Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Longines - Limes- Mido - Tissot

+4
krytime
burbank
egunns
hokkabaz
8 posters
YazarMesaj
hokkabaz

hokkabaz

Longines - Limes- Mido - Tissot Empty
MesajKonu: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 4:21

Selamlar, ilk mekanik saatimi almaya hazirlaniyorum. yasim 30, almanyada muhendis olarak calisiyorum. Ozellikle is hayatinda kullanmak icin mekanik bir saat ariyorum. êkonomik olarak maximum 1800 TL (800 euro) civarinda harcama yapabilirim. ya da cok cok begendigim bir saat olursa 1000 euro civari...
Simdiye kadar begendigim saatler soyle:

1.) Longines L2.733.4.72.2 - avatarim,
(http://www.longines.com/watches/heritage-collection/L2.733.4.72.2) - fiyati 2500 euro civari, su anda almam mumkun degil ama size tarzim hakkinda fikir vermesi icin.

2.) Limes . U6282C-LA2.1 - silvered / black strap - (http://www.limes-uhren.de/index_EN.php?site=inhalt-Pharo-DD-EN) - ETA 2834 TOP fiyati: 900 euro (MAURICE LACROIX PONTOS serisine cok benziyor) alman saat firmasi- kaliteleri hakkinda hic bilgim yok

3.) MIDO - Mido Baroncelli Gent III Automatik M010.408.16.033.20 fiyati 840 Euro - ETA 2836-2 COSC Chronometer

4.) MIDO M8607.4.11.4 (http://www.shop4brand.com/store/mido_watch_m86074114.html) almanya fiyati 1200 euro - amerikadaki sitelerde 1000 dolar (bu kadar fark olur mu?)

5.) Tissot heritage Visodate T019.430.16.031.01 - fiyati 400 euro civari - ETA 2836-2

bu saatlerin longines haric mekanizmalari ETA. Fiyatlar arasi fark gercekten kaliteye yansiyor mu? eger hemen hemen hepsi ayni diyorsaniz tissot iyi bir baslangic olabilir diye dusunuyorum fiyat olarak da en uygunu. Galiba Longiness üst bir kategoriye girer. Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 7:41

senin beğendiğin longines in düz versiyonu da var, aynı klasik tadı verecektir
1500 usd
certina ds1 eur 550
oris big crown 650 eur

biraz kendimi senin yerine koyayim; ilk isviçre saat yolculuğunda çok klasiğe yönelmezdim
benim ilk isviçre saatlerimden biri certina ds1 siyah kadrandı;
çapıyla-camıyla-luglarıyla uygun fiyata klasik ve sportifliği çok iyi harmanlar ve uzuun bir süre gönlün geçmez
beyaz kadranlara yöneldiğin için beyaz kadran versiyonunu şiddetle tavsiye ederim- 550 eur liste
aynı fiyat aralığındaki tissot visodate den toplam kalitesi daha öndedir

Longines - Limes- Mido - Tissot 59zpev
Longines - Limes- Mido - Tissot 15qrp7a
Longines - Limes- Mido - Tissot 2dv6fyw

burbank

burbank

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 7:45

Longines Flagship enfesmiş. Kadranda kullanılan yazı karakterleri bile saate ne kadar etki ediyor.
krytime

krytime

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 7:51

burbank demiş ki:
Longines Flagship enfesmiş. Kadranda kullanılan yazı karakterleri bile saate ne kadar etki ediyor.

+1. Bencede Flagship çok güzelmiş.
hokkabaz

hokkabaz

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 8:32

flagship cok hos, tek acigi bence saniyenin ana gobekte olmamasi, ben saniyenin donusunun hastasiyim Smile
evet certina da gayet guzel, ETA mi?
mido ve limes hakkinda gorus var mi?

bu arada swatch sitesine hic baktiniz mi? http://www.swatchgroup.com/
mido, hamilton, tissot ve certina hepsi ayni firmaya ait, cok buyuk ihtimalle hepsinin uretim hatti ayni sadece pazarlama stratejileri farkli, yani cok az kalite farki, degisik fiyatlandirma, tabi yaniliyorda olabilirim... farkli gorusleri duymaktan memnun olurum?
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 9:05

swatch group olmalarına çok ta takılma, Grubun her markası,kendi bünyesindeki markalar içinde değil direk kendi kategorisindeki markalarla rekabet içinde,

certina ds1 eta 2824
ilk mesajında beğendiğin modeller hakkında ben pek şevkin kırılmasın diye yorum yapmadım; Mido yu severim ama senin işaret ettiğin modeller bana açıkçası pek duruşlu gelmedi
Limes, çok klasik, biraz da Breguet felsefesiyle dizayn edilmiş; spor kıyafetle kombinlemen imkansız gibi birşey; indexlerde merkeze çok yakın,
Visodate in toplam kalitesi vasatın altında gibi birşey....

biraz Oris leride araştırabilirsin
durdor

durdor

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedSalı 26 Nis. - 10:53

kendi adıma konuşayım, ben Almanya'da olsam ilk olarak sinn bakardım.
hokkabaz

hokkabaz

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedPerş. 12 Mayıs - 9:10

selamlar, bir suredir yapilan tavsiyeleri arastiriyorum...

Certina ds1, resimde cok hos ama kolumda cok güvenli durmuyor, fiyat uygun ama ikna edici degil...

Flagship bir tane gordum, cok ince bir saat, ben daha derin (yuksek duran) saatleri begeniyorum...

almanyada Sinn bulmak kolay, Sinn oyle bir dizaynki ya cok begenirsiniz ya da hic. Onca Sinn baktim bir tanesini bile denemek icimden gelmedi...

Oris: hannoverde Oris bulamadim, inanir misiniz.... viyana hava alaninda buldum vaktim olmadi denemeye ama ilgi cekici. Hatta Oris big crown gayet guzel bir de saat ibresi guzel olsa...

pes etmek yok... aramaya devam Smile
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedPerş. 12 Mayıs - 12:15

Ball markasına da bakın isterseniz.
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedPerş. 12 Mayıs - 19:09

1000 Euro civarı için kesinlikle Junghans Chronoscope ' u canlı görmeli ve denemelisiniz.
bumblebee

bumblebee

MesajKonu: Geri: Longines - Limes- Mido - Tissot   Longines - Limes- Mido - Tissot Icon_minipostedCuma 13 Mayıs - 6:34

Meistersinger'e bakma şansınız oldu mu ?

Longines - Limes- Mido - Tissot
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» sudan ucuz TİSSOT 400 tl . tissot quadrado
» Mido.
» MIDO ALINDI
» Mido Multifort
» Mido pulsometer