| MB&F Legacy Machine No.1 | |
|
+4Deniz-KSK deka yusufduz Azizim 8 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Azizim moderator
| Konu: MB&F Legacy Machine No.1 Çarş. 5 Ekim - 9:25 | |
| | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Çarş. 5 Ekim - 18:26 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Çarş. 5 Ekim - 18:36 | |
| Resmen sanat eseri, dikkat ettinizse bu tür üst düzey saatler,genelde hep kurmalı oluyor. | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 7:14 | |
| Mekanik şaheser. Kusursuza yakın. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 8:58 | |
| adamlar doyumsuz zenith c.colomb u hatırlattı bana biraz tşk Azizim bir komplikasyon olayına girecez gibi görünüyor ama hangi maaşla olmadı watcher bir komplikasyon güzelliği yapabilir | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 9:18 | |
| MB&F saatlerine hayran oldugun bir firma, 5 sene sonra butun isvicre firmalarina nal toplatacak,,kimsenin dusunmeye dahi cesaret edemedigi mukemmel tasarimlar yapiyor,,kendisiyle gecen yil baya maillestik,,cok kibar ve alcak gonullude bir insan. bu tasarimini ilk defa gordum,,yeni saniyorum. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 9:28 | |
| Evet bu senenin modeli gevrek, daha yeni çıktı fırından... | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 18:08 | |
| Bu saatin ipucu bu resimde.Bildiğimiz standart kurmalı mekanizmadan çok da farklı değil bu aslında. Ben ilk bakışta kadran üzerinde sadece balansı görmüştüm.Halbuki çelik çark ve maşa da kadran üzerine alınmış.Ancak kamuflajı o kadar güzel yapılmış ki ilk bakışta sadece raketsiz balans göze çarpıyor. Çelik çarkın saniye çarkına irtibat sağlayan üst dişlisi altta mekanizmanın diğer unsurlarıyla beraber.Çelik çark aksı normalden uzun.Burada gördüğümüz çelik çark aynı aks üzerindeki çelik çark.Maşa düzeneği ve balans da dolayısıyla bu şekilde yukarı alınmış. Bilgilerimizi tazeleyelim.Bir saatin zembereği doluyken maşasını söktüğümüzde saati en kolay çelik çarktan durdurabiliriz.Saniye çarkından da kolay durdurabilirsek de mesela orta çarktan biraz daha zor,yan çarktan ise en zor şekilde saati durdurabiliriz.Bu saat mekanizmasındaki şanzuman etkisinden kaynaklanır.Olayı tersinden düşünürsek zemberek de en çok gücü çelik çarkı çevirmek için harcayacaktır. Dolayısıyla bu şekilde tasarlanmış uzun çelik çark aksı düzeneği saatin zembereğinden normalden daha fazla bir güç çekeceğinden özellikle zembereğin az kurgularında bu saat verimli çalışmayacaktır. Zaten de power reserve göstergesi de bu yüzden konulmuştur.Bu şekilde zembereğin az kurgulu olduğu zamanlarda saat sahibi uyarılacak ve saati kurması sağlanarak tam rezervle saatin düzgün çalışması devam ettirilecektir. Çünkü otomatik saatlerde olablir ama kurmalı saatlerde power reserve göstergesine hiç mi hiç gerek yoktur.Kurma kolu aynen bir göstergedir.Bitmiş zemberekte kurma kolu oldukça yumuşak oluşuyla kendini belli eder.Bunu kurmalı saat kullanmış herkes hatırlayacaktır. Ama normal düzenekli bir kurmalı mekanizma en alt seviyelerdeki zemberek kuvvetlerine bile tepki verebilir. Burada benim ilgimi çeken husus balans oldu.Balansta muska var ama raket yok.Peki ayar işlemi nasıl yapılıyor olabilir? Herkese selamlar... | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 19:16 | |
| Sayin M. Ali Sade güzel tesbit ve hatirlatmalar icin tskler, Zaman ayari Rolexin yeni makinelerinde oldugu gibi balansin vidalarindan yapiliyor.Ama cok mesakatli bir is, üretimde güzel ayarlandi ise, bakimlarda hic gerek kalmiyor. En azindan rolexlerde böyle, saat daha yeni oldugu icin kim bilir ne zaman elimize gecer bakim icin........Önür yeter yetmez bilemeyiz........ | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: MB&F Legacy Machine No.1 Perş. 6 Ekim - 21:42 | |
| BR02 demiş ki; - Alıntı :
- Zaman ayari Rolexin yeni makinelerinde oldugu gibi balansin vidalarindan yapiliyor.
Üstad biz o yeni makinelere yetişemedik.Ben hala muska-raket ikilemesindeyim. Dolayısıyla kimse bana Rolex'ini de getirmediğinden işin doğrusu yerimizde saydık. Ancak balans üzerindeki vidalarla ayar yapılabilmesi için de ilk başta çok muazzam bir ayar tutması gerekir ki buradan elde edilebilecek çok küçük (+) ve (-) değerler ayarı tutabilsin. Zor ve çok ince bir iş.Allah sizler gibi bu işleri yapanlara sabır versin. Bu güzel bilgi için ayrıca çok teşekkürler. | |
|
| |
| MB&F Legacy Machine No.1 | |
|