Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hangisini Secmeliyim?

+5
recklesstr
qazokmubec
krytime
GAREZ
Exern
9 posters
YazarMesaj
Exern

Exern

Hangisini Secmeliyim? Empty
MesajKonu: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedPaz 28 Ağus. - 23:09

Merhaba. Kucuklugumden beri kol saatlerine hep ilgi duymusumdur. Ogrenciligim sirasinda uygun fiyatindan dolayi Casio saatleri tercih ettim. O zamanlar hayalim Seiko takabilmekti. Bir kac ay once bu hayalime ulastim Smile Asagidaki Seiko, kol saatlerine olan ilgimin yavas yavas tutkuya donusmesini sagladi. Yerli ve yabanci forumlari dolasarak saatler hakkinda bilgimi artirirken citayi biraz daha yukseltip daha kaliteli bir saat almaya karar verdim. Yurtdisindan donmeden evvel buradaki uygun fiyatlardan istifade edip beni 5-10 yil idare edebilecek bir saat almak istiyorum. Seiko gunluk kullanim icin kalacak ve yeni saat ozel gunler icin takilacak. Zevkime gore bir liste yaptim ve saatleri ilk tercihimden en sona dogru siraladim. Sizce hangi saat digerlerine ustun gelir? Benim icin onemli olan kalite, estetik, dayaniklilik ve markanin guvernilirligi. Illa bu listeden olacak diye bir sey yok, onerilere acigim. Herhangi bir metal kasa ve kordonlu Quartz saat olabilir. Otomatik dusunmuyorum. Simdiden tesekkurler.

Seiko SNDB03: Paslanmaz celik, hardlex cam, kronometre, 100m su gecirmezlik, 7T92 japon movement. Gunluk kullandigim uygun fiyatli Seiko.
Hangisini Secmeliyim? 15836_img7_aa__76465_zoom

Listem

1. Tissot T0084174406100 PRC 100 Titanium Chronograph
Hangisini Secmeliyim? T0084174406100_z

Titanyum, antireflective-sapphire cam, 100m su gecirmezlik, kronometre, ETA G10.211 movement. Isvicre yapimi bu Tissot simdiden favorim. Movement PRC 200’de de kullanilan ve sapmasi az olan yeni bir makine.

2. Bulova Precisionist Titanium 96B133
Hangisini Secmeliyim? 99939956

Titanyum, mineral cam, 300m su gecirmezlik, karbon fiber kadran, P102.10 japon movement. Saniye kolunun akici hareketi beni cezbediyor fakat mineral cam kullanilmasi cok sacma.

3. Bulova Precisionist 96B129

Hangisini Secmeliyim? Bulova-precisionist-claremont-96b129-watch

Celik, mineral cam, 30m su gecirmezlik, gumus kaplama rakamlar, P102.10 japon movement. Yine ayni serinin daha sade ve ucuz modeli.

4. Citizen Eco Drive Titanium CA0020-56E
Hangisini Secmeliyim? Citizen-eco-drive-gents-watch-ca0020-56e

Titanyum, antireflective-sapphire cam, 100m su gecirmezlik, kronometre, gunes enerjili, japon movement. Ozellikleri iyi olmasina ragmen markasi bana cazip gelmiyor.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedPtsi 29 Ağus. - 0:15

cronograph 3 modelden ekonomik olanı seç benim tercihim Seiko, Tissot olur...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
krytime

krytime

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedPtsi 29 Ağus. - 23:00

Verdiğiniz örneklerden Tissot güzel bir tercih ondan sonra Citizen derim.
qazokmubec

qazokmubec

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedSalı 30 Ağus. - 2:59

Ben de şahsen eco-drive'ı tercih ederdim.
Exern

Exern

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedSalı 6 Eyl. - 14:58

Tavsiyeleriniz icin merci Bu forum benide otomatik tutkunu yapti. Denemek icin asagidaki Seiko 5'i aldim. Otomatik saat muthis bir seymis okkiii Kolumda sanki benim ilgime muhtac canli bir organizma var. Quartz aramakla ne buyuk hata yapmisim taskafa Verdigim rahatsizlik icin kusura bakmayin Rolling Eyes Artik otomatik saat tavsiyelerinizi bekliyorum. orientwatchusa.com daki saatler cok hosuma gidiyor. Ogrendigime gore Orientlerin tamami Japon'yada uretiliyormus ve 2001 de Seiko tarafindan satin alinmis. Hepsini alasim geliyor. Beyaz kadranli Orient Sky CET05001W siparis ettim, yolda geliyor kendileri Very Happy Onunda resimlerini eklerim gelince. Bu siteden baska ne alinabilir sizce?

Ekleme: Sitedeki fiyatlar olmasi gerektiginden cok daha fazla. Neyseki %50 indirim kodunu girince fiyat yariya iniyor. Sanirim ancak o zaman fiyatlar Orient'in hak ettigi seviyeye iniyor.

SEIKO SNKG79 (Seiko 7S26B Automatic)

Hangisini Secmeliyim? Wristt

Hangisini Secmeliyim? Dsc00350gr

Hangisini Secmeliyim? Closeq

Hangisini Secmeliyim? Close2g

Hangisini Secmeliyim? Nightt

recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedSalı 6 Eyl. - 18:17

Güzel bir seçim yapmışsınız. İyi günlerde kullanın yeni saatinizi.
sermerhat

sermerhat

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedSalı 6 Eyl. - 19:04

lume çekim çok güzel görünmüş, hayırlı olsun.
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedSalı 6 Eyl. - 21:52

Değerli Exern dostum, müsaadenle saatini çok beğendiğimi belirtmek isterim. Aydınlık kadranıyla bakmasını bilen gözlere nefaset sunuyor maşallah. Hem de daha ziyade Nino, Omax ya da Nacar gibi otomatiklerde sıklıkla görmeye alıştığımız köşeli bezel yapısıyla da retroya bir gönderme yapmaktan geri kalmıyor. En az 2 kuşağın beğenisini toplayacağına ben buradan garanti veriyorum. Mutluluk ve tebessümle kullanman dileklerimle...
Exern

Exern

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedÇarş. 7 Eyl. - 0:11

merci Dun watchuseek de makolara bakarken (Link) gordugum alttaki resim planet Orient modelini kesfetmemi sagladi. Pepsi makonun yaninda pek bir gosterisli duruyor. Rezerv gostergesi de bu fiyattaki saatlerde pek gorulmeyen bir ozellik sanirim. Siyah ve turunculu dizayni cok hosuma gidiyor. Sky geldikten sonra Orient'ten memnun kalirsam almayi dusunuyorum. Sizce iyi bir tercih mi?

Hangisini Secmeliyim? 16h20d5

CFM00002B - Planet Orient
Hangisini Secmeliyim? Cfm00002b-6
Hangisini Secmeliyim? Cfm00002b-5
Hangisini Secmeliyim? Cfm00003b
Akif

Akif

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedPerş. 8 Eyl. - 7:21

Güle güle kullanın.
eterna

eterna

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedSalı 20 Eyl. - 19:35

Bu çok yakışıklı Orient Planet in tek sevmediğim yönü lugları. Yani standart olmayan, alternatif sunmayan yapıları sadece distribütörün kordonuna mecbur bırakIyor ve böyle luga sahip saatleri sevemiyorum.

En son eterna tarafından Çarş. 21 Eyl. - 1:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
http://sinanknives.blogspot.com/
Exern

Exern

MesajKonu: Geri: Hangisini Secmeliyim?   Hangisini Secmeliyim? Icon_minipostedÇarş. 21 Eyl. - 0:17

Dogru soyluyorsunuz. Lug genisligi sebebiyle bu saatten vazgecmistim. Ayrica kullananlarin yorumlarina gore deri kayisi kaliteli degilmis ve hemen dagiliyormus.

Hangisini Secmeliyim?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Saat üstadı arkadaşların yardımını bekliyorum sizce hangisini alayım?