qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: En son gümrük tecrübelerim Ptsi 19 Eyl. - 23:49 | |
| Selamlar arkadaşlar, En son yaşadığım iki olayı anlatayım. Birincisi, lum-tec sitesinden doğrudan yaptığım alışveriş. Tam 7 günde kapıma kadar kargo getirildi. Hiçbir ek masraf, ücret vs. talep edilmedi. Posta ile geldi, US Postal Express ile. Üzerindeki gümrük beyannamesine baktığımda fiyatının 80$ yazıldığını gördüm ki esas kurtaran bu oldu. Ben böyle bir talepte bulunmamıştım, hatta gümrüğünü ödemeye hazırdım ama direk kapımda görünce çok sevindim. İkinci tecrübem de, ebay'den aldığım diğer saat. Onun için posta kutuma ihbarname geldi, Ankara'da Etlik'le Yenimahallenin birleştiği yer, Eşref Bitlis Cad. No:8'de Posta Gümrüğü var, orada 7 gün içinde gelmemi söyleyen bir kağıt vardı. Gelirken de yanımda varsa pasaportum (sonradan kurdum alakayı), paypal ve/veya ebay ödeme çıktısı, kredi kartı ekstresini de getirmem söyleniyordu. Ben sadece paypal çıktısını götürdüm, kargoyu gümrük memuru açtı, kontrol etti, paypal kağıdımı aldı, kredi kartı ekstresi de gerekiyordu ama dedi, ben de henüz kredi kartına işlenmedi dedim, neyse bu seferlik olsun tarzı geçiştirdi, paypal'deki değerine baktı, bir de kağıttaki beyana, paypalda 310$'dı değer, o günkü kurla çarptı, (1.80) %20'sini hesaplayıp (111.5) vezneye yolladı, ödemeyi yaptım geldim, sonra da 2.05 tl daha verip kargomu aldım. Saat haricindeki eşyalarda farklı gümrük uygulaması var mı bilmiyorum ama saat çok kolay geçti. Eğer ebay'deki satıcıya 80$ deklare et deseydim muhtemelen hiç takılmayacaktı. Ama ebay alışverişlerinde sanırım artık ebay'deki değeri kadar deklare edilmesi gerekiyor, güvenli ödeme meselesi yüzünden. Direk siteden alırsanız, satıcıyla anlaşıp düşük deklare ettirebilirsiniz. Bu arada bunu ben söylemiyorum aynen oradaki memur başka birine anlatıyordu, adam almanya'dan kendi eşyalarını yollatmış, kargocu da değer olarak 450Euro yazmış, adam memuru yahu kendi eşyalarımı almak için niye para veriyorum diyordu, memur da siz de 75 euro altı yazdırsaydınız, ben nereden bileyim kaç euro olduğunu, beyana göre işlem yapıyoruz diye akıl veriyordu adama ) Yani diyeceğim bu gümrük mevzuyu saatte o kadar sıkıntılı değil, en fazla vereceğiniz %20 vergi, diğer tüm prosedürleri kaldırmışlar, bilhassa posta gümrüğünden böyle. Elektronik eşyalarda da böyle mi bilemiyorım ama en azından saatte böyle. | |
|
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: En son gümrük tecrübelerim Ptsi 19 Eyl. - 23:51 | |
| Pasaport istenmesinin sebebi de, 14 güne kadar yurtdışına çıkışınız varsa, o zaman muafiyet sınırınız 1500 euro. Bu durumda bunu pasaport ile ispatlarsanız, kargonuzu 1500 euroya kadar muafiyetten faydalanarak geçirebiliyorsunuz, haberiniz olsun. | |
|
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: En son gümrük tecrübelerim Salı 20 Eyl. - 1:55 | |
| hic takilmayin arkadaslar yazdirin deklere bolumune,,60 dolar falan birsey icindede ayni degerde bir bilgisayar ciktisi yollatin,,tek saate hicbir ptt gumrukcusu vergi almaz,,hic takilmayin,,100 lerce numune alis veris verisi yaptim bugune kadar,, | |
|
GAREZ
| Konu: Geri: En son gümrük tecrübelerim Çarş. 5 Ekim - 2:38 | |
| Maliye ve Gümrük çok kalleş... adamlar milleti soymak için çalışıyor... | |
|
luya
| Konu: Geri: En son gümrük tecrübelerim Ptsi 2 Ocak - 23:21 | |
| - qazokmubec demiş ki:
- Pasaport istenmesinin sebebi de, 14 güne kadar yurtdışına çıkışınız varsa, o zaman muafiyet sınırınız 1500 euro. Bu durumda bunu pasaport ile ispatlarsanız, kargonuzu 1500 euroya kadar muafiyetten faydalanarak geçirebiliyorsunuz, haberiniz olsun.
Merhaba, Sayın qazokmubec, acaba 14 güne kadar derken kastettiğiniz son 14 gün üçünde yurt dışından gelmiş olmak mı? İnternette bununla ilgili bilgi bulamadım. Ama 3 günden az ise muaf değildir diye okudum o da doğru bilgi mi bilemedim. Hollanda'dan bugün geldim, İngiltereden sipariş etsem ve 20 gün sonra gelse, gümrük muafiyetim 1500 euro mu hala? | |
|
feritilker
| Konu: Geri: En son gümrük tecrübelerim Cuma 16 Mart - 3:57 | |
| Pasasport olayını aydınlatalım... Bende ileride geleceğim tr ye .. Nasıl olacak bu gümrük muafiyeti bilgilensem iyi olacak | |
|