| Alışverişsaati'nin başarısı.... | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
silver
| Konu: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 21 Eyl. - 8:55 | |
| Bu konum normalde internet üzerinden satış yapan yabancı siteler hakkındaydı... Ancak sağolsun aşağıdaki arkadaş konuyu vermiş ondan bu konuyu değiştiriyorum ---------------------- Yeni konu alışverişsaatinin başarısı... Dışardan bakıldığında, bir Sirkeci Ümraniye ve iki tane şubesi daha var, 4 şubeli vasat bir saatçi görünümünde... Vitrinlerde ağırlıklı olarak moda markalar var... Dışardan böyle görünmesine rağmen meğer alışverişsaati Türkiye'nin online, internet üzerinden saat satışının %50'sini elinde bulunduran, birçok büyük internet sitesine saat tedarik eden, günlük saat satışı 300'ü bulan bir firmaymış.... O vasat dükkanların günde 300 saat satan bir firmaya ait olduğuna inanırmıydınız İşte internetin gücü, daha önemlisi internetteki saat boşluğunu zamanında keşfetmenin ve uygun fiyatlarla satış yapmanın sonucu... Kuruluş ve gelişme hikayesi aşağıdaki linkte; http://kemalsaybakan.blogcu.com/alisverissaati-com-itu-mba-vakasi_31985241.html
En son silver tarafından Cuma 25 Eyl. - 23:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 21 Eyl. - 10:24 | |
| | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Cuma 25 Eyl. - 23:59 | |
| | |
|
| |
wedoking
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... C.tesi 26 Eyl. - 0:18 | |
| her başarının ardında bir tedarikçi var | |
|
| |
panopticon
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 10:55 | |
| Bu mesajı alışverişsaati sitesine aynen gönderdiğim şekilde yayınlıyorum. Çok beğenilen sitenin tavrına ıthafen
"Merhaba Ben bu şikayeti dile getiriyorum ama dikkate alınacağına hiç inanmıyorum. Öncelikle Eylül ayının 10 undan beri siteniz üzerinden bir saat alma uğraşım ne yazıkki hala sonuçlanmadı. İşin komik tarafı bunu satış kordinatörünüzle çözmeye çalışmama rağmen. Gelinen noktada sizin firmanızın bir yönetiminin bile olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendince orada yetkili sanırım. Ancak yüz küsür kere aramaya rağmen hala bir saati gönderemeyen bir anlayış nasıl olurda internet ortamında ürün pazarlamaya çalışır. Üniversitede pazarlama dersleri veriyorum bu tecrübe e-ticaret için verilebileck en kötü örnek olarak inanın bu yıl anlatacağım ders içerikleri arasında yerini aldı. Hayatımda bu kadar sorunlu bir alışveriş yaşamadım. Ürün internetten pazarlanıyor ancak bu ürünler parekende olarak bayilerde satılıyor. İlginç olan şey merkez olarak ifade ettiğiniz yerin bayilerle iletişimi hiç yok denecek düzeyde.Hangi saatin hangi mağazada olduğundan bi haberler işin asıl sorunlu kısmı sıfır saat diye gönderdikleri ürünün kullanılmış olması. Ayrıca safir denen camın kırık olması böyle paketlenerek kargolanması iade etmek istediğinizi zaman kargo ücretinin de size ödetilmesi.Ödemeli gönderdiğinizde saatin geri alınmaması .Ödemeyi benyapınca saati zorla kabul ettirebildim İnternet ortamında sipariş olarak alınan bilgilerin hala defalarca belirtmeme rağmen değiştirilmemesi satışı iptal ettiğimi söylememe rağmen hala sipariş değiştirildi ibaresinin korunması. istemediğim bir saati göndermenize rağmen hala istediğim modelin merkez deponuzda görünmesine rağmen bana gönderilmemesi her defasında biz size döneceğiz denmesine rağmen kimsenin aramaması yani cidden orası neresi. Saat satan ancak sattığı saatin özelliklerini bile bilmeyen bir anlayıştan saat alma gafletinde bulundum. Korkunç bi deneyim inanın 20 gündür sizden saat almaya çalışıyorum. Hemde satış kordinatörünüzün üstün katkılarıyla. Cidden siz ne işle uğraşıyorsunuz öyle bi yer var mı ? Saatin mağazadan depoya ulaştığını bile ben takip etmek zorunda kalıyorum nasıl mı? Ben mağazalarınızı arayarak ama mağazadan giden saatten bi daha haber alınamıyor. Sözde yapılan indirimle 20 gündür oyalanıyorum. Saat elinizde yoksa "kalmadı " diyebilirsiniz. Bu yaşadığım problemleri bütün şikayet sitelerinde ve bütün saat forumlarında yayınlayacağım. Ne de olsa bi muhatabımız yok. Kendimiz çalıyor kendimiz oynuyoruz." | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 11:11 | |
| Hocam ben başarı derken öncelikle büyüme başarısından bahsetmiştim. Günde 1 saat satan siteden günde 300 saat satan siteye dönüşmek çok ciddi bir başarı öncelikle. Ancak bunu bir tarafa bırakalım, kendi şikayet konumda vardı bu sayfaya bakarsanız, bende sizin yazdıklarınız parelelinde eksiklikleri belirticem;
-- Öncelikle telefonla müşteri hizmetlerine ulaşmak çok zor. Telefonun sınırsız tarifede olduğu için bir kez açık bıraktım sesi dışarı verdim, 1. sıradasınız dedi, dedikten 30 dk sonra hala 1. sıradasınız diyordu, bu noktada ben telefona o saatlerde bakan hiçkimsenin olmadığını düşündüm açıkcası. Birkaç kez telefon ile ulaştım ama bunların hiçbiri 7-8 dakikadan az bekleyerek olmadı. Dediklerine göre günde 900'ün üzerinde telefondan çağrı alıyorlarmış. Ulaşmak için online desteği kullanın, o genelde boş oluyor, oradan telefonunuzu verin ve beni arayın diyin hemen arıyorlar. Ancak son günlerde online destek kısmı da kalkmış. Bu noktada ulaşmak sabır işi.
-- İkinci kötü nokta mağazalardaki ve ellerindeki saatlerin durumu. Özen gösterilmediğinden mağazalarda bile durumu çok kötü saatler var. Bana bir saat gönderiler Hamilton marka, tam evlere şenlikti durumuna inanamazsınız, resmen aylarca kullanılmış belkide garantiden iade olmuş bir saati yolladılar. Aynen geri iade ettim, para iadesi hızlı oldu sorun çıkarmadılar. Bu noktada önce al sonra öde diye bir sistemleri var, öyle alınca gönderdikleri saatlerde daha özenli davrandıklarını düşünüyorum çünkü ordan aldığım saat iyiydi.
Bir kez de saati aldım, stokta bulamadılar, oda var.
Kısacası görmeden almamak lazım. Uygun fiyatlar sunduğu için şu an desteklemekteyim bu mağazayı ama hizmet olarak vasatlar gerçekten, oda Türkiye standartlarında. | |
|
| |
panopticon
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 11:16 | |
| Yani kendilerine büyük bir firma havası vermeye çalışmalarına rağmen çok amatörce davranıyorlar birinci sırada olan bir kişiye sıra 2 dakika içinde gelir sanki orası gsm operatörünün santrali. Mesele çok mal satmak değil sağlıklı bir alışverişte bulunabilmek bu nedenle kinaye olsun diye bu başlık altında yayınladım ama kullanılmış saat satmak ucuz saat anlamına gelmemeli
En son panopticon tarafından Ptsi 28 Eyl. - 11:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
panopticon
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 11:18 | |
| Bu arada 300 saat kendi ifadeleri inanmamak lazım reklam için öyle söylüyorlar. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 11:29 | |
| O noktayı bilemem sadece kendi siteleri üzerinden değil Hepsiburada vs. gibi bir çok siteyede saat sağlıyorlar ordan geliyor asıl zanendersem. Casio'dan vuruyorlar bildiğim kadarıyla en büyük Casio satıcısılar. Dediğiniz doğru hem mağazalardan hem hizmetten oldukça amatör görünüyorlar ama online saat ticeretinin %50'si ellerinde, ilginç gerçekten. | |
|
| |
wedoking
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 22:40 | |
| Ya hakkaten ben alışveriş saatini bööyle bilmezdim okuduklarıma inanamıyorum:S Geçmiş olsun dileklerimle beraber eklemek istediğim bi durum var.. Adamlar %50sini ellerinde bulunduruyolar çünkü tuketici ucuz peşinde... Durum azcık ucuz etin yahnisi oluyo:) İnternet sitesimi açsak naapsak acaba:) | |
|
| |
wedoking
| Konu: Geri: Alışverişsaati'nin başarısı.... Ptsi 28 Eyl. - 22:41 | |
| - panopticon demiş ki:
- Bu arada 300 saat kendi ifadeleri inanmamak lazım reklam için öyle söylüyorlar.
300 SAAT bu fiyatlarla ulaşılması çok zor bi sayı değil bence sadece nihayii müşteriye değil aynı zamanda mağazalara da satıyolar biliyorum... | |
|
| |
| Alışverişsaati'nin başarısı.... | |
|