Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Şu kadar param var ne alsam?

5 posters
YazarMesaj
eterna

eterna

Şu kadar param var ne alsam? Empty
MesajKonu: Şu kadar param var ne alsam?   Şu kadar param var ne alsam? Icon_minipostedPaz 7 Kas. - 21:09

Sn. Üstadlar, Değerli Dostlar,

Bu sabah iş yerinde bir arkadaşım bana şöyle bir soru sordu; Abi 400 TL falan ayırdım kenara saat alacağım. Sen deliler gibi okuyosun falan bilirsin, ne alayım? Saatleri çok sevdiğimi bilen bir arkadaşım. Yani ben inanılmaz bilgili olduğumdan değil kendisi çok bilgisiz olduğundan sordu. Bende elimden geldiği kadar anlattım.

Ama şunu fark ettim. Soru bana garip geldi... 400 Liram var ne alsam? 800 Liram var ne alsam?

Bu tür sorular bana hep garip gelmiştir. Yani şu şekilde olsa sorun yok. 500 TL bütçem var. Şu üç saati de çok beğendim ama karar veremedim. Sizce hangisi daha iyi?

Veya şu saatler arasıdan en dayanıklısı hangisidir? Denizde hangisi daha kullanışlı olur? Bu marka nasıl iyi midir?

Ama öbür türlü sorulunca çok mantıksız olduğunuz düşünüyorum? Bu tür soruları okuyorum bazen. Yardım iste tamam, tavsiye iste tamam, modeller hakkında bilgi al tamam, 2-3 saat arasında kaldıysan fikir iste tamam. Ama sen parayı ver koluna saati ben takayım sanki çok doğru değil? Sende biraz emek ver. Git dolaş saatçileri. İncele biraz. Forumu oku. Kolunda gör bak. Beğendiklerini ayır kenara sonra sor danış vs.

Ben senin boyunu posunu bilmiyorum? İri yarı mısın? Minyon tipli misin? 45 mm lik bir saatmi tavsiye etsem? Tam tersi 37 mm lik bir saat mi?

Ne iş yapıyorsun? Dayanıklı mı olsun? Giyimin nasıldır? Klasik mi? Zevklerin nasıldır? Sana nasıl saatler güzel gelir?

Bunun gibi bin tane soru çıkatırım istesem. Bu düşüncelerim doğru mu değil mi karar veremedim. Siz değerli üstadlara danışmak istedim.

Saygılarımla,

http://sinanknives.blogspot.com/
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Şu kadar param var ne alsam?   Şu kadar param var ne alsam? Icon_minipostedPaz 7 Kas. - 21:23

Dusuncelerinize tamamen katiliyorum dostum ok1
Insanimizda hazircilik egilimi cok fazla, emek vermek pek sevilen bir sey degil.
Hezarfen saatimiz gundemde iken gelen ozel mesajlari gorseydiniz sasardiniz, hep ayni soru : "Bu proje hakkinda bilgi istiyorum"
Hepsine yazdim, konu forumda tum detaylari ile var lutfen okuyun.
Gelen cevaplar daha ilginc idi "hocam okuyacak vaktim yok, sen bana kisaca anlatirmisin"
Ve ben de isimi gucumu birakip sabirla anlattim, zaman zaman benim de yazacak vaktim yok okumaniz gerekli diye yazdim, hatta gelen bir cevabi paylasayim "ustam, bu kadar mesaj yazacak vaktin var da kucuk bir bilgi vermeye mi vaktin yok"
Gercekten bu kulturun ulkemize yerlesmesine yardimci olmak icin cok ama cok sabir gerekiyor.
Tam bir tutkun olmak ve hedefe kilitlenmis olmak gerekiyor.
http://www.turksaatforumu.com
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Şu kadar param var ne alsam?   Şu kadar param var ne alsam? Icon_minipostedPaz 7 Kas. - 21:30

bir de söylediğin saati alıp ta saatin ufak bir arızası çıksın bakayım . kopartır işte bütün ipleri ... taskafa
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: Şu kadar param var ne alsam?   Şu kadar param var ne alsam? Icon_minipostedPaz 7 Kas. - 21:51

@ Eterna

Katılıyorum ok1

Ama bizler yine dayanamayıp bilgi veriyoruz. Özellikle DH'de bu tür sorular çok oluyor. Üstelik bazen yardım etmeye çalışırken eleştirildiğimiz bile oluyor. scratch
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Şu kadar param var ne alsam?   Şu kadar param var ne alsam? Icon_minipostedPaz 7 Kas. - 21:55

bu tarz sorulara Goer markasını öner sonra onunla hiç muhatap olma Very Happy
http://teknolojivesaatler.blogspot.com

Şu kadar param var ne alsam?
1 sayfadaki 1 sayfası