Kolleksiyonumun en özel, en değerli saati şüphesiz
Paul Garnier marka bu antika kurmalı saattir. Lütfen açıklamanın tamamını okuyup, resimlerin hepsine bakıp öyle karar veriniz.
Paul Garnier saatleri hakkında: Edindiğim bilgilere göre Paul Garnier, 1801 - 1869 yılları arasında Fransa'da yaşamış bir saat mucididir. 1825 yılında kurduğu saat firmasıyla öncelikli olarak trenyolu istasyonları için saat üretmiştir. Bu saatler açık hava koşullarına dayanabilecek derecede üretilmiş çok sağlam makineli saatlerdir. Ayrıca İstanbul'un simgelerinden biri olan, Dolmabahçe Sarayı'nın giriş kapısındaki 2. Abdülhamit'in emriyle yapılan saat kulesindeki saat de Paul Garnier markadır ve bugün de çalışmaktadır.
Satışa sunduğum bu saat
erkek saatidir ve tahmini
50-55 yıllık bir saattir ancak çok önemli bir özelliği
kesinlikle kullanılmamış olmasıdır.Saat çok çok iyi saklandığı için
kasa-kadran ve camda tek bir kılcal çizik dahi bulunmamaktadır.Tamamen
"New Old Stock"-NOS durumunda olan bu kurmalı antika saat, kolleksiyonunuzun en güzel parçası olabilir. Kolda çok şık, zengin bir duruşu vardır.
Üretim tarihi: 1955 - 1960 arası.
Üretim yeri: Fransa
Makine: 17 Jewels (17 taşlı). Shockabsorber. Saatin ayarlanması ve kurulmasında hiçbir sorun yok. Digital saat kadar dakiktir.
Kasa: Kasanın ön yüzü matlaştırılmış çelikten, yan yüzler ise parlak paslanmaz çelikten üretilmiştir. Çok çok iyi korunduğu için tek bir kılcal çizik ya da kararma yoktur.
Cam: Orjinal. Saat çok iyi korunduğu için tek bir kılcal çizik dahi yoktur.
Kadran: Orjinal, tertemiz. Tarih bölümü vardır.
Bu çok özel saati Forum için özel
SATILDI 'den satışa sunuyorum. Sormak istediğiniz aklınıza takılan birşey var ise özel mesaj ile sorabilirsiniz.
Makul teklifleriniz de varsa yine özel mesaj yazabilirsiniz.
Buyrun resimlere: