Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika

+2
egunns
watcher
6 posters
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Empty
MesajKonu: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 0:54

Bunu neden mi yaziyorum?
Replika saticilarinin orjinalinyle birebir ayni sozunun dogru olmadigini kanitlamak icin tabiki...
Arada ucurum kadar fiyat farki var ama yine ucurum kadar da saatin kendisiyle fark var.
Replika alinmaz mi? Alinir tabiki ve keske su replikanin uzerinde jaeger degil de bir arkadasimizin dedigi gibi ching chong yazsaydi, daha kiymete gecerdi ve en azindan kolumuzda modeli hosumuza giden gercek bir saat olurdu, yani ayni kucuk bir fiyata bir sahte yerine gercek saatimiz olurdu.
Replikanin modeli hosa gidebilir ama ben uzerinde sahte marka yazdigi icin takamiyorum. Keske cinliler o fiyatlara sahte marka ismi tasimayan sekilde o saatleri satsalardi, insan cok rahatlikla alirdi.

Orjinal:
Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Duomet11
Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Duomet12

Replika:
Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika 6433jr10
http://www.turksaatforumu.com
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 2:28

mete hoca..benimde replika hakkında görüşlerim seninkinin tıpkısının aynısı Smile...hatta bi cortebert beğendim..adamlar omega seamaster ve speedmasterden sağolsunlar bayağı esinlenmişler...düşünüyorum almayı...ama orda omega yazsaydı belkide bakmazdım bile...donanımhaberde replika konusunda zaman zaman hararetli tartışmalar çıkardı...bende derdimki gidin nacara abakın nauticaya bakın...adamlar aynılarını yapıyolar zaten...bikaç arkadaş ta " urwerk vb lerini yapamıyolar..ben o modellere ulaşamayacağım için (40-50 bin usd) takıyorum"..bu noktadada hak vermemek mümkün olmuyor
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 2:52

Evet haklisin, eger marka icin aliniyorsa diyecek bisey yok ama bu da kullanan kisiye sikinti yaratabilir, son gelisimde chopard bir replika almistim, ilk replikam, nedeni ise modeli cok hosuma gidiyor ve orjinali 6000 euro galiba...
Bir gun Bruksele giderken taktim, sonra tesadufen ikinci el satan bir dukkana girdim, chopard ta asian valjoux eta filan yani, ve adam kolumdaki saati uzaktan gordu, oooo cok zevklisiniz saatinizden belli oluyor filan dedi ama ben de bunun uzerine ne adama yaklasabildim ne de istedigim saatlere bakabildim, adam yakindan gormek isteyebilir hatta eline almak isteyebilir ve ben de rezil olabilirdim, anlardi cunku,
artik o saati takamiyorum.
Yine belcikali bir avukat arkadasim var ve durumu oldukca iyi, golf oynamaya filan uzakdoguya gidiyor, oyle yani, birgun kolunda bir daytona gordum, dikkatimi cekti ama bisey demedim, bir baska gun kolunda chopard, jaeger, breugette gordum, bu arkadasim da yanlis anlamayin cok zengin, haftasonlari bentley coupe filan yani,
neyse ben uzaktan o guzel saatlere bakiyorum, en sonunda acildim ve kendi kolleksiyonumdan, saatlerden biraz anladigimdan, saatlere olan ilgimden filan bahsettim, once kizardi, sonra ben kolundaki jaegeri gormek isteyince, bosver yaw saat iste filan diye gecistirdi, ben de uzaktan dikkatle bakinca jaegerin sahte oldugunu gordum, bisey demedim ve o da anladi, o gunden beri toplantilarimiza kolunda hep ayni omega quartz ile geliyor hatta gomleginin kolunu da saatinin ustune cikariyor, ona onemli degil demeyi cok isterdim ama o benim anladigimi gordu ve cok utandi, benim oldugum ortamlara o saatlerle gelmiyor, bir seferinde hic hesapta yokken bir yerde karsilastik, kolundaki saati saklayabilmek icin neler yapti gulerdiniz.
Yani replikayi markasi icin almak gercekten bir sikinti, alanlari da elestirmiyorum ama boyle sikintilar dogabilir, yuzlerce insan anlamaz ama bir tane anlayana denk geldiniz mi insan ne yapacagini sasirabilir...
http://www.turksaatforumu.com
silver

silver

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 3:48

Bentley kullanan birinin replika takması da çok ilginç gerçekten, ancak belkide bunun avantajını kullanıyordur, yani Bentley kullanan birinin replika takacağını kimse düşünmez, oda buna güvenerek takıyor olabilir, tabi anlayan biri görünce utanmıştır Smile

O Bentley'in bir jantı kadar etmeyen otomatik bir Omega alaymış bari yav Smile
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 4:14

evet..sahte lacostla lacoste mağazasına veya bayanların fake lui ile L vuitton butiğini dolaşması gibi bişey...senin avukatın amacı belliymiş..sırf hava...benim eski şirkette patronda VC vardı..bi baktım genel müdürde VC ile dolaşmaya başladı..ama tam pislik bir kalitede olanıyla Smile
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 4:18

eniştemin tanıdığı replikacı var kapalıçarşıda..adam alıyo çantayı..FB külübüne..futbolcular kendilerine eşlerine, dostlarına gırla alıyolar...bu adamlarda ayda ortalama 300 bin tl kazanan adamlar.....yani bazı adamlarda saat ona bişey ifade etmiyosa alıyo replikaları takılıyo işte

silver demiş ki:
Bentley kullanan birinin replika takması da çok ilginç gerçekten, ancak belkide bunun avantajını kullanıyordur, yani Bentley kullanan birinin replika takacağını kimse düşünmez, oda buna güvenerek takıyor olabilir, tabi anlayan biri görünce utanmıştır Smile

silver

silver

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 4:51

Açık konuşayım ben sinir oluyorum hafiften, Migros'tan geldim demin böyle çakal vari tiplerin kolunda Carrera vardı... Kolları sıvamış gösteriyorlar birde.. Bunları görünce insanın 4-5 milyar verip alacağı da olsa almaz bence o saati. Ha birde ıstaka gibi bileklere geçirilen u-boat replikalar var, boynuna assa en azından herkes görür daha fazla yakışır gibi duruyor...

Replika takmanında bir usturubu olmalı, üstü başı düzgün olmalı, nike ayakkabı ile kullanılmamalı diye düşünüyorum Smile Yoksa gerçekten çok kötü görünüyor, imajı sıfırlıyor resmen.

Ama en iyi elbette hiç ama hiç takılmamalı.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 5:19

replika konusundaki görüşler ve yaşananlar çok doğru,karşıdaki kişi anlamasa bile (zaten buralarda seiko,nacar,gibi markalar ve en fazla omega markası biliniyor) kişinin kendisini kandırması mümkün mü?,en azından bunun bilincinde olan kişi bir eziklik ve kompleks duyar gibi geliyor bana,bu nedenle "en iyi saat, benim olandır" sloganına göre hareket etmeliyiz. :siritiyom:
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 6:08

[quote="silver"]Açık konuşayım ben sinir oluyorum hafiften, Migros'tan geldim demin böyle çakal vari tiplerin kolunda Carrera vardı... Kolları sıvamış gösteriyorlar birde.. Bunları görünce insanın 4-5 milyar verip alacağı da olsa almaz bence o saati. Ha birde ıstaka gibi bileklere geçirilen u-boat replikalar var, boynuna assa en azından herkes görür daha fazla yakışır gibi duruyor...

Replika takmanında bir usturubu olmalı, üstü başı düzgün olmalı, nike ayakkabı ile kullanılmamalı diye düşünüyorum :) Yoksa gerçekten çok kötü görünüyor, imajı sıfırlıyor resmen.

Ama en iyi elbette hiç ama hiç takılmamalı.[/quote]
her şeyi anladımda bu nike ayakkabı ile kullanılmamalı kısmını anlayamadım..?

not: güzel (çöp olmayan ) replikanız varsa gönderin ben takarım.. :muhaha:
deka

deka

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 7:21

hehehehe
buki

buki

MesajKonu: Geri: Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika   Jaeger Le Coultre Duometre,  orijinal - replika Icon_minipostedÇarş. 21 Nis. - 11:25

silver demiş ki:

kimse bilmesin kendisi biliyor o yeter

Jaeger Le Coultre Duometre, orijinal - replika
1 sayfadaki 1 sayfası