Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

gömlek ve kazak kolları

+8
krytime
GAREZ
teng
deka
egunns
burbank
watcher
ofis
12 posters
YazarMesaj
ofis

ofis

gömlek ve kazak kolları Empty
MesajKonu: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 4:39

gömlek ve kazakların, saat takılan tarafın kol uçları, zamanla tüyleniyor ve aşınıyor.

bu soruna karşı aramızda bir yöntem geliştiren varmı?

yazları genelde kısa kol giyildiğinden, sorun daha serin havalarda uzun kollu gömlek ve kışları kazak giyildiği zaman olmakta.

güzel bir saat sahibi olupta (özellikle kol hareketiyle çalışan otomatik makineleri) takmamak elde değil.

uzu kollu giysilerin kol uçlarını nasıl koruruz görüşleriniz nelerdir?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 5:46

Iste kardesim bu soruya cevap yok, yabanci forumlarda da bu soruna bir turlu care bulunamadi
http://www.turksaatforumu.com
ofis

ofis

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 5:56

ben saat takmayı bıraktım bu yüzden Smile

şimdi yeni bir saat almadan önce malum parada gidecek, gömlekten kazaktan yırtalım demiştim Smile) olmadı demek...

aslında bunu bizim değilde tekstilcilerin düşünmesi gerek.
nano falan derken bayağı ilerlediler birinin aklına gelirde bunuda çözerler inşallah.
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 6:58

Böyle bir sorunun varlığından bile haberim yok. Saatimi, yeni saat takmak dışında çok nadiren çıkarırım bazen de iki koluma birden saat takarım, ama böyle birşeyi hiç sorun olarak düşünmedim, herhalde bundan sonra da düşünmem.

İçindeki bu saat sevgisi oldukça, yüreğin atar pır pır, gömlekmiş kazakmış bana gelir vır vır Smile Smile
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 9:44

bende ilk defa duyuyorum, belkide haldur huldur takmadığım için...

benim için esas olan kazağın ucunda tüy-toz varsa birşekilde camın içinden geçememesi, buyüzden hafif koldan çekip saat kullanırım Smile
deka

deka

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 10:13

bende bu sorunu kafaya takmayanlardanım,sanırım bunda saati sağ koluma takmamın ve hafif tertip kolları hafif sıvamamdan kaynaklanıyor, birde yıpranırsa da ne yapalım, öyle değil mi?
teng

teng

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 11:53

Ben hiçbir şekilde bir aşınma gözlemlemedim
ofis

ofis

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 19:50

aslında aşınma kol darsa ve saatin arkasında kalıyorsa oluyor

bol olunca saatin üzerini kapatınca sorun yok

bu seferde saat görünmüyor saate bakarken kolu gerdirerek yarım daire savurarak falan yapmak yada diğer elle sıyırıp bakmak lazım

bunların hepsi kullanma alışkanlığı tabiki
kimi kolunda saat olduğunu unutur kimi göstermek için elinden geleni yapar vs.

anlaşılan diğer bir konuda bence, giysi kolları için pimpiriklenince daha çok aşınıyo sakınan göze çöp batıyo misali

önemsemeyince sorun yok gibi.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 21:57

ben hiç aldırmam... saat gömlekten önce gelir...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
krytime

krytime

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 22:12

GAREZ demiş ki:
ben hiç aldırmam... saat gömlekten önce gelir...

alkisalkis
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 10 Şub. - 23:14

Benim boyle bir problemim hic yok.
Cunkuuu...
Size bir hikaye anlatayim:
Osmanli pasalarindan biri, kararsiz kasim pasa, kendine bir konak yaptirmaya karar veriyor ve o zamanin en unlu mimarini cagirip siparisi veriyor.
Gel zaman git zaman konak bitiyor, kararsiz kasim pasa da ilk defa konagi gezmeye basliyor.
Amanin bir de ne gorsun, koskoca konakta her sey var ama tuvalet bir tane yapilmis.
Buyuk bir hisimla mimara donuyor, efendiii bu neee, nasil olur da sadece bir tane tuvalet olur.
Mimar "Aman efendim, isminiz malum, simdi ben birden fazla tuvalet yapsaydim, efendimiz ihtiyaci geldiginde ona mi buna mi diye arada kosustrurken mazallah altiniza yapardiniz"
diye cevap vermis.

Simdi benim durumuma benziyor, ben sunu mu takayim bunu mu takayim diye hep ise gec kaldigimdan artik saat takmiyorum
kahkaha2
alptuncel

alptuncel

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 0:36

saati takarım, gömlek-kazağı takmam..
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 7:24

watcher demiş ki:

Simdi benim durumuma benziyor, ben sunu mu takayim bunu mu takayim diye hep ise gec kaldigimdan artik saat takmiyorum
kahkaha2

Abicim şimdi sen söyle bana, benim Vintage diye tabir edebileceğim bir tane Vostok saatim olup ta, onun da bakıma ihtiyacı varken, senin 3.000 küsur affraid saatinin içinden yüzlerce Omega vb. Vintage mekanik saatin olup, insan bir tanesini de takmazsa buna ne denir? Bu bizlere reva mıdır? Bu saatler pulmu ki albümde saklansın. İnsan hergün giydiği kıyafetin tarzına ve rengine mütenasip değişik değişik takıp takıştırmaz mı saatlerini? scratch

Bir de senin belirli bir iş saatin mi var ki abi geç kalacaksın Adın üstünde İşadamı. İş sana gelecek abicim joker1
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 7:31

Bu arada imageshack dün akşamdan beri resim yüklerken "Direct Link" kutucuğunu silik çıkarıp kullanabilmek için Sign in/Sign up yapmanı talep ediyor. Image'lar arasına "Direct Link"'teki uzantıyı kopyalıyordum ben bugüne kadar. Şimdi ne yapacağım.

Sizlere de aynı şey oluyor mu imageshack'e resim upload ederken?
solestar

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 7:52

burbank demiş ki:
Bu arada imageshack dün akşamdan beri resim yüklerken "Direct Link" kutucuğunu silik çıkarıp kullanabilmek için Sign in/Sign up yapmanı talep ediyor. Image'lar arasına "Direct Link"'teki uzantıyı kopyalıyordum ben bugüne kadar. Şimdi ne yapacağım.

Resmi yükledikten sonra resmin üzerine tıklayın, açılan sayfada sağda "Links to share this image" yazısını tıklayınca direct link'i görebilirsiniz.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 9:31

ben google picasa ile yüklemeyi tercih ederim...picasa-web

En son GAREZ tarafından Cuma 11 Şub. - 21:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:10

solestar demiş ki:
burbank demiş ki:

Resmi yükledikten sonra resmin üzerine tıklayın, açılan sayfada sağda "Links to share this image" yazısını tıklayınca direct link'i görebilirsiniz.

muhaha Aşkolsun ben de ne dediğini önce anlayamadım. Linkler alt tarafta açık zaten. Bunların arasında "Direct Link" Kutucuğundaki adresi image'ların arasına kopyalayamıyorum. Çünkü söz konusu link adresi kutucuk içinde kullanılamayan fonksiyonlar gibi silik (açık gri) geliyor ve üzerine gelince Sign in /Sign up yapmanı istiyor. Halbuki bugüne kadar aylardır üye olmadan o Direct linki image'lar arasına copy/paste yaparak fotoğrafları yüklüyordum buraya.

http://img404.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img404/4356/dieseldz4070.jpg&via=mupload#

Örnek olarak upload ederek yüklemeye çalıştığım bir resim yukarıdaki linkte.

En son burbank tarafından Cuma 11 Şub. - 10:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:15

burbank demiş ki:
solestar demiş ki:
burbank demiş ki:

muhaha Aşkolsun ben de ne dediğini önce anlayamadım. Linkler alt tarafta açık zaten. Bunların arasında "Direct Link" Kutucuğundaki adresi image'ların arasına kopyalayamıyorum. Çünkü söz konusu link adresi kutucuk içinde kullanılamayan fonksiyonlar gibi silik (açık gri) geliyor ve üzerine gelince Sign in /Sign up yapmanı istiyor. Halbuki bugüne kadar aylardır üye olmadan o Direct linki image'lar arasına copy/paste yaparak fotoğrafları yüklüyordum buraya.

imageshack kullanmayın picasaweb kullanın daha iyi... gmail hesabı ( Google hesabı ) olsun yeter...
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:21

resimupload sitesi açılmıyor Garez. Diğeri içinse dediğin gibi zaten hesap açmamı istiyor. Hesap açacak olsam ben zaten imageshack'e de üye olur yine kullanırım "Direct Link"i. Böyle sağda solda çok hesap açmaktan hoşlanmıyorum.

Benden başka imageshack'e resim upload edip oradan direct link'ten buradaki image'lar arasına linki kopyalayıp resim yükleyen yok mu? Onlarda şu anda durum nasıl?
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:23

gmail hesabı al picasa daha sağlam ve güvenilir bir süre sonra resimlerin silinmez...
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:25

Haydaaa. Resimler neden bir süre sonra silinsin? Akşam akşam iyice tedirgin ettin beni scratch
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:29

imageshack siliyor eski resimleri siliyor ( üye değilsen ) google hesabın varsa onunla girebiliyormuşsun... ancak bence google picasa web daha iyi...
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:32

Ben buraya resimleri hep oradan yükledim. Onca yüklediğim resim ve fotoğraf ileride silinecek mi? Saat incelemelerinde kullandığım fotoğraflar gidecek mi????? Yahşi cazibedeki Kemal gibi şaşkınlıktan bebek oldum şimdi.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:34

2 yıldan sonra siliyorlar sorun olmaz... picasaweb kullan daha iyi...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 10:38

Ben de cogunlukla photobucket kullaniyorum, bedava...
solestar

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:27

burbank demiş ki:
solestar demiş ki:
burbank demiş ki:

İlk yazdığım mesajı tekrar okuyun bence Very Happy

Ben ilk yüklemede gelen linklerden bahsetmiyorum zaten... Resmi yükleyince sayfanın üst kısmında yüklediğiniz resim küçük olarak görünüyor ya, o resme tıklayın; açılan sayfada "Links to share this image" 'ı tıklayın, orada farklı linkler açılacak.

En son solestar tarafından Cuma 11 Şub. - 11:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:28

Sorun olmaz olur mu? Şimdi forumda imageshack'ı kullanan herkesin konulardaki, incelemelerdeki fotoğrafları resimleri iki yıl sonra silinirse konulardaki bütünlükler bozulur hep.
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:33

Farkettim Solestar, İki adım sonra ben de cevap yazdım siz onu farkettiniz mi? Suspect
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:34

Solestar, siz imageshack'tan fotoğrafları üye olarak girip mi yüklüyorsunuz?
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:36

üye olun diye baskı yapmıyor ama silerek mesaj veriyor... picasaweb çok daha dürüst... ayrıca forumun yüklenme sorunu bitti gibi arada normal yükleniyor...
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:38

imageshack şu anda yapıyor bu baskıyı işte onu söylemeye çalışıyorum. Direct linki kopyalayabilmen için üyelik istiyor. Gerçi üyelik adımı çok basit ve ücretsiz, dur bakalım belki üye olurum,

Watcher, photobucket'da üyelik istiyor.
solestar

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:40

burbank demiş ki:
Farkettim Solestar, İki adım sonra ben de cevap yazdım siz onu farkettiniz mi? Suspect

Bir iki mesaj atlamışım Very Happy
Yine de anlattıklarım yanlış anlaşılmış, bir önceki mesajımı düzenledim; ona göre tekrar deneyin...
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:41

@ Solestar,

Öyle bir seçenek gelmiyor, paylaşmak için kullanacağın linkleri aşağıda açıyor çünkü zaten. Küçük resmin üzerine gelip sağ tıklayınca bir daha öyle bir seçenek gelmiyor.
solestar

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 11:44

Ben sağ tıklayın yazmadım ama Very Happy
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 12:02

Doğru yazmamışsınız, üstüne tıkla demişsiniz, doğrudur o şekilde oluyor, ben sağ tıkla olayını nereden çıkardım anlamadım, dediğiniz gibi de oluyor.

Ama artık şimdi üye oldum, aşağıdaki Direct linki kopyalayabiliyorum. Deminden beri tırmalarken nerelere kaçmıştınız Sn. Solestar, araba devrildi şimdi yol gösteriyorsunuz muhaha hahaha
solestar

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 12:05

Ama 4 saat önce yazdığım ilk mesajda tam olarak yapılması gerekenler vardı zaten Smile
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 12:13

Farkındayım kendime gülüyorum zaten, ama o arada forumdan gitmemiş olsaydınız, burada yanlış anladığım için nasıl tırmaladığımı görüp beni daha önce uyarırdınız, çünkü ben bir kere sağ tıkla algılamışım, ona göre yanlış rotayı tutturmuşum gidiyordum guluyor

Bir de açık açık yazıyorsunuz beni 4 saat karanlık dehlizlerde dolaştırdığınızı affraid

Bu arada konuyu da çok dağıttım... Acaba birisi bölümle ilgili olmayan bu mesajlarımızı silebilir mi?
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 12:18

Bu arada bu ücretsiz üyelikten dolayı bir sıkıntı olmaz değil mi?
solestar

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 12:22

burbank demiş ki:

Bir de açık açık yazıyorsunuz beni 4 saat karanlık dehlizlerde dolaştırdığınızı affraid
Açıklamayı çok kısa kesmişim, ondandır Smile

Bu arada; severek aldığım,kullandığım saatimi koluma takayım da varsın gömleğin kolu yıpransın, lafı bile olmaz...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedCuma 11 Şub. - 21:28

burbank demiş ki:
Bu arada bu ücretsiz üyelikten dolayı bir sıkıntı olmaz değil mi?
ben photobucket'e yaklasik 4-5 yildir uyeyim, henuz hicbir fotografima problem olmadi ve bedava uyelik kullaniyorum.

Bir iki gun icinde konu disi olan bolumleri sileriz artik Very Happy
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedC.tesi 12 Şub. - 22:06

italyanlar bu konu için özel gömlek üretmişler 70 li yıllarda ama fotoğrafını bulamadım gömleğin kolunda saat boşluğu bırakılmış , yani o kısım yok gömlekte Smile resmen gördüm Smile
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 17 Şub. - 0:53

Şu da olabilir sanıyorum, hani atış için omuz kısmı kapitone kumaş destekli kazaklar var ya. O şekilde kol manşeti ekstrafor destekli gömlek, kazak ve ceketler de kullanılabilir. Yoksa da dikilebilir, zor değil. Daha da marjinal bir çözümle saat takılacak kolu diğerinden biraz daha kısa bile yapılabilir. Kreasyon veya dizayn adı altında o kadar kullanışsız ve saçma tasarımlar var ki, bunun beğenilmeyeceğini hiç sanmam. Ne dersiniz?
ofis

ofis

MesajKonu: Geri: gömlek ve kazak kolları   gömlek ve kazak kolları Icon_minipostedPerş. 17 Şub. - 1:03

benimde aklımdan kolların ucuna gömleğin tonlarında çok ince kuzu derisinden biye dikmek geçiyor.

takacağımız saatin kayışına göre renk seçilirse ayrı bir bütünlük yakalanabilir.

canlandırdığım zaman gözümde fena durmuyor ama sert olmamalı.boru gibi durur.

spor gömleklere nato kayışındaki malzeme de kullanılabilir

gömlek ve kazak kolları
1 sayfadaki 1 sayfası