| cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
saglamer03
| Konu: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum Perş. 4 Kas. - 9:23 | |
| | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum Perş. 4 Kas. - 10:01 | |
| konuyla pek alakalı değil ama ,çin malı pilleri kullanmayın saatin ömrünü azaltabiliyormuş ,isviçre malı renata ve diğer japon pilleri öneriliyor | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum Cuma 5 Kas. - 0:16 | |
| 90'lı yıllarda yaygın olan Quartz (pilli) saatlerden. Benim babamda da mavi kadranlı benzerinden var. Lisede iken bana vermişti. Lise ve üniversite yıllarında onu kullandım. Şimdi yine babamda. Kenarda bir yerlerde duruyordu.
Saatin maddi olarak pek bir değeri yok. Mekanizma koruma bandı bile ucuz plastik malzemeden. Babanızdan kaldığından sizin için manevi değeri olabilir. | |
|
| |
saglamer03
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum Cuma 5 Kas. - 6:20 | |
| tabiki manevi degeri çok yüksek sadece ögrenmek istemiştim | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum Cuma 5 Kas. - 6:33 | |
| Arkadaşım bu saate iyi bir pil taktır.Taktırdığın saatçiden aynı pilden bir de yedek al.
Güzelce parlattıktan sonra önemli günlerinde (bayram,doğum günü vb.) tak koluna keyfini çıkar.Ama gündelik kullanma.Pili ikinci defa bittiğinde de (bir yıl içinde bitecektir,bu eski nesil makina) aldığın yedeği kendin tak.Saate hizmeti öğren.
Değer olarak sadece manevi değeri var bu saatlerin.Satıyorum desen para veren olmaz,senin de canın sıkılır. En güzeli keyifli günlerinde tak. | |
|
| |
saglamer03
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum C.tesi 6 Kas. - 5:32 | |
| peki bu saat nerde üretilmiştir teknik özeliklerini bilen varmı acaba ? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum C.tesi 6 Kas. - 5:58 | |
| Mekaniksever arkadaşların pek bileceğini sanmıyorum, konudan çok da anlamayan birisi olarak bende bilmiyorum,ayrıca anladığım kadarı ile pek kıymeti olan bir saat ve meknizma olmadığı için bence manevi değerinin sence önemli olması gerektiği düşüncesi ile gerekli bakım ve özenle kullanman gerektiğini düşünüyorum, bu anlamda çok güzel bir saat olduğunu söyleyebilirim, belki detay bilgiye sahip arkadaşlar bir cevap verebilirler. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum C.tesi 6 Kas. - 6:51 | |
| - saglamer03 demiş ki:
- peki bu saat nerde üretilmiştir teknik özeliklerini bilen varmı acaba ?
1980'lerde japonyada uretilmistir. Icindeki makine quartz bir citizen makinedir Quartz makineler pillidir, yaklasik yilda bir pil degistirmek gerekir, son derece dakiktir, kasaya bir plastik ile yerlestirilmistir. Galiba soylenebilecek en fazla bu var | |
|
| |
saglamer03
| Konu: Geri: cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum C.tesi 6 Kas. - 20:53 | |
| bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim temizlettirmek ve parlatmak için en kısa sürede bir saatciye verecegim saatimi. | |
|
| |
| cıtızen marka saat görüşlerinizi bekliyorum | |
|