Konu: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Paz 23 Ocak - 4:40
VIALUX saatimin üretim tarihini nasıl öğrenebilirim? kapakta 1774 dışında bilgi yok?
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
Konu: Geri: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Paz 23 Ocak - 5:36
içindeki makinenin damgasına bak.damgadan hangi marka olduğu kesinleşir,ayrıca makine üstünde seri nosu olmalı,eğer makinenin markası hala hayattaysa ve iletişim bilgileri,mail vs bulursan seri nosunu yazıp üretim tarihini istersin
GAREZ
Konu: Geri: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Paz 23 Ocak - 5:41
sifujack demiş ki:
içindeki makinenin damgasına bak.damgadan hangi marka olduğu kesinleşir,ayrıca makine üstünde seri nosu olmalı,eğer makinenin markası hala hayattaysa ve iletişim bilgileri,mail vs bulursan seri nosunu yazıp üretim tarihini istersin
marka artık yok... mekanizmada sadece swiss made 17 taşlı yazıyor... kapakta 1774 yazıyor... her modelde farklı sayı yazmışlar alarmlı modeli bile varmış... 100$ ebayda satılıyor... otomatik modelini bile buldum...
watcher Admin
Konu: Geri: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Ptsi 24 Ocak - 0:14
Vialux artik imalati olmayan eski bir turk markasidir. Seiko ve orient'ler doneminde 70'lerde piayasada cok olan ve fiyat olarak seikolardan biraz daha asagi olan bir saatti. Su anda piyasada yeni olarak bulunabilen vialux marka saatlerin hepsinin orjinalligi konusunda biraz suphem var.
Alarmli modeli o zamanlar vardi, simdi de mi varmis? Link verebilirsen daha saglikli birseyler soylenebilir cunku gunumuzde alarmli, mekanik ve isvicre saatler asagi fiyatlarda bulmak imkansiz gibi.
GAREZ
Konu: Geri: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Ptsi 24 Ocak - 1:12
zaten sadece yahoo ile bu sonuç çıktı google markaya Fransız kaldı...
M.Ali Sade
Konu: Geri: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Salı 25 Ocak - 22:12
Vialux saatleri bir zamanlar piyasada çok yaygın olarak bulunan ve Türkiye haricinde de maalesef göremediğimiz yerli bir markaydı.Nacar ve Hislon gibi.
Tamamında ST 96 kurmalı makine vardır.Makinesi ST 96 olmayan Vialux çok nadirdir.Ya da o saat Vialux değildir.
Aslında sorunun cevabı
Alıntı :
VIALUX saatimin üretim tarihini nasıl öğrenebilirim? kapakta 1774 dışında bilgi yok?
burada gizli.
Buradaki 17 rakamı 17 Jewels'i 74 rakamı da üretim yılı olan 1974 ü gösterir.Vialux'lerin pek çoğunda bu tip markalama vardır.Ancak standart bir marka olmadığı için bambaşka numaralandırma sistemleri de kullanılmıştır.
Bende de bir Vialux hurdası var ve kapağında 1776 damgası var.Yani 17 taş makine + 1976 üretimi.Resmini çekip yollardım ama fotoğraf makinem bizim çocukla tatile gitti:).
Herkese selamlar...
GAREZ
Konu: Geri: VIALUX markasının üretim tarihi nasıl bulunur? Salı 25 Ocak - 22:20
şimdi bendeki 1974 model oluyor... çok yaşlı sayılmazmış... artık VIALUX ebay'da satılıyor... cevap için teşekkür ederim...