| Tercihiniz hangi efsane! ? | |
|
+8krytime teng watcher trilobid Drao deka certus egunns 12 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Tercihiniz hangi efsane! ? Salı 21 Ara. - 13:48 | |
| Arkadaşlar ben bazen girerim internete bu 3 efsane elegant sport saatlerini araştırırım Kabaca bu kadar ün yapmış kitleleri sürüklemiş modelleri bir taraflarından tutarak beğenmeye çalışırım; ama hiç bir araştırmamda da çok olumlu sonuçlara ulaşamam; yani kendi açımdan. 3 ününde kendilerine has özellikleri var, 3 üde 20 m uzaktan tanınabilir; 3 üde 100 sene sonrada muhtemelen formları bozulmadan üretilecek. Bu kadar efsane olmaları sizce kendilerine has tasarım özellikleri olmasındanmı? Bu ortalama 15.000 usd lik saatlerin hangisini en çok beğeniyorsunuz ve kendinize yakıştırırsınız ben 3 ü arasından şimdilik AP Royal Oak u denedim; umduğumdan güzel durdu ama ayılıpta bayılmadım, diğer ikisini mutlaka deneyeceğim. (laf aramızda Patek in bilezik dizaynı bütünlüğe uymasına rağmen ben 20 tl lik saatlerinkilere benzetiyorum ) Bir özel soruda isviçre saatleri fiyatları konunsunda muhteşem bir incelemeye imza atan Watcher hocaya ; maliyet nedir hocam? Fotolar model ayrıntısına girilmeden temsilidir 1-AP-Royal Oak 2-Patek- Nautilus 3-Vacheron-Overseas bu arada bu kadar efsane olmalarına rağmen 2.elde değer kaybı hayli yüksek | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Salı 21 Ara. - 20:28 | |
| üçü de gözüme çirkin geliyor egunns, ama ben olsam aralarından Patek'i seçerdim.. kötünün iyisi hesabı.. en katlanılır dizayn onda var bence... Bu arada bana bir Patek Philippe seçtirdiğin için de ayrıca teşekkür ederim | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Salı 21 Ara. - 20:46 | |
| 3ü de estetik yoksunu, ancak mecburiyet bunlar arasında olacaksa bende 3. yü tercih ederdim sanırım. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Salı 21 Ara. - 20:55 | |
| Hiçbirini görmedim vede tanımam ama fotolarına göre sıralamam
1-AP-Royal Oak 2-Patek- Nautilus 3-Vacheron-Overseas olurdu.
İleride almayı planladığım saatler arasında Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver var ama bir türlü deneyemedim. En kısa zamanda denemek planımda var. O zaman daha iyi değerlendiririz. | |
|
| |
trilobid
Mesaj Sayısı : 95 Kayıt tarihi : 04/11/10 Yaş : 54 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Salı 21 Ara. - 20:57 | |
| Yani bunlar biraz zevk biraz da tabir caizse mahalle baskısı sanırım. Bu piyasada at koşturan ve önde gelen markalar bazen ipin ucunu kaçırarak biz ne çıkartırsak alınacak diyorlar. Tabii bu benim kanaatim. Ben 3 dizaynı da beğenmiyorum. Çok ucuz çin malı saatlere benziyor. Babamın tabiriyle hamal bilekliği gibi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Salı 21 Ara. - 23:14 | |
| Benim icin bu ucunden oncelik Patek, ikinci sirada AP
Maliyetlerine gelince, bunu kestirmek cok zor ama satis fiyatini en az 7-8'e bolmek lazim.
2. eldeki deger kaybi da bunu isaret ediyor zaten. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Çarş. 22 Ara. - 0:10 | |
| Ben Overseas'ı beğeniyorum, bilekte çok hoş duruyor. Özel bir saat olduğu şeklinden ve kordon biçiminden belli oluyor. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Çarş. 22 Ara. - 3:35 | |
| 2.el AP denediğimde konforu aman aman değildi; bileğime ayarlı olmadığından kaynaklı da olabilir, (denediğim 2.el temiz bir saatdi (kendi açımdan değil:) fiyatı pazarlık yapılmadan 6500 usd idi; 5 bin usd lere bulunabileceğini duymuştum)
Pateğin aerodinamiği ile daha konforlu olabileceğini düşünüyorum.
Klasikliğe en yatkın da overseas gibi duruyor.
AP ve Patek in olmazsa olmaz kadran rengi mavi bence | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? C.tesi 25 Ara. - 7:46 | |
| Ben üç modelden birini takacak olsaydım Vacheron Overseas ı tercih ederdim. Kasa - kordon bütünlüğü ile bence hiç de çirkin değil şık bir saat. | |
|
| |
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Paz 26 Ara. - 2:29 | |
| | |
|
| |
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Paz 26 Ara. - 3:46 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Paz 26 Ara. - 3:49 | |
| Daha önce de "3" demiştim, bu tercihde markadan ziyade tasarım ön planda olmuştu, eğer hepsini sıralayacak olursam bencede 3-2-1 | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Ptsi 24 Ocak - 12:11 | |
| Bence PP'nin tasarımı müthiş güzel. Hem çok sade, hem de çok güzel. Hem vintage hem modern tarzda, yani zamansız bir tasarım. Diğerlerinden direk sıyrılıyor.
| |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Tercihiniz hangi efsane! ? Ptsi 24 Ocak - 13:00 | |
| bencede 2 numara ve 1 numara ( saniyesi olsaydı 1. tercih olurdu... ) | |
|
| |
| Tercihiniz hangi efsane! ? | |
|