Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

HMT Military Winding Watch Danışma

5 posters
YazarMesaj
bootsector

bootsector

HMT Military Winding Watch Danışma Empty
MesajKonu: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedC.tesi 1 Ekim - 2:57

Arkadaşlar selamlar. chrono24 sitesinde bir saat gördüm de. Markası HMT. Modeli çok hoşuma gitti. Saatin inceliği, numerikleri zerafeti çok güzel. 42mm olması ayrıca hoş benim için.
Saat şudur:
http://www.chrono24.com.tr/all/hmt-military-winding-watch--id1848166.htm?id=1848166&picnum=0&tab=details

Model olarak Omega Railmaster a benzettim numerikleri biraz. Neyse. Siz bu saat hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok pahalı olmayan ama numerikleri buna benzeyen 40-44mm arası saatler bilen ustalarım bilgilerini paylaşabilirler mi acaba?
Akif

Akif

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPaz 2 Ekim - 11:19

Ustalar gibi teknik bilgi veremem ama, ben de son zamanlarda bu gibi saatlerden hoşlandığım için dizayn olarak güzel buldum.
frown

frown

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPaz 2 Ekim - 20:39

Malzeme ve işçilik kalitesi düşük Hint malı bir saat. Beğendiğiniz modelin en kötü tarafı indexlerindeki işçilik hataları. Makinesi hakkında fikir sahibi değilim.

ebay'de bir çok modelini görebilirsiniz ve biraz sabırlı olursanız daha ucuza alabilirsiniz, şu anda bile aynı modelden bir kaç tane satılıyor. Yalnız burada kargo fiyatına da dikkat etmek lazım.

Kalitesi düşük diyorum ama fiyatı da ortada, beğendiyseniz alınabilir derim.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPtsi 3 Ekim - 1:24

Şu anlamda sormuştum. Index kısmı bu saate benzeyen bir saat modeli tavsiye edebilir misiniz? Indexler numerikler. Kasa çapı da 40-44mm arası olan.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPtsi 3 Ekim - 2:46

ben edebilirim Longines Legend Diver! ama az pahalıdır bundan:) L3.674.4.50.0 kodlu var ben sevdim onu hala da seviyorum ..
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPtsi 3 Ekim - 2:49

bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPerş. 6 Ekim - 7:53

crazy tavsiye için teşekkür ederim ama sanırım ben kendimi yeterince iyi açıklayamadım.
İstediğim modelin numeriklerive numeriklerin yanlarındaki işaretler(adını bilmiyorum Very Happy ) bu saate ve Omega Railmaster a benzeyen bir model arıyorum.
Yani üçgen gibi ama uzunca. Keskin çift taraflı bıçak ucu gibi. Ayrıca saatin biraz vintage görünümlü olmasını istiyorum o kasa çaplarına rağmen... Smile
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir Very Happy
HMT Military Winding Watch Danışma C8rQc
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPaz 9 Ekim - 10:12

Herhangi bir tavsiye gelmemiş... :(
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPtsi 10 Ekim - 2:35

Hamilton jazzmaster serisi indeksleri bu kadar geniş üçgenler olmasa da o yapıdalar. Viewmatic bence bu serinin en kült modelidir.
bir de revue'nun şu modelini önerebilirim. tam bir vintage reissue..
HMT Military Winding Watch Danışma Di-FP7Q
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedPtsi 10 Ekim - 2:41

Bir de Smile Ball markasının Engineer II serisiniden Ohio modellerine göz atın.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: HMT Military Winding Watch Danışma   HMT Military Winding Watch Danışma Icon_minipostedSalı 11 Ekim - 14:37

Arkadaşlar!!!
Hayallerimin saatlerinden birisini bulmuş bulunmaktayım...
Görünüşüyle, kalitesiyle, kasa çapı ve kadran güzelliğiyle tam olarak aradığım saat...
HMT Military Winding Watch Danışma Fyt5S

HMT Military Winding Watch Danışma NvHB6

HMT Military Winding Watch Danışma
1 sayfadaki 1 sayfası