| Bir saat imalatı | |
|
+3ahogözlerim lakajahaga watcher 7 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Bir saat imalatı Cuma 25 Eyl. - 23:39 | |
| | |
|
| |
lakajahaga
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 0:24 | |
| can vermiş saate ! inanılmaz güzel ! cnc de yapıor sanırım kasayı ? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 0:25 | |
| bence cnc degil, kucuk bir torna ve freze tezgahi sanirim | |
|
| |
ahogözlerim
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 1:15 | |
| Müthiş birşey. Dış kasaları gitmiş saatler için Yada bazı saatlerin replikası için güzel bir çalışma. | |
|
| |
canturkk
Mesaj Sayısı : 365 Kayıt tarihi : 25/09/09 Yaş : 48 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 9:16 | |
| Adamin kullandigi cihaz 4 veya 5 eksenli cnc. Kasayida buyuk bir ihtimalle autocad de deziyn etmis ve cnc ye cevirmis. Egersaat yapma konusuna niyetliyseniz bence youtube dan `birth of a legend` patek philipenin fabrikasindan alinmis goruntulerin bulundugu videoyu mutlaka izleyin derim. Bence asil yapilmasi zor olan nokta makinanin yapimi. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 9:39 | |
| elbette makina yapımı daha zor,piyasada pek çok marka ve model olmasına karşın, makina deyince eta ve modifikasyonları veya sınırlı sayıda in house üretimler olduğu, düşünülürse. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 9:51 | |
| Size katiliyorum. Fakat saatin makinalarinin yapim yillarina baktiginiz zaman yani 1700-1800 (gercekten makina yapiminda bir yarisin oldugu yillar, 1900 yillar haric) li yillarda adamlar imkansizliklar icinde ne guzel makinalar yapmislarda bizim neden 2000 li yillarda hala bir makina yapamadigimizida merakla dusunurum. Hatta bu icimde bir uktedir. Yukaridaki mesajimin aslinda temelindede bu yatmaktadir. Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 9:55 | |
| bence bu bir birikim bir kültürdür,ama biryerden de başlamak gerekir,her ne kadar kaliteleri konusunda tereddütlerde olsa çin yapımları buna güzel bir örnekdir,sanırım biz her konuda olduğu gibi kolaycılığa alışmışız nasılsa birileri yapıyor ya biz de onlardan alırız mantığı ile hareket edilmekde,elin oğlu bu konuyuda her zaman sıcak tutarak "bak sen yaparsan kalitenin ötesinde maliyet şu olur,halbuki ben sana bunu şu fiyata veririm" gibi derken bu kısır döngü içerisinde bu günlere gelmişiz. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 10:06 | |
| Tarihi sanirim 1876 olan saat yapimi ile ilgili okudugum bir kitapta aslinda o donemlerde cinlilerinde saat yapim yarisina katildigini okumustum. Bu acidan baktiginiz zaman onlarinda alt yapilari var. O donemlerde amerika, fransa , cin , isvicre vb avrupa ulkelerin saat konusunda bir yaris halinde olduklarini okumustum ayni kitapta. Hatta bu kitaba gore isvicreliler bu konuda cok da basarili olamadiklarini dusundurecek yazilarda bulunmaktaydi. Fakat su anda baktiginiz zaman saat konusunu tek baslarina ellerinde tutuyorlar denebilir. Bize gelince aslinda cogumuzun bilmedigi fakat 1940 li yillarda Turkiye de bir masa saati fabrikasi kuruldugu ve daha sonra nedenini bilmedigim sebeplerden dolayi kapatildigini duymustum. Ayni donemlerde kurulan ucak fabrikasi gibi. Tarih kaynaklarina baktiginiz zaman da El Cezeri (Selcuklu doneminde yasamis ve sibernetigin babasi olarak bilinen kisi) su saatlerini yapmis (hatta bir tanesi ITU de yapilmistir) ve bunlari kendi kitabinda sekillendirmistir. Bu kitabi internette bulabilirsiniz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 10:18 | |
| evet tarhide bu tür denemelerin mevcut olduğunu görüyoruz ama dediğim nedenleden veya bilmediğimiz başka nedenlerden dolayı bunların hepsinin rafa kalktığını görüyoruz,ayrıca ben masa saatleri ile kol saatlerinin aynı kategoride değerlendirilemyiceğini düşünüyorum,ama elbetteki bir başalngıç olarak görülebilir ve 2 aşamada iş değişebilir,çinliler konusundaki durumu bilmiyordum,demekki birikim olayı esasmış,günümüzde bile eskiden kalma çin yapımı masa saatleri olduk kaliteli iken şimdikilerin içerisinin plastik olduğu görülüyor,tabiki bu çnlilere mahsus bir konu diye düşünüyorum,isviçre yapımlarında kaliteden pek ödün verilmediği gibi aşama da kaydedildiği ortada,bazı istisnalar olabilir. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 10:55 | |
| Insanlarin yeni arayislari ve hayal gucleri sonucunda su anda saatlerde gordugumuz tarzda tasarimlar yapilmistir. Fakat saatcilige baslamayi dusundugunuz zaman ustalariniz sizi duvar saatinden baslatir. Daha sonra masa saati, sonra cep saati, sonra kol saati ve en son bayan kol saatinin tamirini ogrenirsiniz. Ozetle ben bunu bir bebegin yurumeyi ogrenmesine benzetirim. Hersey basamak basamak ogrenilir veya yapilir diye dusunuyorum. Birikim konusunda sizinle hem fikirim fakat bazi konularda lambayi yeniden kesfetmeye gerek olmadigini dusunuyorum. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bir saat imalatı C.tesi 26 Eyl. - 11:04 | |
| | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Bir saat imalatı Cuma 1 Ocak - 10:40 | |
| 700 TL'ye Vaco cep saati alacaksın ve kol saatine dönüştüreceksin. | |
|
| |