Keskinlik: 0 Konu mesafe sınırı: 0 | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 22:07 | |
| hahahahaaa cok yamansin garez Benim photobucket'te hesabim var, oraya yuklemistim, oradan bulup cikardim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 22:08 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 22:16 | |
| picasaweb kullanıyorum bendeki resimler iyice karıştı... artık resimleri bulmak zor oluyor... bu tarz bir saat çok iyi olurdu... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 22:26 | |
| Benimkiler de ilk basta cok karisti ama daha sonra olayi anlayip albumlere boldum, bulmasi cok daha kolay oluyor, zaten verdigim link'e bakarsan anlarsin. Resimlerdeki saatlere gelince, zaten lum-tec saat ile bizimki ayni saat, sadece kadrani degisik ama tasarim sirasinda imalat suya dustu, hem biraz pahali geldi hem de adet yakalanamaz diye dusunduk, bu nedenle rumi'ye yoneldik, o gunlerdeki fiyatlarla rumi butcemiz icine giriyordu ama makine fiyatlarinda artislar olunca bu sefer yedek metal kayis ve guzel kutu dusuncesinden vazgecmek zorunda kaldik. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Perş. 2 Haz. - 22:33 | |
| 2012 ve sonrası daha uygun fiyatlar çıkabilir beklemekte fayda var... | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? C.tesi 4 Haz. - 10:32 | |
| Ortada ki Hamilton hoşuma gitti, farklı bir tarzı var. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? C.tesi 4 Haz. - 10:35 | |
| Yanlış görmüyorsam 36000 vuruşlu. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Paz 5 Haz. - 4:16 | |
| kry her 3 üde güzelmiş... havalar ısınınca metal bilezikliler akıllara düşmeye başladı | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Paz 5 Haz. - 11:49 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Bugün Aklınızda Hangi Saat var ? Paz 5 Haz. - 19:16 | |
| movado gözüme gözüme yani alındı agılandı anlaşıldı tamam .. | |
|