evet ben de bir baslikta yazmistim, forumamontre forumu da 14 bin uyeye ulasmisti, bu forum fransizca, watchuseek ise ingilizce oldugu icin dunyaya hitab ediyor kanimca...
kahve ortami konusu da biraz katilimcilarin kulturu ile ilgili bisey galiba.
Biz guzel basladik, sandigimdan guzel gidiyor, tek uzuntum veya dusunduren sey bilgisi ve kulturu cok olan ve basindan itibaren foruma cok sey katmis olan bazi arkadaslarimizin ki bunlara ornek bizantolog ve ziyaliv kardesimi verebilirim, katkilarini cok azltmis olmalari hatta bizantolog arkadasin hic gelmemesi.
Saat konusunda cok bilgili olan arkadaslar dogal olarak forumun kalitesini yukarida tutuyorlar, bilgili arkadaslarin katilimlarini azaltmalari bizi de insallah kahve ortamina suruklemez diye dua ediyorum.
Bu arada forum ansiklopedik havada olmasin, bazi bilgiler sohbet ortaminda aktarilmali diye dusunuyorum.
Biraz da bu nedenle kisisel olarak surekli bilgi yuklemesi yapmamaya calisiyor, bunu arkadaslarin da yapmalarini, sohbetlerde bilgi paylasimlari olusmasini saglamaya calisiyorum. Ama sorulan her soruya veya bilgi istemine cevap vermeye calisiyorum.
Su kesinlikle unutulmamali, en basindan itibaren soyledigim sey, burasi uye olan herkesin ortak sitesi, bir kisiye veya gruba ait olan bir sitede katilim yapilmiyor, katilimcilarin hepsi forumun sahibidir.
Bizantolog kardesimle forum kurulmadan once yaptigimiz fikir alisverislerinde en korkulacak seyin birkac kisinin kendin cal kendin oyna pozisyonuna girilebilecegi idi ama allaha sukur boyle olmadi, bundan sonra da her yeni gelen uyenin de katkilariyla boyle olmayacaktir diye umuyorum.
Simdiden reklamlara baslayip uye sayisini cok hizli yukseltmek te mumkun ama altyapiyi ve start sohbetlerini forumun kalitesini gosterir bir sekilde tam oturtmadan bu yapilirsa ortamin kahve ortamina donusmesini engellemekte zorluk cekeriz gibime geliyor.