| Orient Ray ( Yeni Mako ) | |
|
+5Exern cowboy Kerim_91 deka vervito 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
vervito
| Konu: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 1:11 | |
| Arkadaşlar, Tahmin edildiği gibi eski mako’dan daha başarılı çıktı. Turkiyeye de yeni geldi sayılır. Bekliyordum ben de. Eski mako’yu almak için acele etmemekte haklıymışım. Eskiye göre farkları: Saniye kolunda dalumi var. Genel lumisi daha parlak. Kolları eskisinden farklı. Eskiler biraz Blancplain FF tarzı idi , sanırım “ben eskisinin kollarını daha çok beğeniyordum” diyenler o kollardan bulup değiştirtebilir. Mavi kadranı eskisinden birazcık farklı bir lacivert tonu. Eskiye royal blue deniyor. Bu biraz daha bir siyahımsı lacivert. En çok sevdiğim şeyi yeni metal kordonu yeni omega speedy’lerinki gibi olmuş. (http://www.watchtailor.com/20mm-Speedmaster-Style-Metal-Bracelet-for-Omega-p/om005.htm) Daha eskiye göre daha bir konforlu geldi bana (eskiyi çok takmadım sadece mağazada denemiştim) ama kasa birebir aynı. Kasa finishing çok çok iyi. Cam tabii ki safir değil ancak çok güzel kalın düz bir cam, 4-4lük uyuyor modele. Bezel daha bir şık olmuş bence ve daha rahat dönüyor. Makine de aynı ve zaman tutması Teng ile alırken kontrol ettik -1sn idi, benim kontrolumde ise 1 hafta kullanımdan sonra gunluk 0 sn ))) geldi. Bir tek daydate diskini siyah ile değiştirmek istedim ancak mümkün değil çünkü her kalibrenin kendine özgü diskleri var ve orient bu makine için siyah diskler üretmemiş dendi ancak EM65007B modelini buldum siyah kadran siyah diskli. Bulabilirmsem değiştireceğim. Saate biraz submariner havası verilmiş . Ancak eski makoya göre daha bir dalgıç saati havası gelmiş.
En son vervito tarafından Paz 30 Ekim - 13:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 1:21 | |
| Hayırlı olsun,birde detaylı foto görseydik. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 1:42 | |
| pardon ya resim yüklemeyi unutmuşum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 3:02 | |
| Güzelmiş. | |
|
| |
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 4:55 | |
| Mako ile ilgili her bir konu başlığı açıldığında ilk yazdığım durum lacivert kadran rengi oluyor. Gene sıkılmadan yazacağım ki bu renk bu saati daha diri tutuyor, ancak bana göre eski makodaki lacivert renk daha bir iyi tutuyor saati.. Bezele gelirsek bu daha bir dalgıç saatine uygun olarak tasarlanmış . Kısacası eskiye nazaran sayın vervito dediğiniz gibi daha bir Diver havası katmışlar .. Güzel günlerde taşımanız dileğiyle , iyi bir seçim olmuş beklediğinize de değmiş | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 5:01 | |
| Çok güzel bir diver vervito güle güle kullan | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 5:13 | |
| Daha objektif yazmam gerekirse, bencede eski laci çok daha güzel ve etkileyiciydi, ayrıca tepe koruması ile takvimle ilgili olan 2. butonu estetik bulmadığımı belirtmeden geçemiyeceğim. | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 5:28 | |
| Gule gule kullanin. Ray'in daha kalin olan bezeli ve iri yuvarlak lumeleri saate daha bir dalgic havasi katiyor. Mako daha kibar. Ray ise daha vahsi. | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 6:21 | |
| Bu arada saatin kasası kaç mm dir ? Sanki eskiye nazaran daha bir geniş dürüyor , yoksa yakın çekimden dolayı göz yanılması mı bilemedim. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 9:53 | |
| kasa birebir aynı. 41.5mm tepesiz çapı. Hoş dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. daha iyileri sizlerin olsun. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 30 Ekim - 10:30 | |
| bencede mavisi daha bi oturaklı olmuş finishing in arttığı belli ince bir makyajla yetinmişler aslında, bezel keşke daha bi mako2 ye yaklaştırılsaydı güle güle kullan inceleme için teşekkürler | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Cuma 18 Kas. - 8:26 | |
| Hayırlı olsun, güle güle kullan.
Ancak; etkileyici kadran renkleri, kolları ve klasik duruşuyla benim gönlüm eski Mako'dan yana. Kült olmuş bir kere gözümde... | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Cuma 16 Ara. - 6:17 | |
| Markafoni kampanyası ile aldım , Orient Ray'i . 293TL idi ,bakalım elimize ne zaman geçecek | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 18 Ara. - 9:59 | |
| hayırlı olsun | |
|
| |
Kerim_91
| |
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 18 Ara. - 11:28 | |
| hayırlı olsun, bende bir gözattımda bana pek ucuz gelmedin bu sefer modeller; ha Ray in listesini bilmiyorum | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Paz 18 Ara. - 15:52 | |
| - egunns demiş ki:
- hayırlı olsun, bende bir gözattımda bana pek ucuz gelmedin bu sefer modeller; ha Ray in listesini bilmiyorum
Geçen Ay ,buradaki Orient yetkili bayisinde sorduğumda bana liste fiyatının 490TL olduğunu söylemişti . Yanii iyi fiyata aldığımı düşünüyorum 6 taksitle . @Kerim_91 ve @vervito Teşekkür ederim sağolun . Bundan sonraki hedef ise Black Monster . ) | |
|
| |
jugatte
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Salı 20 Ara. - 3:27 | |
| | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Salı 20 Ara. - 3:32 | |
| Hayirli olsun Magneto. Yurtdisi fiyatina yakin almissin | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Cuma 23 Ara. - 13:32 | |
| Saatim bugün geldi ama kordonu büyük geldi takamadım ağız tadıyla Artık yarın Saatçiye gidip 2 baklayı çıkarttıracağım kordondan ,ama tabii sağlam saatçi bulmam lazım öyle tornavida çekiçle dalan değil | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Çarş. 28 Ara. - 14:45 | |
| Benimkinin günlük sapması +4sn de geziyor | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Orient Ray ( Yeni Mako ) Perş. 29 Ara. - 12:04 | |
| | |
|
| |