| Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
u3kagitci
Mesaj Sayısı : 109 Kayıt tarihi : 21/02/11 Yaş : 40 Nerden : Eskişehir & İzmir
| Konu: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 9:10 | |
| Öncelikle merhabalar, Foruma kayıt olalı henüz bir kaç saat oldu ve bir çok yeni bilgi edindim.Doğru başlık altındamıyım bilemiyorum ama saat konusunda çok cahilmişim bunu ögrendim :| Gelelim asıl konuma,ben aslında ewlilik için kendime bir saat arıyorum.Saat takmayı sewiyorum senelerce swatch'un bir kaç modelini farklı zamanlarda uzun süreler kullandım.Şu aralar mekanik bir saat arıyorum ve pilsiz olmasını istiyorum.Birazda bütçe ayırabilirim bu iş için..(daha doğrusu ben değil eşim) bana sadece beğenmek kalıyo.Eğer başlangıç için önerebileceğiniz kaliteli,garantili ve sıfır saat markaları var ise ordan model beğenmek isterim.Yer olarak eskişehirdeyim.Burdaki model çeşitliliği malesef izmir-istanbul gibi değil..Önerilerinizi alabilirmiyim.. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 9:18 | |
| Öncelikle forumumuza hoş geldiniz. Başlangıç için bir mekanik saat arıyorsanız elbetteki Tissot önerebiliriz. Bunun yanısıra Mido ve Certina da olabilir ama Eskişehir'de bulabileceğinizi sanmıyorum. Deri kayışlı mı çelik kordonlu mu. Elbise saati mi spor saatmi, İri saat mi, normal büyüklüktemi.. vb.. gibi detayları verirseniz daha iyi olur. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 9:21 | |
| Öncelikle bütçe nedir | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 9:52 | |
| İlginize teşekkür ederim öncelikle..Bazı kriterlerimi şöle belirteyim,spor giyinen biriyim takım elbiseye çok fazla uymasa da olur,saat büyüklüğü iri olursa daha güzel olur ve görünür diye düşünüyorum.Bütçe nedir diye sormuşsunuz size de teşekkürler, yani çok uçmamak kaydıyla 0-1000 tL arası olabilir..Hatta birazcık daha oynama olabilir. Hemen cevap yazın lütfen sabırsızlanıyorum | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 10:29 | |
| Tissot krono le Locle : 1700 civarı ? Ama Prs kronolar bence daha spor ve daha güzel... | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 10:30 | |
| iri isviçre saati 1000 lira bütçe, hemen satış linki verelim spam yapalım ama 1050 lira son bu http://www.turksaatforumu.com/t2455-hamilton-x-wind-navy-regatta-valjoux-7750-12-taksit-imkan---------------------- eğer tr garantili bir saat isterseniz seçiminiz çok sınırlı kalır fiyalar yüzünden, ancak yurtdışından misal ebay'den almak isterseniz seçenek çok çünkü fiyatlar yarı yarıya farkediyor, eğer ebay'den saat beğenirseniz nasıl alınır edilir yardımcı olabilirim garantiyi çok sorun etmeyin bunlar evladiyelik saatler 2 sene de bozulması elbet mümkün ama çok zor, bu 2 sene garanti içinse iki misli ücret ödemek ise mantıklı değil. yada kampanya yapan saatçiler olabiliyor, onlara bakılabilir. | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 10:39 | |
| @silver sizin saatleri takip ediyorum zati bir kaç model daha wardı begenmiştim.. Tissot Le locle baktım da link warmı ki ? yada Prs Krononun tam olarak model uzantisi falan nedir? | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 10:44 | |
| | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 10:48 | |
| ya şu ön tarafında tachymetre yazan yer varya..öle rakamlar olmasa daha sade olsa mesela şu Tag Heuer Carrera Twin-Time Automatic war çok sade ve güzel ama kayışı iyi değil gibi :( | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 11:11 | |
| | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 11:17 | |
| ewet şu japonca olan sitede fiyat falan yazmıyo ama diger siteden gördüğüm kadarıyla güzel..Mesela bu 2011 yılında ne alalım başlığını açan arkadaşımızda 1 hamilton var o çok güzel bence.Acaba modelini biliyomusunuz? http://www.turksaatforumu.com/t2398p50-2011-ylnda-ne-alalm#46079Başlığı ekliyim dedim belki göz atmak istersiniz diye.. Birde bu otomatik makina olunca pilsiz oluyo dimi? Bakımlarını falan nasıl yapıyoruz bunların? Yani pil değişmese de rutin bir bakım periyodu falan varmı? | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 21 Şub. - 11:33 | |
| forumun yarısında var o saatten ama şu anda sıfır olarak yok ne yazık ki o Hamilton'dan, bitti | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 22 Şub. - 5:44 | |
| Yeni fikirler yok mu kriterlerime uyan ... Bir kez daha paylaşayım,iri büyüklükte.mekanik,pilsiz,garantili,sıfır,sorun çıkarmıyacak kalitede ,0-1000 tL arası(ufak tefek oynama olabilir) metal kordonlu önceliğimdir.Eger fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim... | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 22 Şub. - 6:11 | |
| | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 22 Şub. - 7:52 | |
| | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 22 Şub. - 8:08 | |
| Hepsi orjinal zaten fiyatlar yüksek Ancak bu saatler ufak ve ince saatler. | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 22 Şub. - 10:05 | |
| anladım şimdi neye göre küçük yada iri dedğinizi biraz geç oldu ama anladım mesela bu saat 39mm - 10,38mm yani çapı ve yüksekliği..Bu yüzden küçük oluyo..Keşke kolumda deneme imkanım olsaydı.. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 22 Şub. - 10:48 | |
| Küçük veya büyük kavramı, saatin modeline, takacak kişinin bakış açısına veya bilek kalınlığına göre değişir, mesela bahsettiğiniz saat elbise saati olup sınıfına göre küçük olarak nitelememek lazım. | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Paz 27 Şub. - 23:32 | |
| | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 28 Şub. - 8:39 | |
| Hayırlı olsun.
Güle güle kullan. Nice güzel saatlere...
| |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 28 Şub. - 12:21 | |
| Drao çok tskler... Seninkilerin yanında lafımı olur ufaktan başladık bakalım hayırlısı... Umarım seninki gibi güzel saatler takmak hepimize nasip olur .. | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 28 Şub. - 20:41 | |
| Gördüğüm en güzel Seikolardan birisi dostum. Metal kayışında güven veren bir sadelik, kadranında da pilot saatlerindekine benzer taktikal bir hava var. 7009 kasa serisinden fazla uzaklaşmadan oldukça güzel bir yenilik yapmış. Seyirlik arka kapak da cabası. Rulmanın, rotorun, çark ve mekanik sistemin ne olduğunu bilmeyen gençler için muhteşem bir eğitim aracı olmuş bu saat. Güle güle kullan diyor, saygılarımı sunuyorum. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Ptsi 28 Şub. - 22:00 | |
| Saatiniz cok guzel, iyi bir secim olmus, hayirli olsun ve guzel gunlerde kullanmaniz nasip olsun. | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 0:34 | |
| - parabellum p08 demiş ki:
- Gördüğüm en güzel Seikolardan birisi dostum. Metal kayışında güven veren bir sadelik, kadranında da pilot saatlerindekine benzer taktikal bir hava var. 7009 kasa serisinden fazla uzaklaşmadan oldukça güzel bir yenilik yapmış. Seyirlik arka kapak da cabası. Rulmanın, rotorun, çark ve mekanik sistemin ne olduğunu bilmeyen gençler için muhteşem bir eğitim aracı olmuş bu saat. Güle güle kullan diyor, saygılarımı sunuyorum.
Öncelikle iyi dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. Yorumlarınız demekki doğru seçim yapmışım dedirtiyor insana. Gerçekten de bu saatçilik terimlerinden hiç anlamayan ben gibiler için iyi bir deneyim olacak.Zaten bu forumu ilk buldugumda acayip sevinmiştim burası tamamen bir eğitim mekanı bence. Ayrıca siz gibi saatten anlayan usta kişilerden de (burası uygun başlık altımı bilemiyorum ama) saatimle ilgili belirli parçaların sökümü takımı (en basiti kordonunu dahi kendim kısaltamıyorum) ile ilgili konularda paylaşımlarını dikkatle takip edecegimi bilmenizi isterim.Ustalık tamamen farklı birşey bunu da biliyorum ancak en azından insanın saatini ne zaman nasıl bakıma götürecegini ufak tefek şeylerini kurcalayarak yada görerek ögrenmesi gerektigini düşünüyorum.Bunun için nerden ve nasıl başlanmalı açıkçası ögrenmek istiyorum.. Watcher, seninde iyi dileklerin ve fikirlerin için teşekkür ederim.Sizlerin saatimi beğenmeniz çok hoşuma gitti İşallah daha iyi saatlerimizi paylaşmak nasip olur.. | |
|
| |
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 1:20 | |
| - u3kagitci demiş ki:
- Drao çok tskler... Seninkilerin yanında lafımı olur ufaktan başladık bakalım hayırlısı... Umarım seninki gibi güzel saatler takmak hepimize nasip olur ..
Umarım benimkilerden daha iyilerine sahip olursun. Tekrar iyi günlerde kullanman dileğiyle... | |
|
| |
Kutsal-61
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 27/02/11 Yaş : 39 Nerden : Trabzon/Kocaeli
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 8:51 | |
| kardeşim hayırlı olsun bende senin gibi yenilerdenim ama şunu ifade etmeliyimki isviçrelilerin sade düz saçma sapan modellerinin seikonun yanında hiç bir yeniliği olmayan satlarine milyara yakın ve üstü para vereceğimize gider japon alırım daha ii bende şu saati alacam ama ebay üzerinde tr de fiyatı çok fazla değerlendirecek arkadaş varsa çok sevinirim? | |
|
| |
Kutsal-61
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 8:51 | |
| | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 12:11 | |
| - Kutsal-61 demiş ki:
- isviçrelilerin sade düz saçma sapan modellerinin seikonun yanında hiç bir yeniliği olmayan satlarine
böyle ifadeler kullanmadan önce forumu biraz okumanız daha güzel olurdu. | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 13:03 | |
| Kutsal Öncelikle teşekkür ederim ii dileklerin için. Ancak bir konuda sana fikrimi paylaşmak isterim. Uzun süredir saat araştırıyorum amatör olarak ne mekanizma ne de markaların hakkında pek bilgim yoktu. Bunun üzerine şans eseri burdaki bazı saat severlerin saatlerini ve özelliklerini okudukça ufkum baya gelişti. Belki sana İsviçreli saatler daha sade ve saçma geliyodur ama bana göre sadelik guzelliktir. Sunu belirteyim ki bu aldığım yeni saatimin en sevdiğim özelliği sade ve sık görünüşe sahip olması.. Belki bu noktada silver haklıdır diye düşünüyorum. Unutmamalıdır ki İsviçreli saatler övgüyü hakeden kaliteli mekanizmalara sahipler.. | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Salı 1 Mart - 13:44 | |
| Bir de eklemek istedim seiko premier serisinden bir saati ünlü bir kuyumcunun vitrininde gördüm.Eskişehir'den bahsediyorum.Fiyatı 1980 tL idi.Etrafı sanırım altın kaplamaydı fakat kayışı deriydi.Bilmiyorum referans olurmu ama paylaşmak istedim. | |
|
| |
Kutsal-61
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Çarş. 2 Mart - 9:17 | |
| benim sadelikten kastım aynı sadeliği seikodada bulabiliyorken fiyatlar neden onlarda bu kadar uçuk abi ya ne yapıyorlar içi altın kaplamamı teknolojiyse teknoloji japonlarda her şey var ben fazla anlamam saat işinden ama isviçrelilerin insanları kazıklaması hiç hoşuma gitmiyor açıkçası | |
|
| |
u3kagitci
| Konu: Geri: Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... Çarş. 2 Mart - 9:24 | |
| Örnegin forumda watcher 'ın paylaştığı bir site vardı bu mekanizmaların içi özellikleri gibi bilgilerin bulundugu hemen bende burdan paylaşıyım seninle, http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun.cgi?10&ranfft(watcher 'ın paylaştıgı bir site) Bu sitede saatinin mekanizmasının markasını yazıyosun sana özelliklerini sunuyo..Sana önerim bir kaç tane isviçre mekanizması ile bildiğin çin mekanizmalarını yada sevdigin Seiko mekanizmalarını search kısmına yazıp incelemen..Zaten bakınca malzeme kalitesi görünüşü ile tok bir duruşu var.Bende şahsen inceledikçe ögreniyorum.İsviçreliler saat konusunda isim yapmışlar birazda..Fiyat konusunda haklısın biraz pahalı ama herşeyin de bir piyasası var unutmamak lazım | |
|
| |
| Mekanik Kol Saati Akıl-Fikir Lazım... | |
|