Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...

4 posters
YazarMesaj
pillikumsaati

pillikumsaati

Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone... Empty
MesajKonu: Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...   Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone... Icon_minipostedPerş. 2 Ara. - 10:36

Herkese merhaba,

Başlıkta yazdığım gibi, Tag Heuer Grand Carrera modeli hoşuma gitti. Kuvarsit'te baktım, -tabii ki- farklı versiyonlarda replikaları var.
Ben şunu gözüme kestirdim:
http://www.kuvarsitwatch.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85570
(şimdilik $300-400 ayırabilecek durumda değilim maalesef)

Tamam, çok yüksek bir kalite değildir, ama yine de sayfada yazan bilgilere bakarak tavsiye edebilir misiniz? (mekanizmasından vs pek anlamıyorum da.. :-/ ) Aldıktan 1-2 ay sonra mekanizma problemleri yaşamak istemem açıkçası. Geçmişte böyle kötü bir deneyimim olmuştu çünkü.. (gerçi o kuvarsit'ten değildi ama paranoya oldu işte :p)
Bir de bu Kuvarsit'ten ilk alışverişim olacak. Forumda okuduğum kadarıyla güvenilir bir site gibi görünüyor. Birçoğunuz buradan saatler almışsınız. Ben de bir problem yaşamayacağımı umuyorum.

Beni tek düşündüren/endişelendiren saatin kendisi işte. Bu konuda söyleyebilecekleriniz nelerdir? Bu fiyat ve kalitedeki bir replika için fikirlerinizi öğrenmek isterim açıkçası.

ufantazone'da da bir Mont Blanc beğenmiştim:
=> http://ufantazone.com/catalog/product_info.php?products_id=4411
Genel olarak fiyat açısından ufantazone kuvarsit'e nazaran daha hesaplı gibi görünüyor ama "ucuz etin yahnisi pek olur" derler. ufantazone'u ve ürünlerini nasıl bilirsiniz ey ahali? =)
(gerçi ufantazone'dakiler kuvarsit'teki düşük kalite replikalara benziyor. ama mesela gelecekte bir gün o mont blanc'ı da alsam mekanizma, işleyiş yönünden bir sorun yaşar mıyım dersiniz??)

Size komik/saçma gelecek şeyler yazmış olabilirim ama henüz bu işin acemisiyim. Yardım ve fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum şu aşamada. Ona göre bir saate karar vereceğim.
Cevap yazma zahmetine girecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...   Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone... Icon_minipostedPerş. 2 Ara. - 20:14

valla ben olsam almazdım bir defa pilli bu saat replika da asla aslının yerini tutmayacağına göre önce biraz mekanik antrenman yapmalı daha sonra zevk için bunlara bakmalı diye düşünüyorum okuduysanız da genelde başlangıç olarak orient seiko gibi saatlerin otomatik olanları ile başlangıç yapılabilir bu fiyatlara ...
pillikumsaati

pillikumsaati

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...   Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone... Icon_minipostedCuma 3 Ara. - 9:31

mekanik ya da pilli olması benim için kritik bir kriter değil açıkçası. çünkü birkaç sene önce mekanik bir armani replika almıştım ve 1 ay kullanmadan bozuldu, göstergeleri falan düştü.. çok kaliteli bir replika değildi tabii ki ama mekanik olması da bazı şeyleri engelleyemiyor demek istiyorum.
sizin demek istediğiniz "replikalarda pilli mekanizmalar çok çabuk bozulur" mu?
bir de saatin tarzı ve görünüşü çok hoşuma gitti. bu civarda bir fiyata mekanik seikolar arasında hoşuma gidebilecek tarzda bir model bulabileceğimi pek zannetmiyorum. pilli olması mekanizma/stabil çalışma olaraksorun yaratmayacaksa almayı düşünüyorum.

dediğim gibi; tek derdim kısa sürede bozulup bozulmayacak olması. "arkadaş, bu saat pilli milli ama seni 1-2 sene götürür" gibi birşeyler diyebiliyorsanız aliyim diyorum? Smile
bir de sapması falan nasıldır ki acaba? 1 günde kaç sn/dk sapıyordur bu ayarda replikalar??
uzbey

uzbey

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...   Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone... Icon_minipostedCuma 3 Ara. - 10:01

madem pilli fark etmiyor çakma tag heuer yerine orijinal, hoşunuza gidecek bir seiko kronograf bulabilirsiniz.
Vanity Fair

MesajKonu: Geri: Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...   Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone... Icon_minipostedCuma 3 Ara. - 11:59

replikalarda pilli otomatikten daha dayanikli diye biliyorum. replika olacaksa quartz almak lazim diye okumustum.

Tag Heuer Grand Carrera / Mont Blanc & kuvarsit - ufantazone...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tag Heuer Monaco (kuvarsit)
» Tag Heuer Carrera
» Tag Heuer Carrera Chrono 2. el?
» Tag Heuer Carrera Automatic
» Tag Heuer Carrera 16 Replica Problem