| gömlek ve kazak kolları | |
|
+8krytime GAREZ teng deka egunns burbank watcher ofis 12 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 4:39 | |
| gömlek ve kazakların, saat takılan tarafın kol uçları, zamanla tüyleniyor ve aşınıyor.
bu soruna karşı aramızda bir yöntem geliştiren varmı?
yazları genelde kısa kol giyildiğinden, sorun daha serin havalarda uzun kollu gömlek ve kışları kazak giyildiği zaman olmakta.
güzel bir saat sahibi olupta (özellikle kol hareketiyle çalışan otomatik makineleri) takmamak elde değil.
uzu kollu giysilerin kol uçlarını nasıl koruruz görüşleriniz nelerdir? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 5:46 | |
| Iste kardesim bu soruya cevap yok, yabanci forumlarda da bu soruna bir turlu care bulunamadi | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 5:56 | |
| ben saat takmayı bıraktım bu yüzden şimdi yeni bir saat almadan önce malum parada gidecek, gömlekten kazaktan yırtalım demiştim ) olmadı demek... aslında bunu bizim değilde tekstilcilerin düşünmesi gerek. nano falan derken bayağı ilerlediler birinin aklına gelirde bunuda çözerler inşallah. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 6:58 | |
| Böyle bir sorunun varlığından bile haberim yok. Saatimi, yeni saat takmak dışında çok nadiren çıkarırım bazen de iki koluma birden saat takarım, ama böyle birşeyi hiç sorun olarak düşünmedim, herhalde bundan sonra da düşünmem. İçindeki bu saat sevgisi oldukça, yüreğin atar pır pır, gömlekmiş kazakmış bana gelir vır vır | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 9:44 | |
| bende ilk defa duyuyorum, belkide haldur huldur takmadığım için... benim için esas olan kazağın ucunda tüy-toz varsa birşekilde camın içinden geçememesi, buyüzden hafif koldan çekip saat kullanırım | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 10:13 | |
| bende bu sorunu kafaya takmayanlardanım,sanırım bunda saati sağ koluma takmamın ve hafif tertip kolları hafif sıvamamdan kaynaklanıyor, birde yıpranırsa da ne yapalım, öyle değil mi? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 11:53 | |
| Ben hiçbir şekilde bir aşınma gözlemlemedim | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 19:50 | |
| aslında aşınma kol darsa ve saatin arkasında kalıyorsa oluyor
bol olunca saatin üzerini kapatınca sorun yok
bu seferde saat görünmüyor saate bakarken kolu gerdirerek yarım daire savurarak falan yapmak yada diğer elle sıyırıp bakmak lazım
bunların hepsi kullanma alışkanlığı tabiki kimi kolunda saat olduğunu unutur kimi göstermek için elinden geleni yapar vs.
anlaşılan diğer bir konuda bence, giysi kolları için pimpiriklenince daha çok aşınıyo sakınan göze çöp batıyo misali
önemsemeyince sorun yok gibi. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 21:57 | |
| ben hiç aldırmam... saat gömlekten önce gelir... | |
|
| |
krytime
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 10 Şub. - 23:14 | |
| Benim boyle bir problemim hic yok. Cunkuuu... Size bir hikaye anlatayim: Osmanli pasalarindan biri, kararsiz kasim pasa, kendine bir konak yaptirmaya karar veriyor ve o zamanin en unlu mimarini cagirip siparisi veriyor. Gel zaman git zaman konak bitiyor, kararsiz kasim pasa da ilk defa konagi gezmeye basliyor. Amanin bir de ne gorsun, koskoca konakta her sey var ama tuvalet bir tane yapilmis. Buyuk bir hisimla mimara donuyor, efendiii bu neee, nasil olur da sadece bir tane tuvalet olur. Mimar "Aman efendim, isminiz malum, simdi ben birden fazla tuvalet yapsaydim, efendimiz ihtiyaci geldiginde ona mi buna mi diye arada kosustrurken mazallah altiniza yapardiniz" diye cevap vermis. Simdi benim durumuma benziyor, ben sunu mu takayim bunu mu takayim diye hep ise gec kaldigimdan artik saat takmiyorum | |
|
| |
alptuncel
Mesaj Sayısı : 227 Kayıt tarihi : 27/09/10 Yaş : 49 Nerden : Adana
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 0:36 | |
| saati takarım, gömlek-kazağı takmam.. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 7:24 | |
| - watcher demiş ki:
Simdi benim durumuma benziyor, ben sunu mu takayim bunu mu takayim diye hep ise gec kaldigimdan artik saat takmiyorum Abicim şimdi sen söyle bana, benim Vintage diye tabir edebileceğim bir tane Vostok saatim olup ta, onun da bakıma ihtiyacı varken, senin 3.000 küsur saatinin içinden yüzlerce Omega vb. Vintage mekanik saatin olup, insan bir tanesini de takmazsa buna ne denir? Bu bizlere reva mıdır? Bu saatler pulmu ki albümde saklansın. İnsan hergün giydiği kıyafetin tarzına ve rengine mütenasip değişik değişik takıp takıştırmaz mı saatlerini? Bir de senin belirli bir iş saatin mi var ki abi geç kalacaksın Adın üstünde İşadamı. İş sana gelecek abicim | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 7:31 | |
| Bu arada imageshack dün akşamdan beri resim yüklerken "Direct Link" kutucuğunu silik çıkarıp kullanabilmek için Sign in/Sign up yapmanı talep ediyor. Image'lar arasına "Direct Link"'teki uzantıyı kopyalıyordum ben bugüne kadar. Şimdi ne yapacağım.
Sizlere de aynı şey oluyor mu imageshack'e resim upload ederken? | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 7:52 | |
| - burbank demiş ki:
- Bu arada imageshack dün akşamdan beri resim yüklerken "Direct Link" kutucuğunu silik çıkarıp kullanabilmek için Sign in/Sign up yapmanı talep ediyor. Image'lar arasına "Direct Link"'teki uzantıyı kopyalıyordum ben bugüne kadar. Şimdi ne yapacağım.
Sizlere de aynı şey oluyor mu imageshack'e resim upload ederken? Resmi yükledikten sonra resmin üzerine tıklayın, açılan sayfada sağda "Links to share this image" yazısını tıklayınca direct link'i görebilirsiniz. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 9:31 | |
| ben google picasa ile yüklemeyi tercih ederim... picasa-web
En son GAREZ tarafından Cuma 11 Şub. - 21:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:10 | |
| - solestar demiş ki:
- burbank demiş ki:
- Bu arada imageshack dün akşamdan beri resim yüklerken "Direct Link" kutucuğunu silik çıkarıp kullanabilmek için Sign in/Sign up yapmanı talep ediyor. Image'lar arasına "Direct Link"'teki uzantıyı kopyalıyordum ben bugüne kadar. Şimdi ne yapacağım.
Sizlere de aynı şey oluyor mu imageshack'e resim upload ederken? Resmi yükledikten sonra resmin üzerine tıklayın, açılan sayfada sağda "Links to share this image" yazısını tıklayınca direct link'i görebilirsiniz. Aşkolsun ben de ne dediğini önce anlayamadım. Linkler alt tarafta açık zaten. Bunların arasında "Direct Link" Kutucuğundaki adresi image'ların arasına kopyalayamıyorum. Çünkü söz konusu link adresi kutucuk içinde kullanılamayan fonksiyonlar gibi silik (açık gri) geliyor ve üzerine gelince Sign in /Sign up yapmanı istiyor. Halbuki bugüne kadar aylardır üye olmadan o Direct linki image'lar arasına copy/paste yaparak fotoğrafları yüklüyordum buraya. http://img404.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img404/4356/dieseldz4070.jpg&via=mupload#Örnek olarak upload ederek yüklemeye çalıştığım bir resim yukarıdaki linkte.
En son burbank tarafından Cuma 11 Şub. - 10:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:15 | |
| - burbank demiş ki:
- solestar demiş ki:
- burbank demiş ki:
Sizlere de aynı şey oluyor mu imageshack'e resim upload ederken? Resmi yükledikten sonra resmin üzerine tıklayın, açılan sayfada sağda "Links to share this image" yazısını tıklayınca direct link'i görebilirsiniz. Aşkolsun ben de ne dediğini önce anlayamadım. Linkler alt tarafta açık zaten. Bunların arasında "Direct Link" Kutucuğundaki adresi image'ların arasına kopyalayamıyorum. Çünkü söz konusu link adresi kutucuk içinde kullanılamayan fonksiyonlar gibi silik (açık gri) geliyor ve üzerine gelince Sign in /Sign up yapmanı istiyor. Halbuki bugüne kadar aylardır üye olmadan o Direct linki image'lar arasına copy/paste yaparak fotoğrafları yüklüyordum buraya. imageshack kullanmayın picasaweb kullanın daha iyi... gmail hesabı ( Google hesabı ) olsun yeter... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:21 | |
| resimupload sitesi açılmıyor Garez. Diğeri içinse dediğin gibi zaten hesap açmamı istiyor. Hesap açacak olsam ben zaten imageshack'e de üye olur yine kullanırım "Direct Link"i. Böyle sağda solda çok hesap açmaktan hoşlanmıyorum.
Benden başka imageshack'e resim upload edip oradan direct link'ten buradaki image'lar arasına linki kopyalayıp resim yükleyen yok mu? Onlarda şu anda durum nasıl? | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:23 | |
| gmail hesabı al picasa daha sağlam ve güvenilir bir süre sonra resimlerin silinmez... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:25 | |
| Haydaaa. Resimler neden bir süre sonra silinsin? Akşam akşam iyice tedirgin ettin beni | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:29 | |
| imageshack siliyor eski resimleri siliyor ( üye değilsen ) google hesabın varsa onunla girebiliyormuşsun... ancak bence google picasa web daha iyi... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:32 | |
| Ben buraya resimleri hep oradan yükledim. Onca yüklediğim resim ve fotoğraf ileride silinecek mi? Saat incelemelerinde kullandığım fotoğraflar gidecek mi????? Yahşi cazibedeki Kemal gibi şaşkınlıktan bebek oldum şimdi. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:34 | |
| 2 yıldan sonra siliyorlar sorun olmaz... picasaweb kullan daha iyi... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 10:38 | |
| Ben de cogunlukla photobucket kullaniyorum, bedava... | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:27 | |
| - burbank demiş ki:
- solestar demiş ki:
- burbank demiş ki:
Sizlere de aynı şey oluyor mu imageshack'e resim upload ederken? Resmi yükledikten sonra resmin üzerine tıklayın, açılan sayfada sağda "Links to share this image" yazısını tıklayınca direct link'i görebilirsiniz. Aşkolsun ben de ne dediğini önce anlayamadım. Linkler alt tarafta açık zaten. Bunların arasında "Direct Link" Kutucuğundaki adresi image'ların arasına kopyalayamıyorum. Çünkü söz konusu link adresi kutucuk içinde kullanılamayan fonksiyonlar gibi silik (açık gri) geliyor ve üzerine gelince Sign in /Sign up yapmanı istiyor. Halbuki bugüne kadar aylardır üye olmadan o Direct linki image'lar arasına copy/paste yaparak fotoğrafları yüklüyordum buraya. İlk yazdığım mesajı tekrar okuyun bence Ben ilk yüklemede gelen linklerden bahsetmiyorum zaten... Resmi yükleyince sayfanın üst kısmında yüklediğiniz resim küçük olarak görünüyor ya, o resme tıklayın; açılan sayfada "Links to share this image" 'ı tıklayın, orada farklı linkler açılacak.
En son solestar tarafından Cuma 11 Şub. - 11:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:28 | |
| Sorun olmaz olur mu? Şimdi forumda imageshack'ı kullanan herkesin konulardaki, incelemelerdeki fotoğrafları resimleri iki yıl sonra silinirse konulardaki bütünlükler bozulur hep. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:33 | |
| Farkettim Solestar, İki adım sonra ben de cevap yazdım siz onu farkettiniz mi? | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:34 | |
| Solestar, siz imageshack'tan fotoğrafları üye olarak girip mi yüklüyorsunuz? | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:36 | |
| üye olun diye baskı yapmıyor ama silerek mesaj veriyor... picasaweb çok daha dürüst... ayrıca forumun yüklenme sorunu bitti gibi arada normal yükleniyor... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:38 | |
| imageshack şu anda yapıyor bu baskıyı işte onu söylemeye çalışıyorum. Direct linki kopyalayabilmen için üyelik istiyor. Gerçi üyelik adımı çok basit ve ücretsiz, dur bakalım belki üye olurum,
Watcher, photobucket'da üyelik istiyor. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:40 | |
| - burbank demiş ki:
- Farkettim Solestar, İki adım sonra ben de cevap yazdım siz onu farkettiniz mi?
Bir iki mesaj atlamışım Yine de anlattıklarım yanlış anlaşılmış, bir önceki mesajımı düzenledim; ona göre tekrar deneyin... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:41 | |
| @ Solestar,
Öyle bir seçenek gelmiyor, paylaşmak için kullanacağın linkleri aşağıda açıyor çünkü zaten. Küçük resmin üzerine gelip sağ tıklayınca bir daha öyle bir seçenek gelmiyor. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 11:44 | |
| Ben sağ tıklayın yazmadım ama | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 12:02 | |
| Doğru yazmamışsınız, üstüne tıkla demişsiniz, doğrudur o şekilde oluyor, ben sağ tıkla olayını nereden çıkardım anlamadım, dediğiniz gibi de oluyor. Ama artık şimdi üye oldum, aşağıdaki Direct linki kopyalayabiliyorum. Deminden beri tırmalarken nerelere kaçmıştınız Sn. Solestar, araba devrildi şimdi yol gösteriyorsunuz | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 12:05 | |
| Ama 4 saat önce yazdığım ilk mesajda tam olarak yapılması gerekenler vardı zaten | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 12:13 | |
| Farkındayım kendime gülüyorum zaten, ama o arada forumdan gitmemiş olsaydınız, burada yanlış anladığım için nasıl tırmaladığımı görüp beni daha önce uyarırdınız, çünkü ben bir kere sağ tıkla algılamışım, ona göre yanlış rotayı tutturmuşum gidiyordum Bir de açık açık yazıyorsunuz beni 4 saat karanlık dehlizlerde dolaştırdığınızı Bu arada konuyu da çok dağıttım... Acaba birisi bölümle ilgili olmayan bu mesajlarımızı silebilir mi? | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 12:18 | |
| Bu arada bu ücretsiz üyelikten dolayı bir sıkıntı olmaz değil mi? | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 12:22 | |
| - burbank demiş ki:
Bir de açık açık yazıyorsunuz beni 4 saat karanlık dehlizlerde dolaştırdığınızı
Açıklamayı çok kısa kesmişim, ondandır Bu arada; severek aldığım,kullandığım saatimi koluma takayım da varsın gömleğin kolu yıpransın, lafı bile olmaz... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Cuma 11 Şub. - 21:28 | |
| - burbank demiş ki:
- Bu arada bu ücretsiz üyelikten dolayı bir sıkıntı olmaz değil mi?
ben photobucket'e yaklasik 4-5 yildir uyeyim, henuz hicbir fotografima problem olmadi ve bedava uyelik kullaniyorum. Bir iki gun icinde konu disi olan bolumleri sileriz artik | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları C.tesi 12 Şub. - 22:06 | |
| italyanlar bu konu için özel gömlek üretmişler 70 li yıllarda ama fotoğrafını bulamadım gömleğin kolunda saat boşluğu bırakılmış , yani o kısım yok gömlekte resmen gördüm | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 17 Şub. - 0:53 | |
| Şu da olabilir sanıyorum, hani atış için omuz kısmı kapitone kumaş destekli kazaklar var ya. O şekilde kol manşeti ekstrafor destekli gömlek, kazak ve ceketler de kullanılabilir. Yoksa da dikilebilir, zor değil. Daha da marjinal bir çözümle saat takılacak kolu diğerinden biraz daha kısa bile yapılabilir. Kreasyon veya dizayn adı altında o kadar kullanışsız ve saçma tasarımlar var ki, bunun beğenilmeyeceğini hiç sanmam. Ne dersiniz? | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: gömlek ve kazak kolları Perş. 17 Şub. - 1:03 | |
| benimde aklımdan kolların ucuna gömleğin tonlarında çok ince kuzu derisinden biye dikmek geçiyor.
takacağımız saatin kayışına göre renk seçilirse ayrı bir bütünlük yakalanabilir.
canlandırdığım zaman gözümde fena durmuyor ama sert olmamalı.boru gibi durur.
spor gömleklere nato kayışındaki malzeme de kullanılabilir | |
|
| |
| gömlek ve kazak kolları | |
|