Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Garson boy saatler

5 posters
YazarMesaj
parabellum p08

parabellum p08

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedPtsi 30 Mayıs - 21:40

Efendim daha ziyade ayakkabı ve sair giyim eşyasında kullanılan bu tanımlamayı da hayatta anlamışımdır ya neyse, mevzuu başka. Resimde sol altta görülen iki Hislon'u alırken duymuştum bu adı. Bakıyorum ne bayan modelleri kadar küçük, ne de erkek modelleri kadar büyük. İkisinin arasında olan ve nadir rastlanan bu kasa büyüklüğüne bu adı vermişler. Aldım almasına ama ne takabiliyorum ne de bu bayan modelidir, benim koleksiyonumda yer alması anlamsızdır diyebiliyorum. ( Koleksiyona, koluma takamayacağım saatleri almama gibi bir prensibim vardır). Belki sizler de rastlamışsınızdır sağda solda. İnce bileğe yakışabilecek saatler konusu geçince bunlar da aklıma gelmişti. Saygılarımla...

Garson boy saatler Resim2bw

watcher
Admin
watcher

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Geri: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedPtsi 30 Mayıs - 22:12

Avrupada garson saati diye gecen saatler rolex ve paneari'ler.
Gercekten, garsonlar buyuk restolarda hakikilerini, kucuk restolarda da Tatilde Turkiyeden alinma fake'leri takiyorlar diable

Eh hemen akabinde ben siginaga daliyorum, rolexci ve panny'cilerin salvosu gelmekte gecikmez guluyor
http://www.turksaatforumu.com
ofis

ofis

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Geri: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedPtsi 30 Mayıs - 22:31

garson tabiri giyim sektöründe çocuk ve yetişkin arası olan bedendir.yada kadın bedeni boyutunda erkeğe denk gelen guruba denir.

bu saatlere boyutundan dolayı bu isim verilmişse belkide çocukluktan çıkmış gençliğe ilk adımını atmış yaş gurubu için tasarlanmış olabilir desem mi... güzel saatler ince bilek içinde yapılmış olabilir.

ama garson boyun saat için kullanıldığına yeni rastladım bazı kelimeler sektörlerde farklı manalarda kullanılabiliyor.yinede hikayeden saatin kullanıldığı beden olarak anladım.sünnetlerde hediye edilen saatler de genelde bu boylarda oluyorlar.
watcher
Admin
watcher

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Geri: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedPtsi 30 Mayıs - 22:37

hmm, demek ki anladigim kadariyla bir cocuk anlamina gelen garson boy var bir de resto garsonu var fumeur
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Geri: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedPtsi 30 Mayıs - 23:16

Geçiş dönemini yaşayan çocuklara birkaç seneliğinede saat alınmaz ki, bu olsa olsa resto garsonudur. diable
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Geri: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedSalı 31 Mayıs - 6:05

Çok güzel bir konu olmuş.Teşekkürler Parabellum üstad.

Garson tabiri sanıyorum Fransızca genç erkek anlamına gelen "garçon" kelimesinden geliyor.

İlk saatimin alındığı yıllarda ben ilkokul son ya da orta okuldaydım.Yani yeni tabirleriyle söylemek gerekirse 5 veya 6.sınıf.

Tahtakale'de o yıllarda da seyyarcılar boldu.Camlı ince dolaplarının içerisinde pek çok çeşit saat olurdu.Ama ağırlık Hislon ve Nacar'lar ile bunların çakmalarındaydı.

Rahmetli babamla böyle bir tezgaha gittiğimizde tezgah sahibi saatin bana alınacağını öğrenince hemen bu orta boy (garson boy tabirini de çok beğendim) saatlerden çıkarmıştı."Bu yaştakilere bunlardan veriyoruz" gibi de bir laf etmişti.

Aslında gerçekten o yıllarda incecik olan kollarıma bu saat tam gelmişti.Ama bana göre bu bir çocuk saatiydi.Ben de saat satın alıncak kadar büyüdüğümden dolayı (!) bu saati çocuk saati olduğundan istememiştim.

Halbuki tezgahtaki bez kordonlu AS1130'u koluma taktığımda, kolumda tencere kapağı var gibi durmasına rağmen, bu küçük saati istemeyerek, daha sonraki tecrübelerimde "Kızıl Çin" malı olduğu ortaya çıkan, içi çiçek desenli bir AS1130 un alınmasına babamı razı etmiştim.

O yıllarda sünnet törenlerinin büyük önemi vardı.Bu sünnet merasimlerinin en kuvvetli hediyelerinden birisi de bu orta boy saatlerdi.Sünnetin ardından böyle bir saati kola takıp gezinmek 8-10 yaşlarındaki bir çocuk için büyük sükseydi.(Ben sünnette böyle bir saat kapamamıştım ne yazık ki Smile Smile )

Bu saatlerin bir başka pazarı ise yaşlı bayanlardı.O yıllarda bayan saatleri şimdi olduğu gibi duvar saatinin kola monte edilmişi değil tam aksine küçücük,kibarlık ve zarafetten kırılacak,ince işçilikli saatlerdi.Bir kadının erkek saati takması ise hiç hoş karşılanmazdı.İşte gözü yakını görmekte zorlanan yaşlı bayanlar bayan saatlerine göre daha görünür olan bu boy saatlerden satın alarak kullanırlardı.

Herkese selamlar...
ofis

ofis

Garson boy saatler Empty
MesajKonu: Geri: Garson boy saatler   Garson boy saatler Icon_minipostedSalı 31 Mayıs - 18:35

ok1

Garson boy saatler
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» GMT saatler
» Saatler ....
» Saatler
» Aşmış saatler
» filmlerdeki saatler