Konu: Modern Hezarfenler Ptsi 15 Kas. - 6:51
Wingsuit flying deniyor su spora. en yakın ve uygun zamanda öğrenip yapacağım.
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Ptsi 15 Kas. - 7:47
Aman ha bunlardan biri sibek gibi kayaya yapışıvemişti de adamı jiletle kazıp çıkarıvemişlerdi
bootsector
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Ptsi 15 Kas. - 9:21
vervito. Gerçekten adrenalin yüklü bir spor ancak bununla ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Öncelikle bu sporu yapabilmek için en az 200-300 atlayışı bulunan bir paraşütçü olmanız gerekiyor. Zira en riskli ve aykırı zamanlarda bile yeri geldiğinde paraşüt ipine asılabilmeniz lazım. Yani en öncelikli olarak öğrenmeniz gereken şey paraşütçülük. Bunu öğrenebileceğiniz belli başlı yerler var(benim bildiklerimin hepsi Türk Hava Kurumu'na bağlı). İzmir-Selçuk ve Eskişehir-Etimesgut da(Etimesgutta olup olmadığından kesin emin olmamakla birlikte) bunun eğitimleri veriliyor. Eğer gerçekten karar verirseniz sizi yetkili kişilerle tanıştırabilirim. Öncelikli olarak paraşüt eğitimi dememin sebebi de şudur:
Giysinin pantolon ve ceketle birlikte toplam fiyatı yanılmıyorsam 2000 dolar civarında birşeydi.
En son bootsector tarafından Ptsi 15 Kas. - 10:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
bootsector
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Ptsi 15 Kas. - 9:33
Ayrıca winsuit lerin farklı amaçlar için üretilmiş farklı çeşitleri var. Akrobasi, ters uçma, düşük hızlarda da havada tutunabilme ve en uzun yatay mesafeli süzülme gibi farklı ihtiyaçlar doğrultusunda farklı kanat yapılarına sahip olanları mevcut. Sizin aradığınız model yeni başlayacağınız için bu markada muhtemelen Prodigy 2 olacak. 699 dolar fiyatı var amerikada. Daha ayrıntılı bilgi ve fiyatları şuradan bulabilirsiniz. http://www.phoenix-fly.com/products/wingsuits
vervito
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Ptsi 15 Kas. - 14:07
önce paraşüt. o zaman. yamaç paraşutu dışında paraşut tecrubem de yok. istanbulda yada istanbula yakın yerlerde var mı profesyonel paraşut eğitimi verilen yer?
bootsector
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Salı 16 Kas. - 0:01
Şimdi ufak bir araştırma yaptım. Serbest düşüş paraşüt eğitimini sadece Türk Hava Kurumu veriyor. Bazı kaynaklarda Eskişehir İnönü, bazı yerlerde Selçuk demişler. Ben en son 7-8 ay önce uçakla Selçuk'a inmiştim ve o sırada havada paraşütle atlayanlar vardı. Maalesef bu durumda İstanbul'a yakın paraşüt eğitim yeri yok. Ama yine de bir araştırın siz. Bu arada wingsuit atlayışlarını Türkiye'de yapabileceğinizi zannetmiyorum. Hani bu işe tek başınıza başlamayacağınıza göre Norveç, Kanada ya da benzer bir ülkede başkalarıyla birlikte öğrenmeniz gerekecek.
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Salı 16 Kas. - 5:58
THK nin eskişehir, ankara ve izmir (selçuk) daki yerleşkelerinde havacılık eğitimi alabilirsiniz. Bunlardan en ideali izmir selçuk hava şartları dolayısıyle her zaman atlayış ve planör eğitimleri veriliyor ek olarak izmirde ücreti karşılığı atlayış yapabiliyorsunuz örnek 400 TL verip 10 atlayış yapıyor ve sertifikalarınızı ücreti karşılığ edinmiş olyor ve ilerletme şansına sahip de oluyorsunuz.
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Perş. 18 Kas. - 13:51
bilgiler için teşekkurler arkadaşlar. paraşut olayını çözelim önce. ama ne zaman olur daha bilmiyorum. işten güçten oralara gitmek şuanlık zor biraz. 2011 kurslarına katılmak için takip etmek lazım siteyi.
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Perş. 18 Kas. - 19:39
ucretlı kursa gdersen daha hızlı ılerlersı dıger turlu 10-15 gunluk kursslar ıcın kampa gırıyorsun.
vervito
Konu: Geri: Modern Hezarfenler Cuma 19 Kas. - 9:49
ucretli yada ucretsiz kısa sureli kamp şeklinde olmalı. çünkü izin kullanıp bir istanbul dışındaki yerlerden birine gitmem gerekecek. muhtemelen İzmir olur bu.