| 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
MuhammetTüfekçi
| |
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Paz 11 Ara. - 12:02 | |
| Dostum hoşgeldin. Dediğim gibi pm attınmı?? | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Paz 11 Ara. - 12:12 | |
| Hosgeldiniz. Masrafi saatin degerini asabilir. Genelde Rolex, Omega, Longines gibi markalarin restorasyonu yapilir. Sanirim sizin icin manevi degeri fazla. Kolay gelsin. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Paz 11 Ara. - 12:15 | |
| Hoşbulduk,teşekkürler. @Deniz-KSK Kargo ile yollamak istemiyorum Bursa'da bir saatçi bulursam ona yaptırıcam bulamazsam dediğin kişiye PM atıcam. @Exern Ne kadar tutabilir ki bakım masrafı? | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Paz 11 Ara. - 12:28 | |
| - MuhammetTüfekçi demiş ki:
- @Exern
Ne kadar tutabilir ki bakım masrafı? Masraf olarak bir sey soyleyemem, zira o kadar bilgili degilim. Ama vintage bir Citizen fazla etmeyeceginden, saatin komple restorasyona maddi acidan degmeyecegini kestirmek zor degil. Makine elden gececek, cam degisecek, kasa yeniden kaplanacak, kadran da bakim isteyebilir. Manevi degeri fazla degilse, sadece makine bakimi ve cam degisimi ile de yetinebilirsiniz. Forumda bir arkadasimiz saatine restorasyon yaptirmisti ama kimdi hatirlamiyorum. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Ptsi 12 Ara. - 2:15 | |
| Makine bakımı ve kadran bakımı yeter bence.Cam pek gözüme batmıyor | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Ptsi 12 Ara. - 2:35 | |
| bence cam ucuzdur polisajlada kurtarabilir diye düşünüyorum... forumdaki ustalara danışırsan sana tam detaylı bilgi verilir... | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Ptsi 12 Ara. - 3:12 | |
| - GAREZ demiş ki:
- bence cam ucuzdur polisajlada kurtarabilir diye düşünüyorum... forumdaki ustalara danışırsan sana tam detaylı bilgi verilir...
GAREZ sen pcnet diye bir foruma hiç üye oldun mu? | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Ptsi 12 Ara. - 4:52 | |
| Saatinizi ayağa kaldırmak mümkün,kasada çok derin çizikler ve darbeler olmadıkça polisajı yapılabilir.Çizikler derinse izler kalabilir. Cam mineral yada mika dır büyük ihtimalle,onun işi daha kolay kasaya göre,polisajla tertemiz hale getirilebilir,yeni cam bulunabilir,hiç olmadı yeni cam bile imal edenler var (30 TL diye duydum imalatını).Kadran onarımı daha zor ve masraflı diyebilirim ama yine de mümkün, önden görülen çizikler camın çizikleri sanki,kadranın değil gibi ama yanılıyor olabilirim.Makine için bir şey diyemeyeceğim,ustanın görmesi gerekir. Kasa,Cam ve makine tek bir usta da yaptırılabilir (forumda adı geçen Şeref Usta bu işinin ehlidir.) Kadran ihtiyacinı göze alırsan ona da yardımcı olacaktır muhakkak.Saati kendisine gönderebilir ve her aşamasında haberleşerek neyin nasıl ve kaça yapılacağını konuşabilirsiniz. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Ptsi 12 Ara. - 6:30 | |
| - yusufduz demiş ki:
- Saatinizi ayağa kaldırmak mümkün,kasada çok derin çizikler ve darbeler olmadıkça polisajı yapılabilir.Çizikler derinse izler kalabilir.
Cam mineral yada mika dır büyük ihtimalle,onun işi daha kolay kasaya göre,polisajla tertemiz hale getirilebilir,yeni cam bulunabilir,hiç olmadı yeni cam bile imal edenler var (30 TL diye duydum imalatını).Kadran onarımı daha zor ve masraflı diyebilirim ama yine de mümkün, önden görülen çizikler camın çizikleri sanki,kadranın değil gibi ama yanılıyor olabilirim.Makine için bir şey diyemeyeceğim,ustanın görmesi gerekir. Kasa,Cam ve makine tek bir usta da yaptırılabilir (forumda adı geçen Şeref Usta bu işinin ehlidir.) Kadran ihtiyacinı göze alırsan ona da yardımcı olacaktır muhakkak.Saati kendisine gönderebilir ve her aşamasında haberleşerek neyin nasıl ve kaça yapılacağını konuşabilirsiniz. Telefonun flaşından dolayı çizikler çok belli oluyor,yoksa bu kadar belli değil,hatta hiç görünmüyor.Ayrıca cam'ı yada kdaranı değiştirmek istemiyorum mevcut malzemelerin onarımını yaptırırım sadece.Bugün birinin önerdiği saatçi ile telefonda konuştum,100 senelik saat olsa gene bakımını yaparız problem değil dedi.Getir bir bakalım dedi fiyat vereyim dedi uyarsa yaptırırsın dedi.Onla bir görüşmeyi planlıyorum Arızalar giderilse o bile yeter.Şuanda dikkat ettiğim 2 arızası var; 1)Fosforları çalışmıyor 2)Geceleri takvim atmıyor,kendim attırıyorum ve "Gün" kısmı ayarlanmıyor | |
|
| |
faruk
Mesaj Sayısı : 5 Kayıt tarihi : 25/12/11 Yaş : 70 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Çarş. 28 Ara. - 6:45 | |
| Muhammet kardeşim. Getirirsen saatini tamir edebilirim.şüphen olmasın 40 yıllık ustayım.Fındıkzade Kızılelma caddesinde,istanbuldayım.Sen bursada ikamet ediyorsun fakat ben istanbuldayım. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) Çarş. 28 Ara. - 21:30 | |
| - MuhammetTüfekçi demiş ki:
- GAREZ demiş ki:
- bence cam ucuzdur polisajlada kurtarabilir diye düşünüyorum... forumdaki ustalara danışırsan sana tam detaylı bilgi verilir...
GAREZ sen pcnet diye bir foruma hiç üye oldun mu? evet Raplex diye bir zibidi süresiz uzaklaştırdı... hangi ildesin? | |
|
| |
| 50 Senelik Citizen saatime ne yapabilirim?(Onarım/Restorasyon) | |
|